دکتر کوروش اعتماد در نشست کارشناسان برنامههای عضلانی، اسکلتی دانشگاههای علوم پزشکی کشور در هتل قلب تهران، گفت: افزایش وزن اولین عامل خطر، بیماریهای شغلی دومین عامل و مصرف دخانیات، اضافه وزن و بیماری های کلیوی عوامل خطر بعدی بیماری های اسکلتی، عضلانی هستند.
وی با اشاره به اینکه پیشگیری و کنترل بیماریهای عضلانی، اسکلتی (استئوپروز) هم اکنون یکی از سه برنامه پایلوت دفتر بیماریهای غیرواگیر در کشور است، افزود: این بیماری از نظر کمیت درگیر کردن افراد جامعه، قبل از بیماری دیابت قرار دارد و هرچه سن فرد بالاتر میرود درصد ابتلا به بیماریهای اسکلتی، عضلانی بیشتر میشود.
وی ادامه داد: از نظر سالهای از دست رفته عمر و معلولیتها این بیماری در کشوری مثل استرالیا که دریافتهای علمی آنجا به نوعی قابل تعمیم یه سایر کشورهاست، رتبه اول را داراست. بانوان بیشتر از آقایان در معرض خطر این بیماری قرار دارند، بنابراین در برنامه پایلوت ما خانمها بیشتر مورد توجه قرار میگیرند.
مدیرکل دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه در آمریکا بار مالی سالانه افتادگی بر اثر بیماری های عضلانی، اسکلتی ۱۷.۹ میلیارد دلار است، بیان کرد: بیش از دو سوم بیماران از فواید تشخیص استئوپروز بیاطلاع اند. در کشورهای پردرآمد ۴۴۰ میلیون نفر درگیر عوارض این بیماری بوده و ۱.۷۱ میلیارد نفر در جهان به بیماریهای اسکلتی، عضلانی مبتلا هستند.
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، اعتماد افزود: نتایج یک مطالعه علمی در سال ۲۰۱۹ نشان داد از هر سه نفر یک نفر نیاز به بازتوانی دارد و ۵۷۰ میلیون نفر در دنیا به کمر درد مبتلا هستند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اهمیت اجرای اسناد دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر، توجه به این اسناد در برنامه هفتم توسعه کشور را مورد تاکید قرار داد.