آفتابنیوز :
آفتاب: رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه استراتژی و سیاست مجلس هشتم ایجاد فضای منبسط برای کار رسانهای است، گفت: «قانون مطبوعات نیاز به اصلاح دارد و قانون صدا و سیما نیز باید متناسب با شرایط امروز باشد و علاوه بر این سایتهای اینترنتی نیز احتیاج به قانون دقیق دارند بنابراین دوستانی که اهل نظر هستند باید به مجلس برای تدوین این سه قانون مهم کمک کنند».
به گزارش خبرنگار پارلمانی آفتاب، علی لاریجانی شب گذشته در مراسم ضیافت افطاری با خبرنگاران در بهارستان رسانه را یک رکن مهم برای بهتر زیستن و یک ابزار قدرتمند برای بالا بردن طراز یک کشور دانست و اظهار داشت: «برخی کشورها ارتقاء کار رسانهای را زودتر دنبال کردهاند و برخی دیگر هنوز در این رابطه بیدار نشدهاند و ما وضع متوسطی داریم اما وضعیت جمهوری اسلامی ایران به گونهای است که اقتضاء میکند که بعد رسانهای آن تقویت شود».
نماینده مردم قم در خانه ملت یادآور شد: «پیام انقلاب ما از جنسی است که میتواند با فطرتهای پاک پیوند عمیق داشته باشد و اگر سازوکار رسانهای فراهم شود، پیام انقلاب در دل مردم دنیا رسوخ خواهد کرد».
وی رسانهها را پیشقراولان بسیاری از تحولات دیپلماتیک، نظامی و ... در جهان توصیف کرد و افزود: «کار رسانه، کار عمیقی است و نباید کار سادهای شمرده شود و کسانی که با رسانه آشنا هستند میدانند ابلاغ پیام از جهان امروز باید آنقدر هوشیارانه باشد که نفوذ داشته باشد در غیر این صورت حرفی سطحی زده شده که هیچ رسوخی ندارد».
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنانش تاکید کرد: «در مجلس این آمادگی وجود دارد که نظرات مختلف یک به یک شنیده شود تا قوانین درست سامان یابد و به رسانهها و خبرنگاران کمکهای لازم برای انجام بهتر کارها بشود».
لاریجانی خطاب به خبرنگاران پارلمانی اضافه کرد: «شما زحمات زیادی برای انعکاس اخبار و حوادث مهم مجلس میکشید اما باید این را در نظر داشته باشید که مجلس استقرارش بر این است که مقام تقنین را در کشور جا بیاندازد و وجه بعدی کار مجلس نظارت است اما در رسانهها بیشتر سبقه سیاسی مجادلات براق و چشم نواز است».
وی خاطر نشان کرد: «البته وجه سیاسی تحولات همواره چشمنوازی خود را دارد اما آنچه که اهمیت بیشتری دارد این است که باید فرهنگ قانونمداری در کشور جا بیفتد تا قانون درست اجرا شود».
رئیس مجلس هشتم با اشاره به تصویب قوانین در جلسات مختلف مجلس تاکید کرد: «درصد زیادی از مردم از قوانینی که مجلس تصویب میکند مطلع نمیشوند و رسانهها باید به طور مکرر قوانین مصوب را برای افکار عمومی مطرح و آن را به نقد و بررسی بگذارند تا قانون در دلها نفوذ کند».
لاریجانی با بیان اینکه توقع ما از خبرنگاران این است که وجه قانونی مجلس بیشتر مورد توجه قرار بگیرد، گفت: «به روشن کردن قوانین برای مردم اهتمام کنید چون در کشور ما آشنایی با قانون زیاد نیست و کار خبرنگاران این است که قانون را به مردم و به زبان خودشان آموزش بدهند».
رئیس قوه مقننه با انتقاد از زیرپا گذاشتن قوانین کشور بیان داشت: «فرهنگ قانون واجرای آن باید آنقدر محترم باشد که کسی جرات لغو قانون نداشته باشد و این نقص بزرگی است که در مجلس گفته شود فلان مسئول اجرایی قانون را رعایت نمیکند و اولین گام برای مدیریت پایدار دولت عدالت محور باید قانون باشد و اگر کسی بتواند به راحتی از قانون عبور کند نباید ادعا کند گام مهمی در کشور برداشته است».
وی در ادامه بار دیگر خطاب به خبرنگاران حوزه مجلس خاطر نشان کرد: «خاضعانه از شما تقاضا میکنم که به دو موضوع قانون و نظارت توجه کنید و در جهت آشنایی با قانون تلاش داشته باشید تا در کشور فضایی بهوجود بیاید که کسی جرات خلاف قانون کار کردن نداشته باشد و جای بسی خرسندی است زمانی که رسانهها در یک موضوع احساس مسئولیت میکنند و بر روی یک مطلبی حساس میشوند آن موضوع به یک مسأله مهم تبدیل میشود به نحوی که افکار عمومی متقاعد میشوند باید به آن پاسخ داده شود».
لاریجانی در پاسخ به انتقاد برخی خبرنگاران به عدم حضور او در جمع خود و برگزار نشدن مصاحبههای مطبوعاتی رئیس مجلس اظهار داشت: «من علاقه زیادی به اینکه سخن زیاد بگویم ندارم و احساسم بر این بود که در مجلس به حد وفور صاحب نظر و کارشناس وجود دارد و خبرنگاران در این خصوص دستشان تنگ نیست اما اگر احساس کردید که به حضور من نیز نیاز است قراری خواهیم گذاشت تا به سئوالات خبرنگاران پاسخ داده شود».
رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص انتقاد یکی دیگر از خبرنگاران نسبت به تاخیر بسیار زیاد در برگزاری مراسم روز خبرنگار در مجلس، گفت: «از اینکه تاخیر شد به دل نگیرید چون در عالم شوریدگی از این فرصت سوزیها پیش میآید اما به هیچ وجه ارادت ما به شما کاسته نشده و همین که در ایام ماه رمضان در خدمت شما هستیم توفیق مضاعفی برای ما است».
وی در ادامه با اشاره به حضور خانوادههای شهدای رسانه در جلسه خاطر نشان کرد: «اصحاب رسانه کاشف حقیقت و پیگیر یافتن آن و رساندن حقیقت به مردم هستند و افتخار بزرگی برای کشور است که شهدای رسانه در راه یک کار مقدس خون خود را هدیه دادند».
در پایان سخنان رئیس مجلس نماز جماعت به امامت علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد و سپس خبرنگاران و خانوادههای شهدای رسانه در کنار رئیس مجلس روزه خود را افطار کردند.