سرویس امنیت و اطلاعات دانمارک مدعی شد که موارد متعددی از تلاش برای جاسوسی در این کشور وجود داشته که «نقش جهانی فعال» آن در تبدیل شدنش به یک هدف وسوسه انگیز تأثیر داشته است.
به گزارش روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست»، «آندرس هِنریکسن» رئیس ضد جاسوسی در سرویس امنیت و اطلاعات دانمارک در گزارشی آورده است: تهدید ناشی از فعالیت های اطلاعاتی خارجی علیه دانمارک، گرینلند و جزایر فارو در سال های اخیر افزایش یافته است.
گرینلند و جزایر فارو قلمروهای مستقل تحت سلطه پادشاهی دانمارک و همچنین اعضای مجمع شورای قطب شمال هستند. کپنهاگ بیشتر، امور خارجی و امنیتی آن ها را اداره می کند.
در این گزارش ادعایی، به حادثه ای در سال ۲۰۱۹ میلادی اشاره شده که در آن یک نامه جعلی از طرف وزیر امور خارجه گرینلند به یک سناتور آمریکایی ارسال و در آن گفته شده بود همه پرسی استقلال در راه است.
در این گزارش ادعا شده است: به احتمال زیاد این نامه توسط عوامل نفوذ روسیه تهیه و در اینترنت به اشتراک گذاشته شده است که می خواستند سردرگمی و درگیری احتمالی بین دانمارک، آمریکا و گرینلند ایجاد کنند.
سفارت روسیه بلافاصله به درخواست برای اظهارنظر در خصوص ادعای دانمارک پاسخ نداد. مسکو اتهامات جاسوسی اخیر غرب را به سخره گرفته است.
به نوشته جروزالم پست، قطب شمال، اهمیت ژئوپلیتیکی فزاینده ای دارد و روسیه، چین و آمریکا در آنجا برای دسترسی به منابع طبیعی، خطوط دریایی، تحقیقات و مناطق استراتژیک نظامی با هم رقابت می کنند.
در گزارش دانمارک ادعا شده که «سرویس های اطلاعاتی خارجی-از جمله چین، روسیه و ایران-در تلاش هستند تا با دانشجویان، محققان و شرکت ها ارتباط برقرار کنند تا از اطلاعات مربوط به فناوری و تحقیقات دانمارک استفاده کنند.»
طبق گزارش جروزالم پست، رویترز در ماه نوامبر هم مدعی شد که یک استاد چینی در دانشگاه کپنهاگ تحقیقات ژنتیکی را با ارتش چین بدون افشای این ارتباط، انجام داده است.
در این گزارش آمده است: مشارکت فعال دانمارک در صحنه بین المللی، جهانی شدن و رقابت بین المللی رو به رشد، باز بودن عمومی جامعه، دیجیتالی شدن و سطح بالای دانش فناوری همه عواملی هستند که دانمارک را به یک هدف جذاب برای فعالیت های اطلاعاتی خارجی تبدیل می کنند.
به ادعای رسانه صهیونیستی، سفارت های چین و ایران واکنش فوری به این گزارش ادعایی نشان ندادند.
ادعای مطرح شده از سوی کپنهاگ یک روز پس از آن صورت می گیرد که سازمان اطلاعات و امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) عصر چهارشنبه در بیانیه ای مدعی شد که چهار زن ساکن فلسطین اشغالی و یک مرد را به اتهام ارتباط با ایران دستگیر کرده است.
بنابر ادعای شاباک، از برخی از این چهار نفر خواسته شده بود که از نهادها و وزارتخانه های رژیم صهیونیستی عکس برداری کنند و برخی مقامات عالی رتبه وزارت جنگ و امنیتی این رژیم را زیر نظر بگیرند. در ادامه این ادعا عنوان شده که از برخی این افراد همچنین خواسته شده بود که به یکی از نمایندگان زن کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) نزدیک شوند.
این اولین بار نبود که رسانه های صهیونیستی ادعای هدف قرار گرفتن گانتز را مطرح می کردند و انگشت اتهام را به سمت ایران می گرفتند. در مارس سال ۲۰۱۹ هم ادعا شده بود «نداف آرگامان» رئیس شین بت جلسه ای محرمانه با گانتز داشته و در آن جلسه به او گفته که تلفن همراه وی به دست افراد مرتبط با ایران هک شده است.