"کاوه مدنی" معاون سابق سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگویی با نشریه اماراتی "نشنال" درباره فروپاشی احتمالی سیستم آب طبیعی ایران هشدار داده است. او اشاره کرده که ایران در وضعیت "پسا بحرانی" به سر میبرد، زیرا برای مقابله با مشکل کم آبی که قبلا عاملی برای بروز اعتراضات در سراسر آن کشور بوده در حال تلاش است.
به گزارش آفتابنیوز؛ نشریه "نشنال" امارات درباره مشکلات اقلیمی در ایران مینویسد: همزمان با حضور رهبران جهان در گلاسکو برای نشست تغییرات آب و هوایی، "کاوه مدنی" معاون سابق سازمان محیط زیست به "نشنال" میگوید مشکلات آب ایران به حدی وخیم شده که اکوسیستمهای کشور قابل نجات نیستند. طی چهار دهه افزایش ساخت سدها و افزایش استخراج از معادن و بهرهبرداری از میادین نفتی که صنایع پرمصرفی از نظر آبی هستند، منابع آب ایران به طور جدی کاهش یافتهاند.
بیشتر بخوانید:
خطر کویری شدن بیخ گوش چهارمحال و بختیاری/ هشدار به اصفهان، یزد و خوزستان
مدنی میگوید تصمیمگیرندگان به حدی بر سیستم آب کشور فشار آوردهاند که منجر به وضعیتی شده که سیستم آب طبیعی ایران در معرض فروپاشی قرار دارد. تصمیمگیرندگان در تهران دیگر نمیتوانند تنها بر روی کاهش مشکل تمرکز کنند، زیرا برخی از آسیبهای وارد شده بر اکوسیستم غیرقابل بازگشت هستند. او میگوید ایران باید با اکوسیستم تازه سازگار شود.
در حالی که کمبود آب اثر ویرانگری بر ایران دارد، دولت فاقد منابع مالی کافی برای کاستن از شدت بحران است. ایجاد تغییرات بلند مدت در سیاستگذاریهای آب و هوایی پر هزینه خواهد بود. متاسفانه حوزه حفاظت از محیط زیست در کشورهای دچار بحران، اولین موردی است که کنار گذاشته میشود. مدنی میگوید حتی در اقتصادهای پیشرفته نیز موضوعات زیست محیطی تحت الشعاع مسائل دیگر قرار میگیرند به خصوص زمانی که مردم با مشکلات اقتصادی ناشی از شیوع کرونا دست و پنچه نرم میکنند.
مدنی میگوید تمرکز دولتها بر حل مشکلات کوتاهمدت و کسب رضایت کوتاهمدت و عدم توجه به حل مشکلات بلندمدت باعث توسعه ناپایدار شده است. با ادامه تحریمها از سوی امریکا، ایران تصمیم گرفته فشار بیشتری بر ذخایر آب طبیعی خود وارد سازد و وضعیت ناپایداری در نتیجه این فشار ایجاد شده است.
او معتقد است آب میتواند به عنوان اهرم سیاسی برای تهدید یا تشویق همکاری بین کشورها مورد استفاده قرار گیرد و باعث ایجاد مشکلات امنیتی و اقتصادی در داخل مرزهای یک کشور شود. کمبود آب در سوریه نمونهای از مشکلاتی است که ممکن است رخ دهد. خشکسالی و چندین دهه سوء مدیریت سیستمهای آبی باعث از بین رفتن شغل کشاورزان، مهاجرت به شهرها، افزایش تنش و جنگ داخلی شد.
چون فردا که دوباره سیل
آمد همه چیز را برد
حرفتان عوض میشه
یک حرف علمی بفرمایید
چون از اول تا آخر به دنبال القای نا امیدی و بیچارگی است. دریغ از یک خبر خوب!!!!