آفتابنیوز : آفتاب: نایب رئیس دوم کمیسیون اقتصادی مجلس درباره اینکه دولت فراتر از برنامه چهارم، از حساب ذ خیره ارزی برداشت کرده است اعداد و ارقامی را در زمینه هزینههای دولت ارائه کرد.
پیمان فروزش به خبرنگار پارلمانی آفتاب گفت: «با توجه به اعداد و ارقام موجود، دولت از قانون برنامه و بودجه سنواتی عدول کرده است».
وی با بیان اینکه اعداد و ارقام منتشر شده که واقعیت هم دارد براساس هزینههایی است که دولت در بخش هزینههای جاری و عمرانی خود انجام داده است.
فروزش در عین حال میزان هزینههای جاری دولت در سال 83 را 22 هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: «این رقم در سال 87 به 58 هزار میلیارد تومان یعنی دو و نیم برابر افزایش داشته است».
فروزش با اشاره به این شعار دولت مبنی بر کاهش هزینههای جاری دولت ادامه داد: «هزینههای عمرانی دولت نیزدر سال 83، هفت هزار میلیارد تومان بود که از سال 87 این میزان به 24 هزار میلیارد تومان رشد کرده است که این به معنی سه و نیم برابر شدن این هزینهها است».
نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: «البته این انتظار هم وجود ندارد که با افزایش پروژههای عمرانی اشتغال ایجاد شود بلکه خود این کار ممکن است تورم و نقدینگی در جامعه ایجاد کند چرا که برخی از زیرساختها توسط خود ما انجام میشود کما اینکه اگر این پروژههای عمرانی و زیرساختها توسط سرمایهگذاران خارجی انجام میشد افزایش پروژههای عمرانی در تورم و نقدینی دخالت نداشت».
فروزش درباره درآمدهای ارزی ناشی از صادارت نفت و گاز گفت: «در سال 85 این درآمد 62 میلیارد دلار بوده که در سال 87، 75 میلیارد دلار شده است و البته در سال 83 این میزان 36 میلیارد دلار بوده است».
این نماینده مجلس همچنین عملکرد دولت در هزینههای ارزی بخش دولتی را برخلاف قانون برنامه چهارم دانست و آمار این بخش را به این ترتیب عنوان کرد: «در سال 87 قانون برنامه 17 میلیون دلار بوده اما عملکرد دولت 70 میلیون دلار است که مابهالتفاوت قانون برنامه و عملکرد دولت و جمع مابهالتفاوت چهارساله 123 میلیون دلار میباشد».
وی با اشاره به اینکه تا سال 88 طبق قانون برنامه اتکا به درآمد نفتی میبایست کمتر شود اما این طور نیست ادامه داد: «هم اکنون بیش از 70 درصد بودجه کشور وابسته به درآمدهای نفتی است لذا این یکی از پتانسیلهایی بوده که باید از آن استفاده میشد اما نشد».
فروزش با نرخ رشد سال 86 را 7/6دهم درصد با احتساب گاز و نفت عنوان کرد و در عین حال گفت: «متوسط رشد اقتصادی در برنامه 8 درصد بوده است. حجم نقدینگی سال 83، 68 هزار میلیارد تومان که در سال 86 این رقم 168 هزار میلیارد تومان شده که این نشان میدهد ما طبق برنامه باید نقدینگی در سال 88 به 20 درصد برسد و این نشان میدهد که رشد نقدینگی کشور بالای 40 درصد است».
وی با بیان اینکه تورم هم باید یک رقمی میشده که چنین اتفاقی نیافتاده است، گفت: «میزان واردات ما باید کاهش پیدا میکرد و کشور به سمت جهش صادراتی میرفته اما باز هم میبینیم که میزان واردات ما در این دولت افزایش یافته است».
نائب رئیس کمیسیون اقتصادی گفت: «پیشبینی میشود درآمد نفت کشور تا پایان سال به حدود 75 میلیارد دلار شود و هزینههای دولت نیز به 70 میلیارد برسد».
این نماینده مجلس با بیان اینکه مجلس باید نظارت خود را به روزتر کند ادامه داد: «سیستم مجلس باید به گونهای باشد که اطلاعات را سریعاً پردازش کند یکی از مشکلاتی که در مجلس وجود دارد این است که ما نمیتوانیم هزینه کردها، تخصیصها و چگونگی اجرایی شدن قانون برنامه را به روز بررسی کنیم لذا باید ابزارهای به روز در اختیار مجلس قرار بگیرد که این ابزارها هم اکنون وجود ندارد».
فروزش گفت: «یکی از ایرادات وارد شده به مجلس این است که چرا مجلس جلوی انحرافات دولت را نگرفته است جواب این است که اطلاعات مجلس به روز نیست و مجلس باید ابزار داشته باشد که بتواند به راحتی منابعی را که میخواهد بودجه در کنار آن حرکت کند را رصد کند».
وی در پایان این گفتوگو تاکید کرد: «روشهای نظارتی مجلس باید روشهای مدرنی باشد تا بتوانیم به وظایف خودمان به خوبی عمل کنیم».