بر اساس گزارشی که توسط رسانه دولتی "Science and Technology Daily " منتشر و سپس گزارش و پستهای مربوط به آن از این سایت حذف شد، چین اعلام کرده که تلسکوپ غول آسای "چشم آسمان"(Sky Eye) این کشور، ممکن است نشانههایی از تمدنهای بیگانه را شناسایی کرده باشد.
به گزارش ایندین اکسپرس، با استناد به گفتههای ژانگ تونجی(Zhang Tonjie)، دانشمند ارشد یک تیم جستجوی تمدن فرازمینی که توسط دانشگاه پکن، رصدخانه ملی نجوم آکادمی علوم چین و دانشگاه کالیفرنیا برکلی ایجاد شده است، سیگنالهای الکترومغناطیسی باند باریک شناسایی شده توسط تلسکوپ "چشم آسمان" با سیگنالهای شناسایی شده قبلی تفاوت دارند و تیم در حال بررسی بیشتر آنها است.
مشخص نیست که چرا این گزارش از وب سایت "Science and Technology Daily" که روزنامه رسمی وزارت علوم و فناوری چین است، حذف شده، اگرچه پیش از حذف آن، این خبر در شبکه اجتماعی "Weibo" پخش و توسط رسانههای دیگر از جمله رسانههای دولتی منتشر شد.
به گفتهی "ژانگ" در ماه سپتامبر سال ۲۰۲۰، تلسکوپ "چشم آسمان" که در استان "گوئیژو"(Guizhou) در جنوب غربی چین قرار دارد و قطر آن ۵۰۰ متر است، جستجوی حیات فرازمینی را آغاز کرد. بر اساس این گزارش، این تیم در سال ۲۰۲۰ هنگام پردازش دادههای جمع آوری شده در سال ۲۰۱۹، دو مجموعه سیگنال مشکوک را شناسایی کردند و سیگنال مشکوک دیگری را در سال ۲۰۲۲ از دادههای مربوط به رصد سیارات فراخورشیدی کشف کردند.
به گفته "ژانگ"، تلسکوپ "چشم آسمان" چین حساسیت بالایی در باند رادیویی با فرکانس پایین دارد و نقش مهمی در جستجوی تمدنهای بیگانه ایفا میکند.
او افزود که این سیگنالهای مشکوک میتوانند نوعی تداخل رادیویی باشند و باید بیشتر مورد بررسی قرار بگیرند.