رضا فدایی، روز شنبه در نشست با اصحاب رسانه تاکید کرد": لذا نبایستی ویروس اومیکرون را خفیف قلمداد کرد و نسبت به آن بیتفاوت بود، زیرا زمانی که تعداد مبتلایان زیاد شود، خواهناخواه تعداد بستریها هم زیاد میشود.
وی افزود: سازمان جهانی بهداشت از سویه اومیکرون بعنوان "جهشی که نگرانی را با خود به همراه دارد" نام میبرد لذا اومیکرون بدلیل ۵۰ جهشی که داشته در همین دسته قرار میگیرد که باعث میشود بسیار مُسریتر از سویههای دیگر شیوع پیدا کند.
فدایی، آمار چند روز پیش افراد مبتلا در آمریکا را ۴۸۶ هزار مورد جدید بیان کرد و افزود: این رقم در مقایسه با موجهای قبلی بیسابقه بوده که بدلیل شیوع سویه جدید اومیکرون است و چنین ویروسی با قدرت انتشار بالا میتواند در سطح طبیعت، جانشین سویههای دیگر کرونا شود.
مسوول بیماریهای واگیردار مرکز بهداشت اصفهان اظهار داشت: تست اومیکرون از بیمارانی که کمتر از ۳ ماه گذشته با این بیماری درگیر بوده و در "آی سی یو" بستری شده باشند، گرفته میشود.
وی با بیاناینکه تشخیص اومیکرون در دستور کار است و در همین راستا بشکل محدود کیتهای "پی سی آر" را از وزارت بهداشت وارد کردهایم، اظهار داشت: مقابله با سویه جدید ویروس از نظر قرنطینه و توصیه بهداشتی و دارو و درمان، هیچ فرقی با سویههای دیگر ندارد.
مراجعه روزانه ۱۸ هزار اصفهانی برای تزریق دُز سوم واکسن کرونا
وی بهترین تدبیر در نظر گرفته شده برای مقابله با این ویروس را زدن دُز سوم واکسن اعلام و بیان کرد: از بین سه میلیون و ۹۰۰ هزار نفر افراد ۱۸ سال به بالا در استان اصفهان تاکنون حدود ۴۵۰ هزار نفر دُز سوم را دریافت کرده اند و روزانه حدود ۱۸ هزار نفر نیز برای زدن دُز سوم مراجعه میکنند.
فدایی در باره آمار واکسیناسیون در استان اصفهان بیان کرد: تاکنون ۸۴ درصد از افراد بالای ۱۲ سال دُز اول واکسن و نزدیک به ۷۴ درصد از شهروندان دُز دوم را دریافت کرده اند و آمار دانشآموزان هم تقریبا در همین حدود است
وی اضافه کرد: از ۳۲ هزار زن باردار در استان نیز حدود ۲۳ هزار نفر واکسن را دریافت کردهاند.
فدایی پوشش واکسیناسیون را قابل قبول ارزیابی، ولی بر این نکته نیز تاکید کرد که حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار نفر از افراد بالای ۱۲ سال استان هنوز واکسن نزدهاند که جای نگرانی دارد.
مسوول بیماریهای واگیردار مرکز بهداشت اصفهان در باره دُز سوم واکسن بیان کرد: قاعده کلی این است که از هر برندی که در ۲ دُز واکسن استفاده شده است در دز سوم نیز از همان برند استفاده شود، جز واکسن اسپوتنیک که بدلیل نداشتن دز سوم، به جای آن میتوان از واکسنهای "آسترازینکا" یا "پاستوپلاس" استفاده کرد.
بروز موج ششم کرونا در اواخر دی
مسوول گروه آموزش سلامت معاونت بهداشتی نیز در این نشست در باره آغاز موج ششم بیماری کووید - ۱۹ گفت: با توجه به روندی که این بیماری در کشورهای غربی و آمریکا داشته و بصورت انفجاری پخش شده است احتمال دارد در اواخر دی و اوایل بهمن ما نیز با موج ششم آن در کشورمان روبهرو شویم.
منصور شیری افزود: باید آمادگی لازم را داشته باشیم و مردم را که دچار نوعی خوش خیالی شدهاند آگاه و نسبت به ضرورت زدن ماسک و پرهیز از حضور در مکانهای شلوغ ترغیب کنیم.
وی با تاکید بر این که این ویروس جدید دارای جهش زیاد و غیرقابل پیش بینی است، هشدار داد: نزدیک شدن به فصلهای آخر سال و خریدهای شب عید و دید و بازدیدهای پیش رو میتواند عامل شکل گیری موج جدید کرونا در کشور باشد.
وی نخستین افراد در معرض خطر ویروس جهش یافته را افراد واکسن نزده عنوان کرد و گفت: تحقیقات نشان داده است که با تزریق ۲ دُز واکسن، بدن انسان بین ۲۰ تا ۳۰ درصد ایمن میشود و با تزریق دُز سوم، بین ۷۵ تا ۸۰ درصد ایمنی ایجاد میشود.
"اومیکرون" (Omicron)، نوع جدیدی از ویروس کروناست که در آفریقای جنوبی شناسایی و باعث نگرانی بسیاری از کشورها شد.
این نوع کرونا میتواند به شیوع بیماری در بسیاری از کشورها دامن بزند و سیستمهای بهداشتی را تحت فشار قرار دهد و احتمالاً ایمنی واکسن را نیز دور بزند.
علائم سویه جدید کرونا تب یا لرز، سُرفه، تنگی نفس یا مشکل در تنفس، خستگی، دردهای عضلانی یا بدن، سردرد، از دست دادن جدید حس چشایی یا بویایی، گلو درد، احتقان یا آبریزش بینی و حالت تهوع یا استفراغ اعلام شده است.