تارنمای پولیتیکو به نقل از دو منبع آگاه اعلام کرد پلوسی پس از اجلاس سران گروه هفت، به همراه جکی اسپیر عازم ارمنستان خواهند شد و انتظار میرود با نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان و سایر مقامات دولتی دیدار و گفتگو کند.
این رسانه آمریکایی نوشت که یکی از مسولان دفتر پلوسی در پاسخ به پرسشی درباره این سفر، گفت که نمیتواند سفر پلوسی را به علت پروتکلهای امنیتی تایید یا تکذیب کند.
پیش از این، پلوسی سفری جنجالی به تایوان داشت که موجب تشدید تنشها میان این جزیره و چین و نیز روابط واشنگتن - پکن شد.
در همین حال، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید اعلام کرده است هیچ راه حل نظامی برای درگیری میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان وجود ندارد.
جان کربی عصر سه شنبه به وقت محلی در نشستی با خبرنگاران افزود ایالات متحده عمیقا نگران درگیریها میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان است.
وی تصریح کرد با سران ارمنستان و جمهوری آذربایجان در تماس هستیم تا درگیریها متوقف شود.
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه این کشور با الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان و نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان بصورت جداگانه درباره درگیریهای مرزی میان دو کشور گفتگو کرد.
وزارت امور خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی افزود که بلینکن در گفتگو با الهام علیاف رئیس جمهوری آذربایجان خواستار توقف درگیریها شد.
بر اساس اعلام وزارت خارجه آمریکا، بلینکن تاکید کرد که ایالات متحده برای توقف فوری درگیری و صلح میان ارمنستان و آذربایجان تلاش خواهد کرد.
وزارت امور خارجه آمریکا همچینن گفت که بلینکن در گفتگو با نیکول پاشینیان با ابراز نگرانی درباره این درگیریها به به نخست وزیر ارمنستان اطمینان داد که ایالات متحده برای توقف فوری درگیریها و صلح تلاش خواهد کرد.
وزیر خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی همچنین گفت: اگر روسیه از نفوذ خود برای متوقف کردن خشونت و ایجاد صلح میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان استفاده کند، اقدام مثبتی خواهد بود.
بلینکن همچنین ادعا کرد ایالات متحده نگران است که روسیه تنش میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان را تشدید کند.
شورای امنیت سازمان ملل همزمان با درگیریها میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان برای دومین روز نشستی به درخواست ایروان دراین باره برگزار کرد.
میروسلاو جنچا معاون دبیرکل سازمان ملل در نشست روز پنجشنبه شورای امنیت که به درخواست ارمنستان برگزار شد، با تاکید بر لزوم کاهش تنش در مرزهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان هشدار داد که درگیریهای اخیر ظرفیت بی ثبات کردن منطقه را دارد.
معاون دبیرکل سازمان ملل تصریح کرد: درگیریهای اخیر ارمنستان و آذربایجان میتواند ثبات منطقه را به خطر بیندازد.
این مقام ارشد سازمان ملل تاکید کرد جامعه بین المللی باید تمام تلاش خود را برای تنش زدایی میان این دو کشور به کار بگیرد.
جنچا با ارائه گزارشی از درگیریهای اخیر میان باکو و ایروان، از تاثیر احتمالی این درگیریها بر غیرنظامیان اعلام نگرانی کرد و از طرفین خواست که اقداماتی فوری و ملموس برای کاهش تنشها بردارند.
به گفته این مقام ارشد سازمان ملل، روند عادی سازی روابط میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان همچنان با موانعی جدی مواجه است و طرفین باید هر چه سریعتر به ترسیم مرزها در چارچوب به رسمیت شناختن متقابل حاکمیت و تمامیت ارضی، گام بردارند.
در پی درگیریهای جدید میان ایروان و باکو، نیروهای نظامی دو کشور در بیانیههایی تلاش کردند تا دلایل بروز التهاب اخیر را از منظر خود توضیح دهند.
وزارت دفاع جمهوری آذربایجان مدعی شد که نیروهای ارمنستانی مشغول فعالیتهای تجسسی در مرز مشترک و نقل و انتقال جنگ افزار بوده و دوشنبه شب نیز دست به مین گذاری زده بودند. این وزارتخانه افزود که یگانهای ارتش ارمنستان به تعدادی از مواضع، پناهگاهها و استحکامات نیروهای نظامی این جمهوری با خمپاره و دیگر سلاحها حمله کردند و در نتیجه تلفاتی به نیروها و خساراتی به زیرساختهای نظامی وارد شد.
از سوی دیگر وزارت دفاع ارمنستان نیز در بیانیهای خبر داد که اوضاع در مناطق مرزی تا ساعت ۵ بامداد به وقت محلی ملتهب بوده و تیراندازیهای شدید که "در نتیجه تحریکات گسترده طرف آذربایجانی آغاز شده"، کماکان ادامه داشته و نیروهای این کشور واکنش متناسبی به آن داده اند.