آفتاب: سید محمد خاتمی، با تبریک روز خبرنگار ابراز امیدواری كرد اختلاف پدید آمده درباره انجمن صنفی روزنامهنگاران توسط مرجعی مانند دیوان عدالت اداری حلوفصل شود.
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، سیدمحمد خاتمی که در جمع اعضای هیاتمدیره فعلی انجمن صنفی روزنامهنگاران سنخنرانی میکرد، گفت: «این نهاد از بطن و متن جامعه مطبوعات برآمده اما نگاهبانی آن برعهده خود اعضاست».
وی با اظهار شگفتی از اینکه در برخی از سالهای گذشته و در نوبتهای اول و دوم انتخابات اعضای انجمن به تعداد لازم برای به حدنصاب رسیدن در مجامع عمومی حضور نیافتهاند، ابراز امیدواری کرد که با حضور گسترده روزنامهنگاران در انتخابات روز پنجشنبه به حرف و حدیثهای پدید آمده پایان داده شود.
رئیسجمهور سابق کشورمان در مقابل از دولت خواست بهانهجویی نکند زیرا حفظ و بقای انجمن به سود همه است و در غیاب آن است که نظام و جامعه لطمه میبینند.
رییس بنیاد باران با تاکید بر تعلق خاطر خود به جامعه رسانهای و فرهنگی همگان را به احساس مسوولیت در این مورد فراخواند و مراتب همدلی خود را با روزنامهنگاران ابراز کرد.
وی در ادامه تصریح کرد: «دفاع از آزادی بیان و گردش آزاد اطلاعات و مخالفت با برخوردهای غیرقانونی کار سیاسی نیست زیرا آزادی و فعالیت مطبوعاتی ملازم یکدیگرند و ماهیت فعالیترسانهای و مطبوعاتی آن است که توام با آزادی باشد».
وی در ادامه افزود: «انتقاد از انجمن بهخاطر انجام این وظیفه وارد نیست و من معتقدم در این مورد حتی انجمن احتیاطهایی نیز به خرج دادهاست که بهنظر میرسد با دفاع حداکثری از آزادیبیان البته در چارچوب قانون فاصله دارد».
رئیس بنیاد باران با ابراز امیدواری به اینکه اختلاف پدید آمده در مرجعی چون دیوان عدالت اداری حل و فصل شود و این مرجع قضایی با برخورد حقوقی آرامشخاطر را به فعالان این صنف و روزنامهنگاران بازگرداند، مجددا تاکید کرد: «خواست اصلی باید متوجه اعضای صنف باشد. اگر روزنامهنگاران خودشان نخواهند و نتوانند مشارکت جمعی و حضور انتخاباتی را به نمایش بگذارند چگونه میتوانند از اقشار دیگر مشارکت سیاسی و اجتماعی انتظار داشته باشند».
براساس گزارش سرویس سیاسی آفتاب، در ابتدای این نشست علی مزروعی رئیس انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران گزارشی از عملکرد گذشته و موانع پدیدآمده از سوی وزارت کار در دولت نهم را ارائه کرد.
به گفته وی این وزارتخانه بدون اختیار قانونی و به بهانه واهی انجمن را واجد شرایط انحلال دانسته است، در حالی که براساس استعلام از وزارت کار و مطابق عرف سازمانهای نظام صنفی دیگر برگزاری نوبت سوم مجمع عمومی امری کاملا رایج و قانونی است. مزروعی یادآور شد: «انجمن صنفی هیچگونه فعالیت سیاسی انجام نداده و حضور روزنامهنگاران حوزه سیاست در هیاتمدیره که با رای مستقیم اعضا انتخاب شده اند به مفهوم سیاسی بودن انجمن نیست».
وی افزود: «مطابق آمار رسمی نزدیک به شش هزار نفر به فعالیتهای مطبوعاتی در اشکال مختلف آن اشتغال دارند و از این تعداد چهار هزار نفر عضو ثبتنام شده انجمن هستند که تقریبا دو هزار نفر از آنان از حق رای برخوردارند و با این وصف انجمن صنفی اکثریت روزنامهنگاران ایران را تحت پوشش دارد».
وی اضافه کرد: «دولت جدید از ابتدا تصورش این بود که ما آنقدر وابسته به آنها هستیم که اگر به ما کمک نکنند قادر نیستیم روی پای خود بایستیم ولی بعد از گذشت یکسال که دیدند اینطور نیست سعی کردن بهانه گیری کنند و به تدریج نشان دادند دنبال حذف این نهاد مدنی هستند».
مزروعی مباحث اخیر مطروحه از سوی وزارت کار را فاقد وجاهت قانونی دانست و گفت در چارچوب موازین حقوقی از هویت و بقای انجمن دفاع میکنیم و امیدواریم اعضا بیش از پیش این مسوولیت خطیر را درک کنند و متقابلا دولت نهم نیز از چالش با تشکلفراگیر روزنامهنگاران دست بردارد.