سیدمحمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور صبح امروز (پنجشنبه) در نشست با دانشجویان دانشکده شهید عباسپور که به مناسبت روز دانشجو برگزار شد، با اشاره به بیانات رهبری در رابطه با دانشجویان گفت: همانگونه که مقام معظم رهبری تاکید کردند دانشجویان باید نسبت به تاریخ معاصر شناخت کافی داشته باشند که بتوانند تحلیل خوبی نسبت به مسائل ارائه کنند و دچار انحراف نشوند.
وی ضمن قدردانی از بسیج دانشجویی دانشگاه برای برگزاری این جلسه گفت: توصیه مقام معظم رهبری و حجتالاسلام رئیسی بر حضور مسئولان میان مردم و دانشجویان است که بر این اساس سعی میکنیم نشستهایی با دانشجویان و اقشار مردم داشته باشیم و به این موضوع افتخار میکنیم.
حسینی درباره سوال یکی از دانشجویان پیرامون معیارهای دولت برای انتخاب مدیران تصریح کرد: رئیسی روی انتخاب افراد و مدیران دقت زیادی دارد تا مدیرانی انتخاب شوند که پابهپای رئیسجمهور برای حل مشکلات تلاش کنند، بر همین اساس بحث فسادستیزی، پاک دستی، انقلابی بودن، در خدمت مردم بودن و داشتن روحیه مردمی، ولایی، داشتن اعتقاد به نظام اسلامی و داشتن تجربه و توانایی از معیارهایی است که آقای رئیسی در انتخاب مدیران به آن توجه کرده و میکند.
وی افزود: بر همین اساس هم میبینیم در دولت جوانان نخبه و افراد با تجربه و کارآمد انتخاب شدند و ترکیبی از جوانها و افراد با تجربه در حال انجام وظیفه هستند. در ادامه هم از جوانان و نخبگان استفاده بیشتری خواهد شد. در بحث انتخاب استانداران و مسئولان هم دقتهای لازم صورت گرفته تا افرادی انتخاب شوند که بتواند پابهپای رئیسجمهور برای حل مشکلات تلاش کنند.
معاون پارلمانی رئیس جمهور اظهار کرد: گفته میشد نیروهای انقلابی دیپلماسی نمیدانند یا زبان دنیا را بلد نیستند، اما شما دیدید که در سفری که رئیسجمهور به ترکمنستان داشت چه گشایشهایی صورت گرفت، همچنین بحث پیوستن ایران به شانگهای را دیدیم که میتواند گشایشهای بسیاری در پی داشته باشد.
معاون پارلمانی رئیسجمهور در ادامه در پاسخ به سوالی درباره خصوصیسازیها گفت: بحث خصوصیسازی در دولت قبل مشکلاتی را برای کشور ایجاد کرد و موجب تعطیلی بسیاری از صنایع و کارخانهها شد و کار به جایی رسید که رئیس سازمان خصوصی سازی دستگیر و بازداشت شد، تخلفهای بسیاری وجود داشت که صدای مردم را درآورد به همین دلیل در این دولت در بحث خصوصیسازی دقت بیشتری صورت خواهد گرفت و نظارت جدی روی این بحث وجود خواهد داشت. نباید اینطور باشد که به بهانه خصوصیسازی کارگاه و کارخانه تعطیل شود و بعد زمینهای آن با قیمت بالا توسط افراد سودجو به فروش برود و به یک نفر سود کلانی برسد.
وی با اشاره به تعامل خوب دولت و مجلس و همچنین تعامل تمام قوا و نهادهای انقلابی گفت: مجلس و دولت اکنون تعامل بسیار خوبی با هم دارند؛ همین امروز (صبح پنجشنبه) قرار است با نمایندگان ۵ استان جلسهای با حضور رئیسجمهور داشته باشیم. قبل از این هم مجامع نمایندگان استانهای مختلف با رئیسجمهور دیدارهایی داشتهاند. در صورتی که در دولت قبل اینطور نبوده که نمایندگان بتوانند به این راحتی به رئیسجمهور دسترسی داشته باشند و مطالب خود را مطرح کنند.
حسینی افزود: رئیسجمهور هر هفته با روسای سایر قوای دیگر جلسه دارند و به جای اینکه مانند گذشته ببینیم روسای قوا پشت تریبون علیه هم موضع بگیرند، اکنون همه در حال تلاش هستند و آرامشی در کشور ایجاد شده است. یک انسجام و همگرایی خوب در کشور وجود دارد که نویدبخش آینده روشنی است.
معاون پارلمانی رئیسجمهور در ادامه با اشاره به رونمایی از سند تحول در آینده نزدیک گفت: در این سند مسائل مختلفی مورد توجه قرار گرفته است بحث مشکل آب، تولید، اشتغال، مسکن و... مورد بحث قرار گرفتهاند و وظایف هر دستگاه مشخص شده است و دانشجویان هم باید این سند را مطالعه کنند و اگر نظرات و راهکارهایی برای اجرای بهترین سند داشتند ارائه دهند. این وضعیتی که در گذشته وجود داشته باید تغییر کند و تحول ایجاد شود. این سند میتواند کمک خیلی زیادی کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در رابطه با سوالی پیرامون بحث بودجه ۱۴۰۱ گفت: متاسفانه در گذشته وقتی بودجه را در مجلس تصویب میکردند از ابتدا اقتصاددانان میگفتند که با کسری بودجه مواجه خواهیم شد؛ ولی امروز نهایت تلاش صورت گرفته تا کسری بودجه نداشته باشیم. امیدواریم مجلس هم همکاری کند و یک نگاه ملی در دولت و مجلس و کشور حاکم باشد.
وی ادامه داد: همه میدانیم رئیسجمهور در یک شرایط گل و بلبل کشور را تحویل نگرفته است. همین الان ماهانه چند هزار میلیارد تومان بابت بدهیهای دولت سابق توسط دولت سیزدهم پرداخت میشود. اگر در گذشته میگفتند خزانه خالی تحویل گرفتیم ما باید بگوییم که علاوه بر آن دولت را با قرض فراوان تحویل گرفتیم. در سال آینده هزینه دستگاههای دولتی نهتنها نباید افزایش پیدا کند بلکه باید کاهش داشته باشد. دریافتی مدیران بررسی خواهد شد و در کل از ریختوپاشهای اضافی جلوگیری میشود.
معاون پارلمانی رئیس جمهور تصریح کرد: اگر در گذشته شعار رشد اقتصادی مطرح میشد این شعار الان باید محقق شود. قبلا میگفتند با دنیا تعامل میکنیم، ولی کاری صورت نگرفت. اما الان کشورهای مختلفی هستند که حاضر هستند با کشور ما همکاری کنند. همکاری با اینها میتواند به اقتصاد ما کمک کند.
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره مشکلات آبی کشور گفت: مشکل کم آبی در کشور چیزی نیست که در این سه ماه ایجاد شده باشد، با این حال در حوزه آب کارهای خوبی صورت گرفته و در حال انجام است که امید داریم در آینده شاهد رفع مشکلات باشیم. ما در یک زمان روزانه با قطعی گاز و برق مواجه بودیم که با تدابیری که اندیشیده شده چنین مشکلاتی رفع شده است. قراردادی هم که با ترکمنستان در حوزه گاز در سفر رئیسجمهور امضا شد بخشی از نیاز کشور به گاز را پاسخ میدهد.
معاون رئیس جمهور درباره سوالی پیرامون بحث یارانهها و ارز ۴۲۰۰ تومانی عنوان کرد: هرجا قرار باشد تغییری ایجاد شود حتماً دولت مراقبت است تا به اقشار مختلف به خصوص قشر محروم جامعه مشکلی وارد نشود. در بحث ارز ۴۲۰۰ تومانی این بحث مطرح بود که عواید آن به دست مردم نمیرسد و بیشتر به جیب یک سری افراد خاص میرود برای همین باید ساز و کار درستی ایجاد شود تا مردم بتوانند با مشکلات کمتری مواجه شوند.
وی با اشاره به برنامههای آینده دولت گفت: یکی از برنامههای آینده توجه به اقتصاد دیجیتال است. تاکید رئیسجمهور بر این است که شرکتهای دولتی انضباط مالی داشته باشند و در این حوزه هم کارهای خوبی صورت گرفته است.
معاون پارلمانی رئیسجمهور در پاسخ به سوالی پیرامون بازگشایی دانشگاهها بیان کرد: بسیاری از اساتید معتقدند کرونا به بحث دانش ضربه زده است و حالا باید بتوانیم باهمت آنها این مسئله را جبران کنیم. نگاه رئیسجمهور این است که دانشگاهها اتاق فکر کشور باشند لذا همانطور که اساتید و نخبگان توقع دارند دولت از آنها حمایت کند که توقع به جایی است، دولت هم توقع دارد که نخبگان و دانشگاهیان برای حل مشکلات کشور مسئولان را یاری کنند.
حسینی در بخش دیگری از سخنانش درباره سوال یکی از دانشجویان پیرامون بحث مذاکرات هستهای افزود: خوشبختانه یک تیم تخصصی آشنا به مسائل بینالملل و با اختیارات کامل به مذاکرات رفته است. البته مذاکرهکنندگان ایرانی آمادگی داشتند که مذاکرات را ادامه دهند، ولی این طرف مقابل بوده که خواستند به کشورهایشان برگردند و بعد از مشورت مذاکره را ادامه دهند. این بار دست ما در مذاکرات پر است و با برنامه جلو رفتیم تا منافع ملی کشور حفظ شود. متاسفانه در گذشته اقتصاد ما را شرطی کرده بودند و امروز هم عدهای نمیخواهند که ما از این مرحله عبور کنیم.
حسینی در پایان اظهار کرد: در مذاکرات باید منافع کشور در نظر گرفته شود. آمریکاییها که میخواهند ایران را در بحث مذاکرات مقصر جلوه دهند همین دیروز ما را تحریم کردند لذا مشخص است عزم و اراده جدی ندارند. آمریکا اگر میخواهد به برجام بازگردد باید بر اساس تعهدی که داشته همه تحریمها را بردارد، ولی به جای اینکه حسن نیت خود را نشان دهد ما را تحریم میکند.