کد خبر: ۷۴۸۲۰۱
تاریخ انتشار : ۲۱ دی ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۶
در یک مطالعه مروری بررسی شد

تاثیر یک ادویه در بهبود عوارض سندرم تخمدان پلی‌کیستیک

پژوهشگران در یک مطالعه مروری، مقالات منتشرشده در خصوص تاثیر دارچین را در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک بررسی کردند.
تاثیر یک ادویه در بهبود عوارض سندرم تخمدان پلی‌کیستیک
آفتاب‌‌نیوز :

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یکی از شایع‌ترین بیماری‌های غدد درون‌ریز در زنان در سنین باروری است. این بیماری با علائم و نشانه‌های بالینی مانند قاعدگی نامنظم، پرمویی، آکنه شدید، ریزش مو با الگوی مردانه، بالا بودن هورمون‌های مردانه و ناباروری مشخص می‌شود. دلیل ایجاد این بیماری، به طور دقیق مشخص نشده است؛ زیرا عوامل پیچیده و چندگانه که تحت تاثیر مجموعه‌ای از عوامل ژنتیکی و محیطی هستند، در این بیماری نقش دارند.

امروزه استفاده از ترکیبات گیاهی و درمان‌های مکمل و جایگزین برای پیشگیری، درمان و کاهش عوارض بیماری‌ها رایج شده است. دارچین یکی از ترکیبات گیاهی است که خواص پزشکی آن به طور گسترده در مطالعات مختلف، مورد بررسی قرار گرفته است و به نظر می‌رسد که مصرف این گیاه به دلیل ویژگی‌هایی که دارد، بتواند یک عامل امیدوارکننده در درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک باشد.

با این‌که مطالعات گوناگونی که در گذشته، خواص گیاه دارچین را بر تغییرات وزن، کنترل قند خون، چربی خون، هورمون‌های تخمدانی، میزان هورمون‌های مردانه، نشان‌گرهای زیستی التهاب، استرس اکسیداتیو و سایر متغیرهای متابولیک در سندرم تخمدان پلی‌کیستیک بررسی کرده‌اند، ولی هیچ بازبینی سیستماتیک جامعی بر روی آن‌ها انجام نشده است.

برای انجام این مطالعه، کلمات کلیدی مرتبط با این موضوع در پایگاه‌های داده مختلف جستجو شد و ۲۶۶ مقاله مرتبط تا تاریخ ژانویه ۲۰۲۰ استخراج شد. با بررسی مقالات، تنها ۹ مورد شرایط این مطالعه را داشتند که مورد بررسی سیستماتیک قرار گرفتند.

نتایج این بررسی نشان داد که مصرف مکمل دارچین می‌تواند HDL (کلسترول خوب) و حساسیت به انسولین را در بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک افزایش دهد. با توجه به این‌که مقاومت به انسولین یکی از مشکلات این بیماران است، افزایش حساسیت به انسولین می‌تواند یکی از عوامل کاهش عوارض این بیماری باشد.

همچنین بررسی‌های این مطالعه سیستماتیک حاکی از این بود که LDL (کلسترول بد)، تری‌گلیسیرید و قند خون با مصرف دارچین کاهش می‌یابد. بر همین اساس می‌توان گفت مکمل دارچین با کاهش قابل توجه سطح LDL و تری‌گلیسیرید و افزایش HDL، پروفایل لیپیدی این بیماران را بهبود می‌بخشد.

با این حال نتایج این بررسی نشان‌دهنده متناقض بودن تاثیرات دارچین بر وزن بدن و شاخص توده بدنی (BMI) بود. بنابراین مطالعات بیشتری در این خصوص، نیاز است.

پژوهشگران این مطالعه می‌گویند: به طور کلی، اثرات دارچین بر بهبود وضعیت متابولیک در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک، امیدوارکننده است. با این حال، برای مشاهده تغییرات بالینی پس از مصرف مکمل دارچین در این بیماران، آزمایش‌های بالینی بیشتری با دوزهای بالاتر دارچین و مداخله طولانی‌تر مورد نیاز است.

همچنین به گفته این محققان؛ علیرغم نتایج امیدوارکننده‌ای که در رابطه با اثرات دارچین بر استرس اکسیداتیو و عملکرد تخمدان به دست آمده است، این اثرات هنوز به خوبی مورد توجه قرار نگرفته‌اند.

در انجام این تحقیق، وحید ملکی از مرکز تحقیقات سرطان بالینی بیمارستان میلاد، امیرحسین فغفوری، فاطمه پورتیمور فرد تبریزی و سودا صالح قدیمی؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی تبریز، جلال مولودی از دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، حامد جعفری وایقان از گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اراک و شیما احمد قیصر از گروه شیمی دانشگاه گرمیان سلیمانیه عراق با یکدیگر مشارکت داشتند.

یافته‌های این مطالعه مهر ماه سال جاری، به صورت مقاله علمی با عنوان «مکانیسم تاثیرات درمانی دارچین در سندرم تخمدان پلی کیستیک: یک بررسی سیستماتیک» در نشریه تحقیقات تخمدان (Journal of Ovarian Research) منتشر شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین