آفتابنیوز : آفتاب: نایب رییس مجلس درباره احتمال استیضاح سهتن از وزرا گفت: «هیچ وزیری در هیچ دولتی نیست که 10 نماینده مخالف نداشته باشد، بنابراین همه وزرا بالقوه قابل استیضاح هستند. به همین دلیل است که تلاش میکنیم طبق وظیفه آیین نامهای و قانونی خود کار را به جلو ببریم».
به گزارش خبرنگار پارلمانی آفتاب، محمدرضا باهنر نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی در حاشیه افتتاح نمایشگاه دستاوردهای سازمان تامین اجتماعی در مجلس در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که آیا عبور برخی گروههای سیاسی از احمدی نژاد به معنی اعتراض از عملکرد وی است؟ گفت: «مقوله انتخابات ریاست جمهوری مقوله بسیار مهمی است و طبیعی است گروههای مختلف و جناحهای مختلف آرام آرام در تدارک حضور در این انتخابات بسیار موثر در کشور هستند».
وی افزود: «سیاستهای راهبردییی وجود دارد که همه گروه ها تلاش می کنند به این سیاستها برسند. فرقی نمیکند کسانی که موافق یا مخالف، هم جناح یا در جناح مقابل رئیس جمهور فعلی باشند. همه تلاش می کنند که اولا مجموعه خود را به وحدت نظر برسانند و تلاش میکنند عملکرد دولت را بنابر سلیقه خودشان تغبیر و تفسیر کنند. کسانی که می خواهند عملکرد دولت را ضعیف جلوه دهند در این جهت کار میکنند و کسانی که می خواهند عملکرد دولت را قوی و قابل قبول جلوه دهند نیز در همان جهت تلاش میکنند. این سیاست های راهبردی عمومی است که همه دارند».
باهنر خاطرنشان کرد: «اما در جبهه اصولگرایی طبیعی است که ما باید برای رسیدن به کاندیدای نهایی خود برای انتخابات دولت دهم تلاشهایی را انجام دهیم».
وی ادامه داد: «اولین قدم این است که مجموعه جریانهای اصولگرایی را به یک همدلی و همراهی برسانیم. قدم دوم اینکه تلاش کنیم نقد عادلانه از عملکرد دولت نهم داشته باشیم و نهایتا تلاش کنیم برای اینکه آیا در دوره آینده ادامه کار و خدمت با رئیس جمهور فعلی مطلوبتر است و یا فرد دیگری می تواند پیدا شود که همه نقاط مثبت رئیس جمهور فعلی را داشته باشد و احتمالا نقاط ضعفش کمتر باشد».
نایب رئیس مجلس اظهار داشت: «برای رسیدن به این نقطه طبیعی است که باید تلاشهای زیادی در درون جناح شروع شود و اگر نقدی از دولت فعلی صورت میگیرد طبیعی است که در درون جناح باید همه این حرفها زده شود تا نهایتا به یک نتیجه مطلوب رسید».
وی ادامه داد: «لذا صحبتهای پراکندهای که من و یا دوستانم میکنیم، نباید نه برخی را خیلی خوشحال کند از اینکه اصولگرایان با هم اختلاف دارند و نه دوستان ما را غمگین کند که اصولگرایان دارند میدان را از دست میدهند. ما با توجه به مجموعه شناختی که در نظرسنجیها داریم احساسمان این است که مردم در ضمن اینکه انتقادات جدی به عملکرد اصولگرایان دارند اما کمافی السابق اعتمادشان به جریان اصولگرایی قابل توجه است و ما باید از این اعتماد مردم حداکثر بهرهوری را داشته باشیم و تلاش کنیم نقاط ضعف خود را به حداقل رسانده و نقاط قوت خود را نیز به حداکثر برسانیم».
