آفتابنیوز : آفتاب- ع.گیلانی: دولت محمود احمدی نژاد از جهات مختلفی پیشتاز است. ماهیت و نوع شکل گیری این دولت ودیدگاههای رئیس و افراد شاخص آن سبب شدهاست تا درحوزه عملکردها نیز اولین ها به نام این دولت رقم بخورد.
- اگر از دوره بحران دولتها و مجلسها در سالهای ابتدایی انقلاب گذر کنیم دولت نهم اولین دولتی است که رئیسی غیر روحانی دارد.
- رئیس دولت نهم اولین رئیس جمهوری است که در مرحله دوم به این مقام برگزیده شده است.
- دولت نهم اولین دولتی است که پس از انقلاب تابوی رابطه و یا گفتگو با آمریکا را میشکند و از بازگشایی دفتر حفاظت منافع این کشور در ایران سخن میگوید.
- دولت محمود احمدی نژاد اولین دولتی است که بنزین را سهمیه بندی کرد.
- رئیس دولت نهم اولین رئیس جمهوری است که تا پیش از این ، سمتی ملی را در کارنامه مدیریتی خود نداشته است.
- دولت نهم اولین دولتی است که میخواهد با قطع یارانه انرژی مبلغ معادل آن را به شهروندان پرداخت کند.
- دولت نهم اولین دولتی است که انتقاد از سیاستهایش کار را به جایی رساندهاست که برخلاف رؤسای جمهور پیشین کسی از انتخاب مجدد وی اطمینان ندارد.
- دولت نهم اولین دولتی است که هشدارها و بخشنامههایش را در سخنرانیها و اجتماعات غیر تخصصی ابلاغ کرده است.
- دولت حاضر اولین دولتی است که با وجود عقبه اصولگرا بزرگترین منتقدانش را اصولگرایان تشکیل میدهند.
- دولت نهم در لغو و تکذیب تصمیمات ابلاغیاش از اولینها و رکورددارترینهاست. لغو دستور رئیس جمهور مبنی بر آزادی ورود دختران به استادیومها به دلیل اعتراض مراجع تقلید و تکذیبهای متعدد تغییر و یا استعفای وزرا با وجود تحقق آنها در روزهای بعد از این جملهاند.
- دولت نهم اولین دولتی است که با تغییر یک وزیر دیگر، باید به دلیل تعدد تغییرات ،کل کابینه را برای رای اعتماد مجدد به مجلس معرفی نماید.
- دولت نهم اولین دولتی است که جلسات کابینهاش را در همه استانها برگزار کرده است.
- دولت نهم اولین دولتها در برخورداری از درآمد سرشار نفتی است.
- و....
به این فهرست میتوان شماری دیگر را افزود. ممکن است برخی از این ترینها در کارنامه یک دولت یک موفقیت یا شانس استثنایی تلقی شود اما هدف ازمرور این رخدادها بررسی علل وقوع آنها در دوره سه ساله یک دولت است.
نگاه به آنچه که از تصمیمسازیهای این دولت به وقوع پیوستهاست نشان میدهد که بیتوجهی به تاریخچه سیاستها و اصرار بر تکرار تجربهها از عمدهترین دلایل این پیشامدهاست.
متاسفانه طرد مدیران باتجربه و قرارگیری حلقه حامیان رئیس جمهور بر راس نهادها موجب شده است که به دلیل کم سابقه بودن این مدیران دستگاهها به آزمون و خطا روی آورند.
نکته دیگر شتاب زدگی در تصمیم گیریهاست. رعایت زمان بندی در یک تصمیم سیاسی و اقتصادی از مهمترین عواملی است که توفیق آن را تضمین خواهد نمود.
تحقق افق 1404 و حرکت کشور به سوی هدف تعیین شده بیش از آنکه نیاز به ابرمردی پرشتاب داشته باشد به وضعیتی با ثبات و متعادل نیازمند است تا در سایه آن سرمایه گذاری افزون شود، دیوارهای بیاعتمادی در عرصه بینالملل فرو ریزد و کشور با تکیه بر مدیرانش که با هزینه و بودجه همین کشور پرورش یافتهاند به سوی آزادی، توسعه و پیشرفت هرچه بیشتر قدم بردارد.