آفتابنیوز : آفتاب: قراردادهای بهينه سازی و ارتقای کيفيت محصولات در 9 پالايشگاه کشور فعال شده است که 15 تا 55 درصد در پالايشگاههای مختلف پيشرفت فيزيکی دارد.
به گزارش سرویس اقتصاد و صنعت آفتاب به نقل از واحد مرکزی خبر، مهندس محمدرضا نعمتزاده مدير عامل شرکت ملی پالايش و پخش فرآورده های نفتی امروز در دومين همايش صنعت پالايش نفت ايران افزود: «اميدواريم اين طرحها به تدريج تا سه سال آينده به نتيجه برسند».
وی گفت: «با اجرای اين طرحها، ضمن ارتقای کيفی محصولات به سطح يورو 5، شاهد افزايش توليد بنزين به مقدار 35 هزار مترمکعب در روز، سوخت جت 5 هزار مترمکعب، گاز مايع 7 هزار مترمکعب در روز خواهيم شد و همزمان 1،7 ميليون تن در سال گوگرد گرانول اضافی نيز توليد خواهد شد».
وی گفت: «همانطور که در نخستين همايش صنعت پالايش اهداف و سياست های صنعت پالايش نفت ايران را مطرح کرديم، پيشرفتهايی تاکنون در زمينه احداث پالايشگاههای جديد، مطالعات اقتصادی - فنی، مطالعات مفهومی و مطالعات مهندسی پايه تعدادی از پالايشگاهها از جمله پالايشگاه خليج فارس، هرمز، شهريار، آناهيتا، پارس پتروفيلد و خوزستان انجام پذيرفته است و مهندسی پايه پالايشگاه کاسپين نيز به زودی آغاز خواهد شد».
معاون وزير نفت اضافه کرد: «قرارداد EPC پالايشگاههای خليج فارس و هرمز در مجموع با ظرفيت 660 هزار بشکه نيز منعقد و فعاليت های ساختمانی آن آغاز شده است».
وی گفت: «برای سوخت رسانی و انتقال فرآوردههای پالايشگاه جديد و انتقال بيشتر فرآوردهها 5500 کيلومتر لوله های نفتی و فرآورده جديد در دست طراحی و اجراست که به تناسب زمان مورد نياز، به بهرهبرداری خواهد رسيد».
نعمت زاده گفت: «در جهت افزايش ظرفيت مخازن استراتژيک و همچنين جوابگويی به نياز رو به رشد مصرف فرآوردهها در داخل کشور، بيش از سه ميليون و 400 هزار متر مکعب مخزن نفت خام و فرآورده در دست احداث است».
وی افزود: «در جهت جلوگيری از رشد بیرويه مصرف بنزين و ارتقاء شرايط زيست محيطی شهرها، در 18 ماه اخير برای احداث تاسيسات cng در 275 جايگاه عرضه سوخت اقدام شده است و 300 جايگاه نيز تا 6 ماه آينده اجرا و به بهره برداری خواهد رسيد».
مدير عامل شرکت ملی پالايش و پخش فرآوردههای نفتی ايران گفت: «بر پايه سياستهای جلب سرمايههای مردمی و به حداقل رساندن سرمايه گذاری دولتی، در سرمايه گذاری پالايشگاههای جديد از حضور سرمايهگذاری داخلی و خارجی استقبال شده و ميانگين سهم بخش خصوصی در اين چند طرح حدود 70 درصد است».
وی گفت: «در جهت تحقق اجرای اهداف خصوصیسازی نيز نخستين بار برای عرضه سهام پالايشگاه اصفهان در بورس اوراق بهادار تهران اقدام شده است و به تدريج سهام ساير پالايشگاهها نيز برای خريد مردم عرضه خواهد شد».
معاون وزير نفت گفت: «از آنجا که مهمترين سرمايه شرکت نيروی انسانی است، برای راهبری و اداره سرمايه گذاری های عظيم جديد در سه سال گذشته، برای جذب و آموزش 2800 نفر کارشناس و فناور اقدام شده است که 500 نفر آنان از فارغ التحصيلان ممتاز دانشگاه های کشور هستند».
وی تاکيد کرد: «اين فعاليت ها در جهت توسعه توانمندی پالايش کشور و تامين فرآوردههای مورد نياز داخلی و همچنين ايجاد ظرفيت صدور فرآورده، به جای فروش نفت خام، طراحی شده و در دست اجراست».
نعمت زاده گفت: «انجام اين مهم بدون همکاری نزديک و صميمانه شرکتهای داخلی و خارجی اعم از مهندسی، پيمانکاری، سازندگان، موسسات مالی و سرمايه گذاران داخلی و خارجی مقدور نيست و با اطمينان از مشارکت همه برای انجام اين کارها اقدام کردهایم».
نعمت زاده گفت: «در همايش دوم، با حضور بيش از يکصد ميهمان خارجی و حدود 600 نفر ميهمان ايرانی برگزار میشود و برغم تقاضاهای متعدد و ارسال مقالات مفيد، به علت محدوديت زمان با 23 سخنران خارجی و 10 سخنران ايرانی برگزار میشود».
وی افزود: «حضور پنجاه خبرنگار داخلی و خارجی از رسانه های بين المللی نيز موجب انتقال اطلاعات بيشتر در ايران و جهان خواهد شد».