آفتاب: نمای شهری تهران سالیان متمادی به دلیل خودمحوری برخی طراحان و اعمال سلایق شخصی سازندگان و مالکان و همچنین نگرشها و سیاست های مقطعی، بسیار مغشوش و آزار دهنده شده است و نمیتوان انتظار داشت که منظر شهری ناگهان متحول شود.
به گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی آفتاب، مهندس عباس اخلاصی، مدیر کل معماری و ساختمان معاونت شهرسازی شهرداری تهران با بیان این که توسعه ساختمان سازی در تهران مدت زیادی است که متاثر از معماری شتاب زده و ناهمگون در حال انجام است، گفت: «ساخت و ساز بی رویه بدون توجه به عوامل محیطی تاثیرگذار مانند شیب و توپوگرافی زمین، دیدها، مناظر و سایر ویژگی های محیط زمینه، موجب بروز ناموزونی و نابسامانی های زیاد در عرصه های کالبدی، فضایی، عملکردی و بصری شهر شده است».
وی با اشاره به نبود نظامی هدایت گر برای نظارت و کنترل طرح ها افزود: «از طرف دیگر عدم حضور طراحان در زمان اجرا و تسلط مالکان و سازندگان در اعمال سلایق شخصی و نبود نظامی هدایت گر برای نظارت و کنترل طرح ها ، این ناهماهنگی را تشدید کرده و عاملی برای حذف کیفیت گذشته شهر و به وجود آمدن چهره ای آزار دهنده شده است».
اخلاصی از انجام فعالیت های گسترده شهرداری تهران از ابتدای سال 85 در راستای ارتقای کیفیت منظر شهری تهران و بهبود وضعیت نمای ابنیه در تهران خبر داد و گفت: «برگزاری دو دوره مسابقات معماری و طراحی شهری با هدف ایجاد حساسیت در افکار عمومی شهروندان نسبت به محیط بصری اطرافشان از جمله این اقدامات است که امید است این اقدامات در نهایت به طراحی مناسب ساختمان ها ، نظارت مناسب و کنترل بر این فرآیند منجر می شود».
وی افزود: «تهران سالیان متمادی به دلیل خود محوری برخی طراحان و اعمال سلایق شخصی سازندگان و مالکان و همچنین نگرش ها و سیاست های مقطعی ، بسیار مغشوش و آزار دهنده شده است و نمی توان انتظار داشت که منظر شهر ناگهان متحول شود».
مدیر کل معماری و ساختمان شهرسازی شهرداری تهران ابراز امیدواری کرد که با یک حرکت جمعی، بتوان برای ایجاد همگونی در شهر و سازگاری در همه ابعاد مورد نیاز شهری اقدام کرد .