از زمانی که از خواب بیدار میشویم تا زمانی که مجدد به خواب میرویم، چشم به صورت دائم در حال فعالیت است. چشم انسان از مهمترین و حساسترین اعضای بدن است که باید به شدت از آن مراقبت کرد، چون با کوچکترین اتفاق و بیماری ممکن است بینایی به خطر بیفتد.کاهش میزان و خواب روزانه باعث میشود عضلات چشم به اندازه کافی استراحت نکنند و با فعالیتهای روزانه علائم خستگی چشمها بروز میکند.
خستگی چشم ها اگر بهعلت بیماری در چشم و یا ضعیف شدن نباشد و فقط ناشی از خستگی باشد با استراحت کردن از بین میرود و نیاز به درمان و مراقبت خاصی هم ندارد.
خستگی چشم از بیماریهای رایج ناشی از استفاده زیاد از رایانه یا تلفن همراه است و زمانی که در طول روز برای مدت طولانی به نمایشگر رایانه و صفحه گوشی نگاه و یا به مطالعه میپردازید، علائمی مانند سوزش چشمها، خارش چشم و خستگی را تجربه میکنید.
خستگی چشم
- بیشترین کسانی که دچار عوارض ناشی از چشم میشوند، افرادی هستند که روزانه چندین ساعت را در جلوی کامپیوتر میگذرانند؛ این افراد باید صفحه نمایشگر رایانه خود را ۵۰ – ۶۵ سانتی متر دورتر از چشم و کمی پایینتر از سطح چشم قرار دهند.
- تنظیم چیدمان و نور محیط کار میتواند به کاهش مشکلات چشمی کمک کند. هر ۲۰ دقیقه به مدت ۲۰ ثانیه به چیزی در فاصله ۶ متری نگاه کنید.
- علت دیگر خستگی چشم ها استرس و اضطراب است که فرد روزانه در محیط کار یا در خانه تجربه میکند.
- پس از هر ۲۰ دقیقهای که شما به صفحه نمایش نگاه میکنید، به یک صحنه دیگر در فاصله ۶ متری به مدت ۲۰ ثانیه نگاه کنید. این راهکار ساده تا حد قابل توجهی مانع خستگی چشم شده و از بروز سندرم بینایی که با تماشای زیاد رایانه رخ میدهد، پیشگیری میکند.
- چشمک زدن نیز گزینه دیگری است که انجام مکرر آن در طول نشستن مقابل صفحه نمایش میتواند تأثیرگذار باشد.