کد خبر: ۷۴۶۱۰۸
تاریخ انتشار : ۱۰ دی ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۰

با پول چگونه رفتار کنیم؟

با وجود اهمیت حیاتی که پول در زندگی ما دارد، نه در مدرسه و نه در دانشگاه چیزی در مورد مهارت‌های مالی، کسب پول و ثروت و مدیریت آن آموخته نمی‌شود.
با پول چگونه رفتار کنیم؟
آفتاب‌‌نیوز :

وقتی از آماده شدن برای زندگی آینده حرف می‌زنیم، ذهن‌مان به تصمیمات تحصیلی و شغلی در نوجوانی محدود می‌شود، اما این همه مهارت و دانشی نیست که در بزرگ‌سالی نیاز داریم. شاید از بزرگ‌ترها شنیده باشید که اگر کسی راه درست پول خرج کردن را در سن کم به آن‌ها یاد می‌داد، تغییرات مثبتی در زندگی‌شان پیش می‌آمد. خب الان فرصت خوبی است که شیوه درست برخورد با پول را یاد بگیریم تا چند سال دیگر جزو افرادی نباشیم که از بی‌دانشی‌شان در این زمینه گلایه دارند.

به پس‌انداز عادت کنید

چند سال است که مسواک می‌زنید؟ خوشبختانه با توجه به سن‌تان، سال‌هاست که تجربه مسواک زدن دارید. در کودکی این کار احتمالا خیلی برای‌تان سخت بوده، اما الان به عادت تبدیل شده است. عادت کاری است که خودبه‌خود آن را انجام می‌دهید و خیلی به چندوچون آن فکر نمی‌کنید. خب اگر الان به پس‌انداز کردن عادت کنید، این رفتار برای همیشه با شما خواهد ماند. پس از امروز بخشی از هر پولی را که به‌ دست می‌آورید - پول توجیبی، هدیه تولد، درآمد یک کار پاره‌وقت - کنار بگذارید. با توجه به این‌که الان هزینه چندانی ندارید، این کار برای‌تان راحت‌تر خواهد بود.

دخل و خرجتان را بپایید

اگر نگه داشتن حساب پول و هزینه‌ها برای‌تان کار سختی است، از ابزارهای کمکی مثل نرم‌افزارهای مدیریت دخل‌وخرج استفاده کنید. پول نقد، مثل موش، حفره‌ای در جیب ما ایجاد می‌کند. بنابراین بهتر است آن را به جایی بسپارید که خرج کردنش کمتر وسوسه‌برانگیز باشد. معمولا توصیه می‌شود که یک حساب بانکی برای مخارج روزمره داشته باشید و یک حساب برای پس‌انداز. نرم‌افزارهای بانکی همه تراکنش‌های شما را حفظ می‌کنند و می‌توانید به‌راحتی حساب خرج‌های ضروری و اضافی را نگه دارید. درباره انواع حساب در بانک‌ها اطلاعات کسب و با توجه به شرایط‌تان مناسب‌ترین آن را انتخاب کنید.

آموزش ببینید

شما احتمالا یا شاید هم قطعا در مدرسه آموزشی درباره مسائل مالی دریافت نمی‌کنید. در خیلی از خانه‌ها هم حرف زدن درباره پول صورت خوشی ندارد، اما شما لازم دارید که در این‌باره اطلاعات درست داشته باشید. درباره نحوه به‌ دست آوردن و نگه داشتن پول، از بزرگ‌ترها سوال کنید. منابعی مثل مقالات معتبر و پادکست‌ها را در این زمینه جست‌وجو کنید.

ترس از دست دادن نداشته باشید

ترس از دست دادن یا به‌طور مخفف (FOMO- fear of missing out) موقعیتی است که در آن دائم فکر می‌کنید بقیه نوجوان‌ها از شما بیشتر خوش می‌گذرانند؛ خب شاید در مواردی واقعا هم این طور باشد، اما نکته این‌جاست که باید بین آنچه «می‌خواهید» و آنچه «بیشتر می‌خواهید»، تمایز قائل شوید و انتخاب کنید. چیزی که الان می‌خواهید، شاید این باشد که با پول‌تان به یک سفر دوستانه بروید، اما چیزی که بیشتر می‌خواهید، چیست؟ احتمالا گزینه‌های اقتصادی بهتری که در آینده پیش‌رو خواهید داشت. توانایی پس‌انداز، به «خود» شما در بزرگسالی اجازه می‌دهد زودتر شغلی را که دوست ندارید، با اتکا به یک ذخیره مالی خوب، ترک کنید؛ زودتر بازنشسته شوید و با مشکلات اقتصادی کمتری دست‌وپنجه نرم کنید.

منبع: زندگی سلام

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین