ناصر جلالی با اشاره به نوسانهای نرخ ارز و تاثیر آن بر قیمت لپتاپ و تبلت، گفت: افزایش ۵ درصدی نرخ ارز نیمایی تاثیر ملموس خود را بر بازار کالاهای آی تی گذاشته و قیمت لپتاپ در بازار حدود ۵ درصد گران شده است؛ بهعنوان مثال یک مدل لپتاپ برند لنوو که ماه گذشته ۲۴ میلیون تومان فروخته شد امروز نرخ آن به ۲۵ میلیون تومان رسیده است.
وی با بیان اینکه بازار تبلت مانند گذشته داغ نیست، ادامه داد: اوج مصرف تبلت به دوره غیرحضوری شدن مدارس و کارکرد آموزشی آن بازمیگردد؛ افزایش نرخها در تبلت نیز محسوس است؛ یک مدل تبلت که در بازار ماه پیش ۱۱ میلیون تومان عرضه میشد امروز ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بفروش رسید؛ البته نرخ تبلت در بازار متفاوت است و میتوان تبلت با نرخ ۲ میلیون تومان نیز خریداری کرد، اما این تبلت بیشتر برای بچهها کارکرد دارد.
دبیر اتحادیه فناوران رایانه تصریح کرد: با کاهش قدرت خرید مردم لپتاپهای قدیمی آپدیت شدند و صاحبان آنها همان را استفاده کردند.
جلالی بالا و پایین آمدن نرخ تلفن همراه را متاثر از نحوه واردات دانست و افزود: نرخ ارز در قیمت موبایل موثر است، اما نحوه عرضه آن بیشتر در قیمت تلفن همراه نقش بازی میکند به عنوان مثال اگر عرضه یک گوشی در بازار زیاد باشد قیمت آن محصول میماند و بالعکس، اگر عرضه یک مدل گوشی در بازار محدود شود قیمتها بالا میرود.
به گفته این فعال صنفی؛ قیمت تلفن همراه مدل آیفون حدود یک میلیون تومان کاهش پیدا کرد. چراکه آیفون ۱۴ ریجستر نشد (حتی آیفونهای مسافری) و هنوز آیفون ۱۳ در بازار مصرف و خریدار دارد و اگر آیفون ۱۴ ریجستر شود قیمت مدلهای قدیمی آیفون ریزش میکند.
دبیر اتحادیه فناوران رایانه در پاسخ به این پرسش که تجربه نشان داده است که همواره با افزایش قیمتها در بازار عطش برای خرید از سوی مصرفکنندگان دوچندان میشود، آیا تمایل برای خرید در بازار محصولات رایانهای افزایش پیدا کرده است؟ گفت: فروشها تقلیل پیدا کرده است در شرایط عادی یک واحد صنفی در مراکز عرضه این لوازم آی تی حداقل ۷ تا ۸ لپتاپ میفروشد، اما امروز فروشها کاهش پیدا کرده و به روزانه فروش یک لپتاپ رسیده است.
این فعال صنفی خبر افزایش نرخ فلش را تکذیب کرد و گفت: افزایش قیمت فلش در بازار ملموس نبود و فعالان اقتصادی بعد از مسدود کردن پلتفرمهای خارجی برای پیش بردن روند تجاری خود راهی را پیدا میکنند یا ایمیل میزنند و یا از فیلترشکنها استفاده میکنند.