ابراهیم قادری گفت: در فصل پاییز و زمستان پیش رو به دلیل این که سطح ایمنی نسبت به بیماری آنفلوانزا کاهش پیدا کرده است؛ این احتمال وجود دارد که سرایت پذیری و بیماری زایی این بیماری بیشتر از گذشته باشد. این مسئله نه فقط برای آنفلوانزا، بلکه برای برخی از ویروسهای دیگر از قبیل RSV نیز اتفاق خواهد افتاد که این ویروس نیز یکی از عوامل ایجاد علائم سرماخوردگی خصوصا در کودکان است. البته این موضوع موقت بوده و در سالهای آینده کمتر خواهد شد.
به گفته وی واکسن آنفلوانزای ایرانی و خارجی در کشور موجود است. برای تمام گروههای سنی هدف، قابل استفاده هستند. افرادی که مبتلا به بیماریهای مزمن بوده یا سالمند هستند؛ بهتر است این واکسن را تزریق کنند. تلقیح واکسن آنفلوانزا از بروز شدید بیماری جلوگیری میکند و در مادران باردار نیز منعی برای تزریق واکسن وجود ندارد. آنها میتوانند با مشورت پزشک یا مامای خود، واکسینه شوند.
او افزود: پرسنل بهداشت و درمان و افرادی که با مردم زیادی سر و کار دارند نیز بهتر است که واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند. در سال جاری انتظار داریم گردش بیشتر ویروسهایی مانند آنفلوانزا و آر اس وی را شاهد باشیم؛ اما سونامی آنفلوانزا را بعید است که در کشور داشته باشیم. زیرا مردم یاد گرفته اند که چگونه از خود در برابر بیماریهای تنفسی مراقبت کنند و سطح بهداشت تنفسی بسیار بالاتر رفته است. ویروس آنفلوانزا نیز سرایت پذیری کمتری نسبت به کرونا دارد.
او گفت: پیش بینیها برای فصل پاییز و زمستان برای متخصصان سخت است؛ اما در سال جاری ویروسهایی مانند آنفلوانزا احتمالا برای ما مشکلاتی را ایجاد خواهند کرد. در حال حاضر حدود سه سال از شیوع کرونا گذشته و با رعایت نسبی دستورالعملها در پاییز و زمستان سال گذشته، ویروس آنفلوانزا خیلی در بین مردم به گردش در نیامد. هرچند مواردی از آن را در جوانان و کودکان در سال گذشته نیز شاهد بودیم.