آفتابنیوز : آفتاب: آیت الله العظمی صافی گفت: «قرآن، قرآن است و برای ما قابل احترام، ولی اینکه ما قرآنی با رسم الخط بومی نداشته باشیم و به آنها حاجت پیدا کنیم، اسباب شرمندگی است».
به گزارش سرویس فرهنگ و اندیشه آفتاب، آیتالله صافی گلپایگانی، شنبه شب در دیدار با مدیر و معاونان اداره اوقاف استان قم، با اشاره به اهمیت وقف در اسلام فرمودند: «وقف در کل عالم اسلام به عنوان منبع و مصدری بوده است که بسیاری از مسائل اسلامی به وسیله موقوفات تحقق پیدا میکرده است».
وی با استشهاد به روایتی از رسول گرامی اسلام ادامه داد: «موقوفات صدقه جاریه است و این امر از ترغیب و تشویق شخص حضرت رسول نشأت گرفته است و در همه کشورهای اسلامی، کاروانسراها، خانهها، مدارس و مساجدی ساخته شده است که همه براساس توصیه و سفارشهایی است که در اسلام به وقف شده است».
وی افزودند: «باید این ارزشها حفظ شود و همیشه زنده بماند؛ مردم از وقف در پی کسب ثواب و تقرب به خداوند متعال باشند و این صدقه جاریه باقی بماند که برکات و خیرات فراوانی دارد».
این مرجع تقلید به بعضی موقوفاتی که در زمانهای گذشته صورت میگرفت؛ مانند موقوفات برای عزاداری شهادت ابا عبداللهالحسین علیه السلام، استنساخ کتب دینی و یا بعضی از امور خیریه و اجتماعی از جمله خدمات شهری و مراکز عمومی اشاره کردند و تصریح کردند: «به انواع مختلف اینها به وسیله وقف اداره میشد و همه اینها بهخاطر ایمان خالص مردم به خدا و آخرت بود. اگر ما مسأله موقوفات را آنجا که لازم است احیا بکنیم، خیلی از نواقص و مسائل مادی و معنوی را میتوانیم برطرف بکنیم».
آیت الله العظمی صافی به روایتی دیگر از پیامبر گرامی اسلام اشاره کردند و افزودند: «این افراد صدقه را خسارت و زیان نمیدیدند، منفعت میدیدند و افتخار میکردند که یک موقوفهای از خودشان یا از پدرانشان داشته باشند».
ایشان با تأکید بر اهمیت اداره موقوفات بیان داشتند: «ما باید به گونهای موقوفات را نگه بداریم که کسانی که در عصر حاضر هستند و یا در آینده میآیند دلسرد نشوند؛ ببینند که موقوفات در مقاصد خود مصرف گردیده و ضایع نمیشود تا موجب امیدواری مردم شود».
وی به وجود امامزادگان اشاره کرد و افزود: «شهرهایی که بیشتر ولایی بودند و مردم بیشتر دوستدار اهل بیت علیهم السلام بودند، در این شهرها امامزادهها بیشتر بودند و حضور امامزادهها در هر منطقه میتواند نشان از سابقه ولایی آنجا داشته باشد که امامزادهها به آن مناطق میرفتند و مورد تکریم و احترام بودند».
آیت الله العظمی صافی به استفاده از مرقد امامزادگان در جهت ترویج دین و مذهب تأکید کرده و افزودند: «باید در جهت ترویج فرهنگ دینی و فرهنگ ناب ائمه طاهرین علیهم السلام از این مراکز استفاده کرد؛ از اظهار حضور مردم و نذورات آنان در این مراکز حداکثر بهره را برد تا هم این امامزادهها آباد و معمور باشند و هم برنامههایی پیاده شود که با این برنامهها مردم عوض شوند و خودشان را بشناسند و با اهل بیت علیهم السلام ارتباط پیدا کنند و برنامههای تعلیم و تربیت اسلامی، فعال باشد تا مردم از آنها بهرهمند شوند».
این مرجع تقلید ادامه دادند: «این وسیله بزرگی است که برای احیای فرهنگ تشیع و فرهنگ اهل بیت علیهم السلام در اختیار ما قرار گرفته و ما باید از آن حداکثر استفاده را بکنیم و مردم را در مسیر ولایت اهل بیت علیهم السلام، رشد و ترقی و تکامل بخشیم، این راهی است که در آن میتوان هم خدمت به دین و ترویج مذهب و هم انجام وظیفه کرد».
وی به استفاده از موقوفات در چاپ و گسترش کتب اسلامی که در گذشته به این امر اهمیت فراوانی داده میشد، اشاره کرده و افزودند: «قرآنی که در اکثر خانههای شیعیان یافت میشود، به خط عثمان طه است؛ ما باید از موقوفات استفاده کنیم تا قرآنی زیبا با رسمالخطی زیبا چاپ کنیم و به حد کثیری در همه جای دنیا ارائه کنیم تا مکتب تشیع، جمهوری اسلامی و ایران را معرفی کنیم».
وی در ادامه افزود: «قرآن، قرآن است و برای ما قابل احترام، ولی اینکه ما قرآنی با رسم الخط بومی نداشته باشیم و به آنها حاجت پیدا کنیم، اسباب شرمندگی است؛ ما باید در این زمینه خیلی کار کرده باشیم و لازم است تا اداره اوقاف و وزارت ارشاد همکاری کنند و از بودجههای کلانی که در اختیار دارند به این امر اختصاص دهند».
آیت الله العظمی صافی در پایان گفت: «امیدوارم هر کسی که در این امور خدمت و مساعدت میکند را خداوند توفیق دهد تا مقاصد دینی و مقاصد اهل بیت علیهم السلام، انجام پذیرد».
در ابتدای این دیدار حجة الاسلام و المسلمین ناظمی مدیر کل اوقاف استان قم، گزارشی از برنامهها و فعالیتهای این اداره را خدمت معظم له ارائه کرد.