کد خبر: ۸۰۴۱۷
تاریخ انتشار : ۱۷ مهر ۱۳۸۷ - ۱۴:۵۵
حجت‌الاسلام والمسلمین پورمحمدی:

نظارت سیستمی بر مدیریت سنتی امکان‌پذیر نیست

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: حجت‌الاسلام والمسلمین پورمحمدی با بیان اینکه نظارت‌های سنتی جوابگوی مدیران ودستگاه‌ها نیست، گفت: «نظام نظارتی باید از شکل سنتی به نوین تغییر یابد».

به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، حجت‌الاسلام والمسلمین پورمحمدی، رئیس سازمان بازرسی کل کشور صبح دیروز در دومین همایش آموزشی مسئولین ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت مسکن و شهرسازی که در محل مرکز تحقیقات این وزارتخانه برگزار شد گفت: «نظارت‌های سنتی موفقیت‌آمیز نیست و اگر می‌خواهیم کمکی به مدیران و دستگاه‌ها بکنیم باید نظارت نوین و سیستمی را جایگزین نظارت سنتی کنیم».

حجت‌الاسلام والمسلمین پورمحمدی اظهار داشت: «باید نگاه سیستمی و مبنایی و متکی به تحرکات واقعی از صحنه و با نظارت متکی بر داده‌های دقیق و به روز بر مسایل اعمال شود».

وی با بیان اینکه نظام نظارت سیستمی،‌ متکی به نظام مدیریت سیستمی است تصریح کرد: «این طور نیست که شما مدیریت سنتی را اعمال کنید و ما نظارت سیستمی انجام دهیم. این دو امر باید در موازات یکدیگر اعمال شود تا هم دستگاه نظارتی بتواند نظارت کند و هم دستگاه‌های اجرایی بهره‌برداری مدیریتی بکنند».

حجت‌الاسلام والمسلمین پورمحمدی خاطرنشان کرد: «یکی از وظایف دستگاه‌های نظارتی این است که طوری عمل نمایند که دستگاه‌ها احساس کنند که آنها حامی، کمک و مشاوره‌دهنده مدیریت اجرایی هستند».

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به فعالیت‌ها و اقدامات وزارت مسکن و شهرسازی در بخش کیفیت ساخت و سازها، تهیه نقشه جامع شهری و اعمال نظارت‌های فنی و مهندسی گفت: «خوشبختانه این وزارتخانه‌ در طی این سال‌ها پیشرفت خوبی در این زمینه‌ها داشت».

حجت‌الاسلام والمسلمین پورمحمدی بر ضرورت رعایت امانت و صداقت در کارشناسی‌ها و بیان دیدگاه‌های کارشناسانه تأکید کرد و افزود: «کارشناس نباید به فهم خود خیانت کند بلکه باید در مقام تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی، نقشش را به دقت و وسواس ایفا نماید».

وی اقتصاد مسکن را اقتصادی بزرگ، تأثیرپذیر و در عین حال تأثیر‌گذار برشمرد و اظهار داشت: «در این زمینه از حیث حجم رو به رشد جمعیت، بسترسازی برای محل‌های سکونت جدید، دسترسی به خدمات و زیرساخت‌ها باید توجه بیشتری شود».

وی تصریح کرد: «اگر روند رو به رشد جمعیت و کمبودهای ناشی از آن مدیریت صحیح نشود به سرعت به زایده‌ها و حواشی نگران‌کننده و آزاررسان تبدیل می‌شود. همچنین در حال حاضر مشکلات مربوط به حاشیه شهرها به داخل شهرها کشیده شده و این شهرها را از جهات مختلف آسیب‌پذیر می‌کند».

حجت‌الاسلام والمسلمین پورمحمدی ضرورت توجه به فرهنگ متناسب با مسکن مناسب را یادآور شد و گفت: «این فرهنگ شامل طراحی شهری، طراحی محل سکونت و کار و معماری است که نباید یله‌ و رها باشد».

وی افزود: «متأسفانه این موارد به صورت غیر مطالعه شده، ناهماهنگ و وارداتی در حال اعمال شدن است».

رئیس سازمان بازرسی کل کشور اظهار داشت: «تولید و به کارگیری مصالح خوب و با دوام در مراحل ساخت و همچنین نگهداری از ساختمان‌ها از جمله نکاتی است که باید به آن توجه ویژه شود».

حجت‌الاسلام والمسلمین پورمحمدی، مسأله مسکن را بسیار حساس و تأثیرگذار در اقتصاد خانوار ذکر کرد و گفت: «مسکن هم‌معنا و همزاد با کلمه آرامش است. انسانی که محل سکونت مناسب ندارد، آرامش ندارد و بین این دو ارتباط منطقی وجود دارد».

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در ابتدای سخنانش با توصیه به کارگزاران دستگاه‌های اداری و اجرایی به داشتن حسن‌خلق و برخورد مناسب و شایسته با مراجعه‌کنندگان و مردم گفت: «متخلق بودن به اخلاق حسنه و خوش‌رفتاری با مردم همواره در فرهنگ دینی ما سفارش و تأکید شده است».

وی گفت: «گاهی اوقات علیرغم فعالیت‌هایی که انجام می‌شود محصول و هدف مطلوب به‌دست نمی‌آید و این به خاطر ندانستن آداب عمل، خدمت و معاشرت است».

رئیس سازمان بازرسی کل کشور اقدام برخی کشورها را در تکریم ارباب‌رجوع و خدمت‌رسانی به مردم‌شان مطلوب توصیف کرد و گفت: «مطمئنم که کارکنان و مدیران کشور ما از آنها بهترند و فقط باید در این زمینه آموزش‌های لازم را فرا بگیرند».

حجت‌الاسلام والمسلمین پورمحمدی سخنانش را با تأکید بر بهره‌گیری از فرصت‌ها و استعدادها برای ساختن و آبادانی کشور به پایان برد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین