بنا بر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با شروع فصل سرما شیوع بیماریهای ویروسی شایع میشود که شناخته شدهترین آن آنفلوانزا است که متاسفانه در کشور ما هم با آغاز فصل پاییز این بیماری به صورت اپیدمی در گروههای سنی مختلف به خصوص کودکان درآمده است. بهترین راه پیشگیری از آنفولانزا شستن مرتب دستها، پوشیدن لباس گرم و استفاده از ماسک در اماکن عمومی است. اگر دچار این بیماری شدید برای بهبودی هرچه سریعتر این بیماری استراحت، خواب و تغذیه نقش بسیار مهمی دارد که در صورت رعایت توصیههای تغذیهای میتوانید سریعتر این بیماری را پشت سربگذارید.
زیاد آب بخورید
به دلیل تعریق و تب، بدن با کم آبی مواجهه میشود که این امر میتواند بهبودی را به تعویق بیندازد؛ بنابراین در این دوران مایعات همچون آب ولرم، دمنوش زنجبیل و آویشن، آب ولرم با عسل و لیموترش و آبمیوهها طبیعی همچون آب سیب، آب پرتقال و لیموشیرین و آب هویج مصرف کنید. البته توجه کنید اگر دچار پرفشاری خون هستید از دمنوش زنجبیل خودداری کنید.
غذای مقوی بخورید
بهترین غذاها در این شرایط سوپ به خصوص سوپ مرغ و گوشت است. سوپ مرغ به طور سنتی به عنوان یک غذای مناسب در هنگام بیماری در نظر گرفته میشود. آب سوپ منبع خوبی از مایعات و الکترولیتها برای جلوگیری از هیدراتاسیون است. همچنین دارای ویتامین A به دلیل وجود هویج و ویتامین C به دلیل وجود کرفس و پیاز و است. مرغ پروتئین و روی بدن شما را تامین میکند. توصیه میشود از لیموی تازه یا نارنج به مقدار کم هم در سوپ خود استفاده کنید.
لزوم مصرف ویتامین A و C
میوه و سبزیجات منبع غنی ویتامین C و A است. این ویتامین یک ماده مغذی برای تقویت سیستم ایمنی به ویژه در هنگام بیماری است. لیمو شیرین، پرتقال، شلغم، کدو حلوایی و لبو را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید. در این دوران از مصرف الکل و نوشیدنیهای حاوی کافئین مثل قهوه و نسکافه و نوشابه پرهیز کنید. این نوع نوشیدنیها ادرارآور بوده و منجر به کم ابی بدن شما میشود و میتواند شرایط شما را بدتر کند و دوره نقاهت بیماری را افزایش دهد.
به دلیل تضعیف سیستم ایمنی باید مواد پروتئینی به منظور تقویت سیستم ایمنی مصرف کنید. تخم مرغ آبپز، عدسی و پنیر با مغزهایی مثل بادام و گردو انتخابهای خوبی برای این وعده هستند. اگر اشتها ندارید که سه وعد غذایی را میل کنید حتما تعداد وعدههای غذایی را به ۶ تا ۷ وعده برسانید، ولی با حجم کم مصرف کنید.
عسل بخورید
عسل به دلیل وجود آنتی باکتریالهای طبیعی میتواند یک ماده غذایی مناسب برای دوران ابتلا به آنفلوانزا باشد. اگر دچار سرفه هستید از مصرف شیر، ادویهها و غذاهای صنعتی و کنسروی خودداری کنید.
مکمل ویتامین D مصرف کنید
ویتامین D نقش مهمی در کاهش التهاب در بدن دارد. بهتر است در زمان شروع بیماری یک "پرل ۵۰ هزار واحدی ویتامین D" مصرف کنید. به یاد داشته باشید همه افراد بالای ۱۲ سال باید ماهانه یک پرل ۵۰ هزار واحدی ویتامین D مصرف کنند. همچنین از مکمل روی استفاده کنید. مکمل روی منجر به کاهش التهاب و تسریع بهبودی میشود لذا توصیه میشود روزانه تا بهبودی کامل یک عدد مکمل روی مصرف کنید.