محمدمهدی امین ، ضمن توصیههایی برای سلامت افراد جامعه در شرایط آلودگی هوا، اظهار کرد: در شرایطی که غلظت آلایندههای جوی بالا و وضعیت هوا ناسالم است، شهروندان باید از هرگونه فعالیتی که منجر به افزایش آلودگی هوا میشود، خودداری کرده و تا حد امکان از خروج غیرضروری از منزل و تردد دوری کنند.
وی افزود: به بیماران قلبی و ریوی توصیه میشود در این شرایط در فضای باز فعالیت نکنند و تا حد امکان از حضور در فضای بیرون خودداری کنند. ورزشکاران و شهروندان نیز از هرگونه فعالیت ورزشی از جمله پیادهروی و دویدن در فضای باز خودداری کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تأکید بر اهمیت نوشیدن مایعات بهویژه آب در شرایط آلودگی هوا، گفت: نوشیدن آب علاوه بر اینکه باعث شستوشوی دستگاه گوارش میشود، عطش و خشکی دهان را از بین میبرد و بخشی از آلودگی وارد شده به بدن را نیز دفع میکند.
وی با بیان اینکه افراد مبتلا به سرماخوردگی، حساسیت و یا مشکلات تنفسی و افراد مبتلابه آسم در زمره گروههای آسیبپذیر هستند، گفت: به این گروهها توصیه میشود از تردد در محیطهای باز خودداری کنند. ماندن در ترافیک و استنشاق هوای آلوده سرعت ابتلا به آسم را در کودکان افزایش میدهد و آلودگی هوای موجود در خیابانهای پر رفتوآمد باعث کاهش سطح اکسیژن خون میشود، بنابراین تا جایی که امکان دارد در شرایط آلودگی هوا کودکان در منزل بمانند، در و پنجرهها بسته باشد و در صورت امکان از سیستم تهویه مطبوع استفاده شود.
امین خاطرنشان کرد: در شرایط آلودگی هوا از میوهها و سبزیهای تازه بیشتر استفاده کرد، چون آنتیاکسیدانها و ترکیبات ضد سرطان موجود در میوه و سبزیها نقش اساسی در سلامت ریهها و کاهش اثرات آلایندگی هوا دارند.
وی با تأکید بر اینکه ماسکهای کاغذی معمولی و دستمال نمیتواند مانع ورود آلودگی هوا به سیستم تنفسی بدن شود، بنابراین استفاده از آنها توصیه نمیشود، خاطرنشان کرد: ماسکهای ویژهای که بهعنوان ماسکهای گروه P ۱ و P ۲ که ترجیحاً به خاطر شیوع کرونا بدون سوپاپ باشند و در داروخانهها موجود است و همچنین ماسکهای N ۹۵ ماسکهای خوبی و مناسبی هستند.