آفتابنیوز : آفتاب: از طریق استفاده از داروی آسپرین می توان از بروز پوکی استخوان جلوگیری کرد.
به گزارش سرویس علم و فناوری آفتاب بر پایه مطالعات اخیر محققان علوم پزشکی که نتایج آن در شماره جدید نشریه «پلاس» منتشر شده است، دوز پایین داروی اسپیرین، سبب کاهش فعالیت سلولهای تخریب کننده استخوانی میشود.
دکتر «سونگتائو شی» و همکارانش در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در لس آنجلس اعلام کردند مطالعات آنان بر روی الگوهای حیوانی نشان میدهد با مصرف آسپیرین احتمالا می توان از بروز پوکی استخوان یا اوستئوپروز جلوگیری کرد.
این محققان در بررسی آزمایشگاهی خود دریافتند آسپیرین قادر است روند تخریب استخوانی را در موش آزمایشگاهی مانع شود.
همچنین محققان دریافتند با افزودن دوز پایین آسپیرین، تشکیل سلولهای استخوانی را فعال تر ساخت که این روند به تقویت استخوانی منجر می شود.
همچنین مطالعات انسانی محققان نشان می دهد با مصرف منظم اسپیرین می توان از احتمال ابتلای زنان به پوکی استخوان بعد از دوران یائسگی کاست.
پوکی استخوان که نام علمی ان «استئوپروز» است بیماری خاموش یا بی سر و صدا نیز گفته می شود زیرا علائم آن زمانی ظهور می کند که عوارض بیماری یعنی شکستگیها رخ می دهد.
متاسفانه پس از وقوع شکستگی، بیست درصد مبتلایان زندگی وابسته پیدا می کنند و بیست درصد دیگر در مدت یک سال پس از آن فوت می کنند.
علاوه بر شکستگی های واضح، دردهای شدید کمری در یک نقطه خاص نیز اغلب اوقات نشانه شکستگی یکی از مهرهها به دلیل پوکی استخوان است که گاه نخستین علامت این بیماری است. خمیده شدن ستون مهرهها و پیدا کردن قوز به خصوص در سنین بالا از دیگر عوارض «استئوپروز» به شمار می رود.
پوکی استخوان در طی سال های متمادی ایجاد می شود. در واقع توده استخوانی هر شخص معمولا در سن سی تا سی و پنج سالگی به بیشترین میزان خود می رسد ، اما پس از ان کاهش این توده بهصورت روند پیری اغاز می شود. استئوپروز وقتی پروز می کند که کاهش توده استخوان بیش از اندازه سریع باشد.
عوامل مستعد کننده پوکی استخوان ان دسته که نمی توان از آنها پیشگیری کرد شامل جنسیت، سن ،زمان شروع یائسگی، سابقه خانوادگی، استخوانهای کوچک، پیشینه قومی و بعضی از بیماریهاست.
در واقع خانمها بیشتر از آقایان به این بیماری دچار می شوند ضمن اینکه با افزایش سن نیز احتمال پوکی استخوان افزایش پیدا می کند.