یک مقام ارشد اتحادیه اروپا به نشریه پولیتیکو گفت: «اگر هوشمندانه به مسئله نگاه کنید، واقعیت این است که آمریکا بیشترین منفعت را از این جنگ میبرد زیرا این کشور در حال فروش بیشتر گاز با قیمت بالا و فروش تسلیحات است.»
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز از واشنگتن خواست تا به نگرانیهای اروپا پاسخ دهد. وی گفت: دوستانمان – آمریکاییها – تصمیماتی میگیرند که تاثیر اقتصادی بر روی ما دارد.
اما این درحالیست که آمریکا، شکایتهای اروپا را رد کرده و سخنگوی شورای امنیت ملی دولت جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا اظهار کرد: افزایش قیمت گاز در اروپا توسط ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه و جنگ انرژی که او علیه اروپا به راه انداخته، ایجاد شده است. صادرات گاز طبیعی از آمریکا به اروپا به طرز چشمگیری افزایش یافته و این مسئله اروپا را قادر ساخته تا از وابستگی به روسیه دوری کند.
اما با این وجود، همزمان با افزایش قیمت سوخت در اروپا، تعدادی از مقامات ارشد در بروکسل و در سایر کشورهای اتحادیه اروپا از رویکرد دولت آمریکا ناراضی هستند. امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه گفت که قیمت بالای گاز آمریکا "سازگار" نیست و از طرفی وزیر اقتصاد آلمان هم از واشنگتن خواست تا "همبستگی" بیشتری در راستای کمک به کاهش هزینه انرژی نشان دهد.
به گفته بورل، آمریکا تاکنون بزرگترین کمککننده نظامی به اوکراین محسوب شده و بیش از ۱۵.۲ میلیارد دلار تسلیحات و تجهیزات به این کشور از ابتدای شروع جنگ ارسال کرده است. خود اتحادیه اروپا هم تاکنون حدود ۸ میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین ارسال کرده است.
همزمان با فشار متحدان برای پاسخ به نیاز وسیعتر تسلیحات و تجهیزات، پنتاگون اعلام کرد که در حال توسعه برنامهای است تا فروش تسلیحات را افزایش دهد. یک دیپلمات اتحادیه اروپا هم استدلال کرد، پولی که از طریق فروش تسلیحات بهدست میآید تا صرف خرید گاز شود، قطعا مبلغ زیادی است.