آفتابنیوز : آفتاب: به اعتقاد نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی وجود ناظران کاندیدها در پای صندوقهای رای در انتخابات ریاستجمهوری پیشرو و البته اعلام صندوق به صندوق آراء هیچ مشکل قانونی ندارد و تنها ممکن است موجب صرف وقت بیشتری شود.
حجتالاسلام و المسلمین سیدرضا اکرمی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی آفتاب با اشاره به پیشرو بودن انتخابات ریاستجمهوری دهم درباره راهکارهایی که به ضریب سلامت انتخابات کمک میکند خاطرنشان کرد: «انتخابات ریاستجمهوری دهم اولین تجربه انتخابات برای ما نیست و ما سابقه برگزاری چندین انتخابات را تاکنون داشتهایم و لذا برپایی این انتخابات کار جدیدی نیست که نسبت به آن ناوارد باشیم».
وی گفت: «ما بنا را بر این گذاشتیم که تاکنون انتخاباتی که برگزار شده کمترین شبهه وایراد را داشته و سالمترین انتخابات را در این دوره 30 ساله برگزار کردهایم».
این نماینده مجلس با اشاره به پیشرفت علم و دانش و وجود ابزارهای جدید جهت برگزاری انتخابات گفت: «با توجه به این شرایط هرچه انتخابات را محکمتر، مستندتر و مطمئنتر برگزار کنیم طبیعتاً کمترین اشتباه و تقلب را شاهد خواهیم بود».
اکرمی با اشاره به اعلام آمار 10 میلیون بیسواد در کشور عنوان کرد: «با توجه به این آمار باید راهکارها و سازوکارهایی اتخاذ شود که برای اخذ رای این افراد کمترین شبههایی به وجود نیاید».
وی بر صورت جامعالاطراف بودن نظارت بر انتخابات تاکید کرد و گفت: «از سویی فضای انتخابات باید از نظر تبلیغات بهگونهای باشد که حقیقتاً افراد با آگاهی، درایت و شناخت رای بدهند زیرا این انتخابات، انتخاب دومین فرد مملکت است لذا باید در بالاترین سطح نسبت به برگزاری این انتخابات و نحوه حضور مردم حساسیت وجود داشته باشد».
نماینده مردم تهران در مجلس، همچنین با تاکید بر اینکه باید تلاش شودکه این انتخابات از نظر «عددی» در سطح بالایی باشد گفت: «کمیت انتخابات نیز در کنار کیفیتش حائز اهمیت است کما اینکه در این رقابت بهتر خواهد بود».
اکرمی، با تاکید بر اینکه هواداران کاندیداها نیز باید مراقب باشند فضا را آلوده و پرتنش نکنند ادامه داد: «دستگاههای نظارت، شورای نگهبان و وزارت کشور نیز دقت کنند که با کمترین مشکلی انتخابات برگزار شود».
وی درباره نقش مجلس در بالا بردن ضریب سلامت انتخابات گفت: «به نظر میرسد قوانین انتخاباتی که تاکنون تصویب شده مشکل آنچنانی ندارد که احساس کمبودی در این زمینه شود و یا قانون جدیدی بخواهد جایگزین قوانین فعلی شود».
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در ارزیابی از قرائت صندوق به صندوق آراء وحضور ناظران کاندیدها تا پایان رایگیری گفت: «به نظر میرسد این دو اقدام موجب صرف وقت زیادی میشود لذا باید اصل را بر امین بودن دستگاههای اجرایی و نظارت گذاشت و البته اگر موردی خلاف یا خطا مشاهده شد آن را تذکر داده و قانوناً پیگیری شود».
وی درعین حال بر این نکته تاکید کرد که این کار مشکل قانونی خاصی ندارد اما در اجرا با مشکلاتی مواجه خواهد شد.
این عضو جامعه روحانیت مبارز همچنین درباره اجماع اصولگرایان و احتمال همگرایی آنها در انتخابات ریاستجمهوری دهم گفت: «اصولگرایان هنوز وارد فاز اجرایی این کار نشدهاند و ما معتقدیم فعلاً باید قدری زمان بگذرد».