رئیس اتحادیه نانهای فانتزی (نانهای حجیم و نیمهحجیم) تهران گفت: سامانه آرد برای واحدهای صنفی نان فانتزی بسته شده و همین امر وضعیت به هم ریختهای را در صنف حاکم کرده است. متاسفانه حذف یارانه آرد و نان را با بینظمی بسیار بالایی کلید زدهاند و این وضعیت، شرایط فعالیت را با ابهام مواجه کرده است.
به گزارش آفتابنیوز؛ براساس جدول منتشر شده در فضای مجازی، قیمت نان باگت معمولی به دانهای ۱۰ هزارتومان رسید!
خبرگزاری ایرنا وابسته به دولت نیز در واکنش به گران شدن نان نوشت: از ساعتی قبل برخی شایعات مبنی بر افزایش نجومی قیمت نان در فضای مجازی و برخی رسانهها منتشر شده است. این خبرسازی در حالی است که آرد نانواییها و نان سنتی گران نشده است.
برخی رسانهها نیز از افزایش قیمت آرد به ۶۷۰ هزارتومان خبر دادهاند!
ایرنا نوشته است که اخبار منتشرشده درباره آرد صنایع و نان فانتزی است که به علت انحراف شدید یارانه آن اتخاذ شده است. دولت در صورت هدفمندی آرد نان سنتی، یارانه آن را مستقیم به مردم خواهد داد و نان سنتی برای مصرف کننده نهایی گران نخواهد شد.
خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه نیز، جنگ اوکراین را از جمله دلایل گران شدن آرد و ماکارونی در ایران عنوان کرده و نوشته است: از سوی دیگر با احتکار خانگی و واهمه مردم از گرانشدن کالا مواجه هستیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز گفته است که "برای نانوایی هایی که نان مردم را تهیه میکنند، هیچ تغییر در قیمت آرد داده نشده است. ما یارانه را حذف نمیکنیم، بلکه آن را به صورت بهینه بازتوزیع میکنیم یا به عبارت بهتر، آنها را اثربخش میکنیم، یعنی از حالتی که طی آن یارانهها به شبکههای غیراثربخش میرود و به دست مردم نمیرسد، این فرایند را اصلاح می کنیم(در دولت رئیسی، اسم گرانی را اصلاح گذاشتهاند!) تا یارانهها را مستقیما به دست مردم برسانیم.
میرکاظمی افزود: بار دیگر تاکید کنم که درباره نان، تا امروز هیچ تغییری در قیمت آرد نانوایی ها صورت نگرفته است.
این در حالی است که قیمت ماکارونی اخیرا با دستور مستقیم دولت به شدت افزایش پیدا کرده است. قبلا از گرانی رسمی، دولت اخبار گران شدن ماکارونی را تکذیب کرده بود!
وزیر جهادکشاورزی: جنگ اوکراین و قاچاق باعث گرانی آرد شدند
جواد ساداتینژاد وزیر جهادکشاورزی نیز در گفتوگو با خبر شبکه یک سیما گفت: ۷۰ درصد روغن و ۳۰ درصد غلات جهان در منطقه اوکراین و روسیه تولید میشود که به علت جنگ اوکراین، قیمت مواد غذایی در جهان بین ۳۴ تا ۶۰ درصد افزایش یافته و موجب جیرهبندی در کشورهای اروپایی شده است.
وی با تاکید بر این که شرایط جدیدی برای امنیت غذایی جهان ایجاد شده، افزود: دولت ایران هم برای حفظ پایداری امنیت غذایی کشورمان به علت قاچاق گسترده محصولات تولیدی با آرد، تصمیم به آزادسازی آرد برای مصارف صنعتی گرفته است.
وزیر جهادکشاورزی از کسری شدید گندم در یکی از کشورهای همسایه در حدود ۳ میلیون تن خبر داد که این کشور قصد دارد با قاچاق از ایران، این گندم را تامین کند.
ساداتینژاد با بیان اینکه یک کیسه آرد ۵۰ کیلویی در ایران ۳۸ هزار تومان است(البته مصرف کننده قیمت آرد در بازار را با قیمت حدود 100 هزارتومان خریداری می کند)، گفت: در آن سوی مرزها تا ۶۰۰ هزار تومان قیمت دارد، جلوگیری فیزیکی از قاچاق آن میسر نیست. طبق قانون بودجه که دولت باید نظام توزیع یارانهها را تغیر دهد و دولت قصد دارد یارانه را مستقیم به مردم بدهد.
وزیر جهادکشاورزی با تاکید بر این که قیمت نان در نانواییها هیچ تغییری نکرده است، گفت: نان صنف و صنعت آزاد شده است و برای جبران آن طی روزهای آینده دولت با واریز مبلغی در قالب یارانه، این افزایش قیمت را هم جبران خواهد کرد که بیشتر از هزینه ناشی از این گرانی خواهد بود.این تصمیم هرچند سخت بود اما جلوی فساد را خواهد گرفت و با پرداخت یارانه مستقیم به مردم، هزینه تحمیلشده جبران خواهد شد.
پرسشی که درباره قاچاق مطرح است اینکه چرا مسئولان ناتوانی و ناکارآمدی خود در مبارزه با قاچاق را با فشار بر مردم جبران میکنند؟ یعنی اگر مسئولان نمیتوانند جلوی قاچاق کالاها را بگیرند، باید با گران کردن کالا -که تجربه نشان داده است تاکنون این سیاست گرانی مانع قاچاق نشده و نخواهد شد- فشار اقتصادی به مردمی که در تنگنای معیشتی قرار دارند، را افزایش دهند؟
تولید کننده های ماکارونی و نون فانتزی و.. باشیم
لطفا اینطور نگید..خدا بزرگه و مشکلات اقتصادی هم خیلیا دارن بهرحال