این وزارتخانه در بیانیهای اعلام کرد که حداقل ۷۸۱۷ بیمار از ژانویه تا اوت برای افسردگی در مراکز درمانی این کشور خدمات دریافت کرده اند که این تعداد نسبت به آمار سال قبل که ۱۷۴۳ بوده، افزایش یافته است.
اکثر موارد جدید ابتلا به اختلالات روانی در این کشور را افراد میانسال تشکیل میدادند. همچنین دادهها نشان میدهد که ۵۴ درصد بیماران ثبت شده مرد، ۴۶ درصد زن و ۲۰ درصد از بیماران را نیز کودکان و نوجوانان زیر ۱۹ سال تشکیل میدهند.
همزمان با گرامیداشت روز جهانی سلامت روان در این بیانیه وزارت بهداشت رواندا آمده است: وزارت بهداشت متعهد به اجرای تمام مداخلات مربوطه برای کاهش بروز همه اختلالات سلامت روان از جمله افسردگی است.
سایر اختلالات روانی مهم ثبت شده در رواندا شامل اسکیزوفرنی با ۳۵ هزار و ۵۸۱ مورد گزارش شده در سال جاری و صرع با ۱۳ هزار و ۳۳۷ مورد هستند.
در مجموع در هشت ماهه اول امسال ۹۶ هزار و ۳۵۷ بیمار مبتلا به اختلالات روانی در رواندا ثبت شده که نسبت به سال گذشته ۲۹.۶ درصد افزایش داشته است.
"برایان چیرومبو"، نماینده سازمان جهانی بهداشت (WHO) در رواندا در پیامی گفت که این آژانس جهانی بهداشت از دولت رواندا با همکاری سایر شرکا برای به روز رسانی برنامه راهبردی سلامت روان که اهداف جدیدی را برای گسترش خدمات مراقبتهای بهداشت روانی تعیین میکند، حمایت خواهد کرد.
روز گذشته سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که بیش از ۱۱۶ میلیون نفر، عمدتاً نوجوانان با بیماریهای سلامت روان در آفریقا زندگی میکنند.