این طبقه بندی، مهمترین و بالاترین هشداری است که این سازمان میتواند در پی افزایش موارد ابتلا در سراسر جهان، صادر کند. این تصمیم در پایان دومین نشست کمیته اضطراری سازمان جهانی بهداشت در مورد وضعیت انتشار ویروس، اتخاذ شد و انتشار یافت.
دکتر تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت گفت: تا کنون بیش از ۱۶هزار مورد از ۷۵ کشور گزارش شده است.
همچنین او اضافه کرد: تاکنون پنج نفر بر اثر شیوع این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
در حال حاضر تنها دو وضعیت اضطراری بهداشتی دیگر در جهان وجود دارد؛ همهگیری ویروس کرونا و تلاش مستمر برای ریشهکن کردن فلج اطفال.
دکتر تدروس اشاره کرد که کمیته اورژانس در ابتدا نتوانست در مورد اینکه آیا شیوع آبله میمون باید به عنوان یک وضعیت اضطراری بهداشت جهانی طبقهبندی شود یا خیر، به اجماع برسد. او اذعان کرد که متخصصان در این مورد که آیا شیوع فعلی یک «وضعیت اضطراری بهداشتی در سطح جهان» دانسته شود یا خیر، اختلاف نظر داشتند.
با این حال، او گفت که شیوع این بیماری به سرعت در سراسر جهان گسترش یافته و در حال حاضر به یک نگرانی بینالمللی تبدیل شده است.
تدروس آدهانوم گفت این اعلامیه به تسریع توسعه واکسنها و اجرای اقدامات لازم برای مهار شیوع این ویروس کمک میکند. همچنین سازمان جهانی بهداشت توصیههایی را صادر کرده که کشورها را تشویق کند تا برای جلوگیری از انتقال این ویروس و محافظت از افرادی که بیشتر در معرض خطر قرار دارند، اقدام کنند.
در همین راستا، تدروس گفت: «این شیوعی است که میتوان با بهکارگیری استراتژیهای درست در گروههای مناسب جلوی آن را گرفت».
اعلام وضعیت اضطراری جهانی یک اقدام مهم است
این یک فریاد جمعی برای کشورهاست که ویروس را جدی بگیرند. این اعلامیه، آگاهی را در سراسر جهان افزایش میدهد و میتواند به کشورهای فقیرتر کمک کند تا ابزارهای مورد نیاز برای کنترل آبله میمون را دریافت کنند. آبله میمون به آسانی کووید گسترش نمییابد، اما در حال حاضر واکسنی وجود دارد [که برای آبله ساخته شده است] و تزریق آن، محافظت خوبی ارائه را میدهد.