کد خبر: ۷۳۵۲۷۳
تاریخ انتشار : ۱۱ آبان ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۸

ماسک نخواستیم، پول خودمان را برگردانید!

کره جنوبی تصور می‌کند با اقداماتی مانند اهدای ماسک که توسط سفارت آن کشور در تهران انجام شده، ملت ایران همراهی شان با ایالات متحده آمریکا در ایجاد سخت‌ترین شرایط تحریمی را فراموش می کنند، نه! تا زمانی که دارایی‌های ایران نزد بانک‌های کره مسدود و بلوکه شده این اقدامات و رفتارها توجیهی ندارد، به جای اهدای ماسک پول خودمان را برگردانید.
ماسک نخواستیم، پول خودمان را برگردانید!
آفتاب‌‌نیوز :

اقدام اخیر سفارت کره جنوبی در تهران و اهدای ۲۰۰۰ ماسک به بیمارستان آتیه واکنش‌ها و انتقادات به‌جایی را در پی داشت به گونه ای که این سفارت خانه در پاسخ به این انتقادات در حساب رسمی توییتری خود نوشت:" ‏دوستی ‎ایران و ‎کره ۶۰ سال قدمت دارد. کره برای حمایت از ایران در امور پناهندگان ‎افغان به ایران معادل ۲۷ میلیون دلار کمک کرد و همچنین با کمک حدود ۸ میلیون دلار ، از ایران در مبارزه با ‎کووید حمایت نمود که شامل ۱ میلیون ‎واکسن ‎آسترازنکا، ۱ میلیون ماسک و کیت های PCR می‌باشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان نیز روز گذشته در نشست هفتگی خود در این باره و این که آیا این خبر طنز است و نگاه ایران به این خبر و اقدام کره جنوبی چیست، گفت: طنز نیست.

خطیب زاده همچنین بیان کرد: البته اجازه بدهید همین موضوع را در حد طنز نگه داریم. مردم کره جنوبی در جاهای مختلف نشان داده‌اند با آنچه که دولت کره در قبال ایران نشان داده به نوعی نارضایتی دارند و ما این را در موضوعات مختلف احساس می‌کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین گفت: ما سعی کرده‌ایم موضوعاتی که مربوط به اقدامات و سیاست‌های دولت کره در قبال پول‌های بلوکه شده ایران در کره است را از برخی از مسائل دیگر جدا کنیم تا کمترین تأثیر را بر روابط دو کشور بگذارد.

وی ادامه داد: فکر می‌کنم هیچ ملتی برنتابد که دست کشور و ملت دیگری در جیبش باشد. این پول‌ها متعلق به ملت ایران است، باید به مردم ایران بازگردانده شود. تلاش‌هایی در این زمینه صورت گرفته ولی به اندازه کافی نبوده است. ما در وزارت خارجه با بانک مرکزی و همچنین طرف کره‌ای صحبت کرده‌ایم، ارتباط داریم. اراده‌ای در این زمینه وجود دارد ولی محقق نشده است و باید سعی کنیم که این موضوع محقق شود.

شاید بهتر باشد کره جنوبی به جای حاتم طایی بودن و این بذل و بخشش هایی که جنبه توجیهی و تبلیغی دارد، رویکرد خود را نسبت به مسدود بودن دارایی‌های ایران تغییر داده و آن ها را آزاد کند.

کره جنوبی تحت تاثیر اوامر دولت ترامپ پول‌های ایران را نزد خود بلوکه کرد و حاضر نشد که دارایی های مردم را آزاد کرده و بازگرداند. پس از این که جو بایدن روی کار آمد انتظار می رفت تا کره جنوبی در رفتار و سیاست های خود تغییر ایجاد کرده و اموال ایران را آزاد کند. اما دیدیم که دولت بایدن نیز به سئول اجازه داد تا کره در قالب واحد پول خود بدهی ایران به سازمان ملل را پرداخت کند.

بنابراین طی مدتی که دولت جدید آمریکا روی کار آمده نه تنها تغییری در سیاست های کره دیده نشده بلکه برخی اقدامات آن ها به نوعی توهین و گستاخی به مردم ایران تلقی می شود. گرچه به نظر می رسید کره ای ها از شل شدن تحریم های آمریکا علیه ایران مطالبی شنیده اند که تلاش برای همراهی و همکاری را آغاز کرده اند.

پول بلوکه شده ایران در کره‌جنوبی براساس آنچه که بانک مرکزی اعلام کرده هفت میلیارد دلار است. خبرهایی منتشر شد مبنی بر این که کره‌ای‌ها می خواهند حدود یک میلیارد دلار از پول‌های بلوکه شده ایران را در قالب خرید کالاهای اساسی به ایران منتقل کنند.

البته طبق اعلام بانک های کره جنوبی در ژانویه ۲۰۲۱، میزان دارایی های بلوکه شده ایران ۱۰ تریلیون وون (۹.۲ میلیارد دلار) عنوان شد که در بانک های کره جنوبی تحت تحریم های ایالات متحده بر سر برنامه هسته ای ایران مسدود شده است.

ماجرای پول‌های بلوکه شده ایران و دستور گرفتن کره ای ها از آمریکا همچنان به قوت خود باقی بود تا این که اخباری مبنی بر توقیف نفتکش کره ای منتشر شد، این مساله واکنش کره را به‌دنبال داشت. این اتفاق همزمان شد با سفر هیات کره ای به تهران که موضوع توقیف نفتکش هم یکی از محورهای گفت‌وگوی این هیات قرار گرفت که ظاهرا بی نتیجه بود زیرا براساس آنچه اعلام شد توقیف نفتکش یک مساله فنی و زیست محیطی بوده و باید روند خود را طی می‌کرد.

توقیف نفتکش کره ای باعث ایجاد شوک در کره‌ای ها شد؛ چرا که به نوعی ابهت کره در این منطقه شکسته شد و آنها متوجه شدند که به مانند قبل نمی توانند به راحتی در منطقه خلیج فارس رفت و آمد داشته باشند.

موضوع پول های بلوکه شده ایران با موضوع توقیف نفتکش کره ای دو مساله جداگانه بوده و است اما به هر حال تحلیل هایی در این زمینه مطرح شد.

گویا کره ای ها عملکرد چند سال اخیر خود را فراموش کرده اند که چگونه تحت سلطه آمریکا دارایی های مردم ایران را مسدود کردند و ما تحت شدیدترین تحریم ها قرار گرفتیم که اکنون تلاش می کنند تا نظر ایران را تغییر داده و اقداماتی مانند اهدای واکسن یا ماسک را برای جلب نظر انجام می دهند یا این که درصدد هستند تا مجددا بازار ایران به روی محصولاتش باز شود اما اگر چنین اتفاقی هم رخ دهد باید طبق ضوابط و دستورالعمل های مناسب باشد.

لازم به ذکر است که در ارتباط با پرداخت بدهی ایران به سازمان ملل از طریق پول بلوکه شده ایران در سئول ، وزارت خارجه کره جنوبی مجوزهای لازم را اخذ کرده تا این پول به یک بانک آمریکایی منتقل شود البته ایران ریسک این کار را قبول نخواهد کرد چون این احتمال وجود دارد که آمریکایی ها در این فرآیند پول ما را بلوکه کنند و در همین چارچوب باید تلاش شود تا از طریق دیگری این پول منتقل شود.

کره ای ها باید بفهمند ایران سر قضیه پول‌های بلوکه شده بسیار جدی است و تمام تلاش خود را برای احقاق حقش به کار می برد. آنها باید متوجه باشند اقداماتی که انجام می دهند نمی تواند ما را از خواسته حقیقی و اصلی مان دور کند. به آن ها می گوییم که ماسک نخواستیم پول خودمان را برگردانید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین