کد خبر: ۷۵۲۸۹۱
تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۲

هشدار ۳۳ سناتور جمهوری‌خواه به بایدن درباره احیای برجام

در آستانه از سرگیری مذاکرات وین ۳۳ سناتور جمهوری‌خواه در نامه‌ای به جو بایدن، خواستار نظارت بر توافق احتمالی با ایران شدند. آنها توافق با ایران را در حد یک معاهده ارزیابی کرده‌اند که باید از جانب سنا تایید شود.
هشدار ۳۳ سناتور جمهوری‌خواه به بایدن درباره احیای برجام
آفتاب‌‌نیوز :

ساعاتی پیش از آغاز مذاکرات احیای برجام در پایتخت اتریش ۳۳ نماینده سنای آمریکا در نامه سرگشاده‌ای به رئیس جمهور کشورشان هشدار دادند که اگر دولت بایدن به کنگره اجازه بررسی توافق احتمالی با جمهوری اسلامی را ندهد، برای جلوگیری از اجرای آن توافق اقدام خواهند کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، گروه ۳۳نفره جمهوری‌خواه از جانب تد کروز، یکی از مخالفان دیرینه توافق هسته‌ای با ایران رهبری می‌شوند.

آنها در نامه خود تاکید کرده‌اند که هر گونه توافق با جمهوری اسلامی، برای امنیت ایالات متحده در حد یک معاهده اهمیت دارد، به این ترتیب مستلزم مشاوره و رضایت دو سوم اعضای سنا است.

سناتورهای ارشد جمهوری‌خواه جزئیات اقدامات خود برای جلوگیری از اجرای توافق احتمالی با ایران را فاش نکرده اما تهدید کرده‌اند که اگر این توافق در راستای منافع آمریکا نباشد، دولت آینده که به اعتقاد آنها جمهوری‌خواه خواهد بود، آن را لغو خواهد کرد.

آنها علاوه بر این خاطرنشان کرده‌اند، بر اساس قانونی که سال ۲۰۱۵ پیش از تکمیل توافق اولیه هسته‌ای با ایران تصویب شد، دولت موظف است هرگونه توافق جدید مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران را برای یک دوره بازنگری ۶۰ روزه به کنگره ارسال کند.

رویترز نوشت، این احتمال وجود دارد که جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای اواخر سال جاری میلادی، اکثریت سنا و مجلس نمایندگان را کسب کنند.

دور هشتم مذاکرات احیای برجام میان ایران و کشورهای چین، روسیه، آلمان، بریتانیا و فرانسه با حضور غیرستقیم آمریکا هفته گذشته به منظور مشورت تیم‌های مذاکره کننده با دولت‌های خود متوقف شد اما از امروز، سه‌شنبه ۱۹ بهمن (هشتم فوریه) ادامه می‌یابد.

خبرگزاری فرانسه به نقل از سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده چشم‌انداز توافق با ایران را مثبت ارزیابی کرد و نوشت: ««توافقی که نگرانی‌های اصلی همه طرف‌ها را برطرف ‌کند، امکان‌پذیر است اما باید هر چه سریع‌تر صورت بگیرد، زیرا تهران در حال ارتقای توانایی‌های هسته‌ای خود است.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین