احمدرضا رسولی در رابطه با رفلاکس معده، اظهار کرد: بیماری رفلاکس معده به مری شایعترین اختلال مری بوده که سوزش سردل یکی از شایعترین علامت آن است.
وی در رابطه با علت ایجاد رفلاکس معده، افزود: شل شدن گذرای دریچه تحتانی مری پس از غذا خوردن، پایین بودن فشار پایه دریچه تحتانی مری و ناتوانی دریچه تحتانی مری در هنگام افزایش فشار داخل شکمی، مکانیسمهای اصلی ایجاد کننده رفلاکس معده به مری است.
این کارشناس در رابطه با سایر مکانیسمهای اصلی ایجاد رفلاکس معده، تصریح کرد: اختلال حرکتی مری، تاخیر تخلیه معده، رفلاکس دئودنوم به معده و مری، نقص سیستمهای دفاعی موضعی و کاهش بزاق سایر مکانیسمهای ایجادکننده رفلاکس معده به مری است.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه فتق هیاتال، فاکتور مهمی در بیماریزایی رفلاکس معده به مری است، گفت: سوزش سردل، برگشت مایع تلخ یا ترش و ترشح بزاق فراوان دقت تشخیص رفلاکس را افزایش میدهد ولی همیشه وجود ندارد.
رسولی در رابطه با علایم غیرمعمول رفلاکس معده، اظهار کرد: آسم، درد قفسه سینه، گرفتگی صدا، گلودرد مزمن، سرفه مزمن، درد در هنگام بلع و سوءهاضمه و اختلال در هنگام بلع از جمله علائم غیرمعمول رفلاکس معده به مری است.
وی با بیان اینکه در بیمارانی که علایم خفیفی دارند یا به ندرت علامتدار میشوند، استفاده از آنتیاکسید همراه با تغییر سبک زندگی شامل کمکردن وزن، ترک سیگار و بالا بردن سر تخت توصیه میشود، گفتنی است در صورت داشتن علایم افراد باید به متخصص مراجعه کنند.
این کارشناس در رابطه با درمان تغذیهای رفلاکس معده به مری، تصریح کرد: کاهش مصرف کافئین، الکل، تنباکو، کاهش تنش و استرس، کاهش مصرف چربی رژیمی، شکلات، کافئین، پیاز، نعنا، ادویهها، مرکبات، گوجهفرنگی، ترشیجات، شراب، نوشیدنیهای کربناته، فلفل و پودر آن ممکن است باعث ناراحتی شود.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه فلفل و نعناع باعث کاهش فشار دریچه تحتانی مری میشوند و علامتهای بیماری را بدتر میکنند، گفت: مصرف آدامس میتواند باعث افزایش ترشح بزاق و بالا بردنPH شود و میتواند موثر باشد.
رسولی خاطرنشان کرد: از فعالیتهای شدید بلافاصله بعد از خوردن غذا و از پوشیدن لباسهای تنگ و چسبان به خصوص پس از خوردن غذا باید پرهیز شود.