آفتابنیوز :
آفتاب: رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: بنیاد نخبگان استانی با سرپرستی استانداران آن آستان به عنوان نماینده رسمی دولت بزودی تشكیل میشود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، صادق واعظ زاده در دیدار با استاندار استان مركزی و نخبگان این استان خاطرنشان كرد: در كشور ما سرمایههای انسانی و منابع مادی بسیار فراوانی برای پیشرفتهای علمی و فنی وجود دارد.
وی تصریح كرد: باید این امكانات را با زمینه های بالقوه همراه كنیم و موانع و مشكلات را از پیش پای برداریم تا استعدادها بتوانند هر چه بیشتر به شكوفایی نزدیك شوند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: وظیفه بنیاد ملی نخبگان هماهنگ كردن بخشهای مختلف برای شكوفایی استعدادهای برتر و كمك به نخبگان كشور است و این بنیاد باید چتر حمایتی خود را برای همه صاحبان استعداد بگستراند و بتواند جمع بیشتری از صاحبان استعداد را مورد حمایت قرار دهد.
وی تعداد افرادی را كه مورد حمایت این بنیاد قرار میگیرند، اندك و محدود دانست و افزود: افرادی كه توسط بنیاد نخبگان حمایت میشوند باید در رشته و زمینه فعالیت خود بین جوانان و دانشمندان سرآمد باشند.
وی ادامه داد: تشكیلات اداری بنیاد نخبگان محدود و فشرده است، اما تصمیمات این بنیاد باید فراگیر باشد و ما تصمیم داریم بنیاد نخبگان استانها را تشكیل دهیم كه این تصمیم در هیئت امنای بنیاد ملی نخبگان به تصویب رسیده است.
واعظ زاده گفت: در چند هفته آینده ضوابط آن تصویب و ابلاغ خواهد شد و پیشبینی شده كه تشكیلات این بنیادها كم حجم باشند و بتوانند از امكانات موجود در استانها استفاده كنند.
وی حمایت از مخترعان را از دیگر برنامههای بنیاد ملی نخبگان دانست و خاطرنشان كرد: در سال گذشته 7 هزار اختراع در داخل كشور به ثبت رسیده كه با رشدی در حدود 50 درصد نسبت به سالهای گذشته روبرو بودیم، اما متاسفانه برخی از این اختراعات همراه با نوآوری نبودهاند.
معاون علم و فناوری ریاست جمهوری یادآور شد: بزودی از اختراعاتی كه در آن نوآوری وجود دارد، حمایت خواهد شد و امكاناتی در اختیار مخترع قرار داده میشود تا بتواند طرح خود را تكمیل كند.
وی با اشاره به نامگذاری سال 87 به نام سال نوآوری و شكوفایی گفت: در این راستا طرح تسهیل دسترسی نوآوران به خدمات علمی و فنی اجرا می شود كه ساز و كار عملیاتی، اجرایی و آییننامه آن تهیه شده كه بزودی در دستور كار دولت قرار میگیرد و به تصویب خواهد رسید.
وی اضافه كرد: بر اساس این آییننامه، همه دستگاههای دولتی موظف هستند آزمایشگاهها، كتابخانهها و مراكز علمی خود را بر روی نوآوران باز كنند. البته در ابتدا باید نوآور حقیقی از كسی كه توهم نوآوری دارد، تفكیك شود.