باهنر گفت: «اما اینکه الان بتوانیم اعلام کنیم جریان اصولگرایی و یا اکثریت این جریان به یک تصمیم قاطع رسیده است هنوز بسیار زود است که این اتفاق بیفتد و باید کار را جلو ببریم تا ببینیم چه پیش میآید».
نایب رئیس مجلس در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه آیا طرح استیضاح سه وزیر آموزش و پرورش، مخابرات و بازرگانی به دست هیات رئیسه رسیده است، گفت: «ما هنوز هیچ استیضاحی را دریافت نکردهایم. اگر هم این استیضاح در حال جمعآوری باشد تا زمانی که به دست ما برسد، اگر توضیح دادن برخی مسایل بتواند استیضاح کنندگان را قانع کند تا از طرح استیضاح خود دست بردارند این تلاش را انجام می دهیم، اما اگر طبق قانون اساسی و آیین نامه داخلی مجلس 10 نفر درخواست استیضاح هر وزیری را بکنند و بر این طرح خود مصر باشند موظفیم که این طرح را اعلام وصول کنیم».
وی در پاسخ به این سوال که استیضاح این سه وزیر نشان دهنده چیست؟ اظهار داشت: «قانون اساسی برای تضمین حقوق عامه مردم و نمایندگان مشخص کردهاست که هر 10 نماینده مخالف یک وزیر میتوانند وی را استیضاح کنند».
باهنر گفت: «اغراق نیست اگر بگویم هیچ وزیری در هیچ دولتی نیست که 10 نماینده مخالف نداشته باشد بنابراین همه وزرا بالقوه قابل استیضاح هستند. به همین دلیل است تلاش می کنیم اگر جو غالب مجلس خواستار استیضاح یک وزیر باشد طبیعی است که ما طبق وظیفه آیین نامهای و قانونی خود کار را به جلو ببریم».
وی خاطرنشان کرد: «اوایل مجلس ممکن است هر کدام از نمایندگان در خصوص عملکردهای وزرای مختلف قضاوتهایی داشته باشند. طبیعی است که این قضاوتها به درخواست استیضاح تبدیل شود اما فکر می کنیم در مذاکرات و لابی هایی که انجام میشود و در فضای کلی مجلس من این احساس را ندارم که مجلسی ها درصدد استیضاح تعداد زیادی از وزرا باشند».
محمدرضا باهنر درباره ادعای برخی سایتهای اینترنتی در خصوص مدرک تحصیلی کردان وزیر کشور و ارزیابی مجلس در این خصوص گفت: «رای اعتماد به وزرا مثل یک زلزله است که هم پیش لرزه و هم پس لرزه دارد. کاری که وظیفه قانونی مجلس و دولت بود تمام شد».
وی افزود: «آقای کردان به مجلس آمدند و لابیها انجام شد و مخالفین و موافقین نیز صحبت کردند و ایشان رای اعتماد آورد و در حال حاضر نیز وزیر است. ادامه بحثهای رای اعتماد به وزیر نه به مصلحت نظام و نه به مصلحت مجلس و نه به مصلحت دولت و نه لابیهای سیاسی است».
نایب رئیس مجلس ادامه داد: «اگر تعدادی از نمایندگان مجلس بعد از وزیر شدن شخصی احساس کردند که وی نمیتواند به خوبی به وظایف خود عمل کند میتوانند وی را استیضاح کنند».
باهنر خاطر نشان کرد: «مجلس وظیفه خود نمیداند که از چند و چون مدرک تحصیلی وزیری تحقیق و تفحص کند و در شان مجلس شورای اسلامی نیز نمیباشد. مجلس وظیفه خود را انجام داده و وزیر هم باید با قدرت تمام کار خود را آغاز کند».
وی خاطرنشان کرد: «اگر خدای ناکرده در آینده چه برای وزیر کشور و یا دیگران مشکلی ایجاد شود بازفرآیندهایی وجود دارد که مجلس می تواند از این فرآیندها استفاده کند».