آفتابنیوز : آفتاب: یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: «اگر حقیقتا ثابت شود که دولت فراتر از قانون برنامه چهارم از حساب ذخیره ارزی برداشت کرده است خلاف مالی صورت گرفته و دیوان محاسبات و سایر دستگاههای مرتبط باید تخلف از قوانین مالی کشور را رسیدگی کنند».
عزت اله یوسفیان در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی آفتاب، با بیان اینکه تاکنون از سوی کمیسیون برنامه و بودجه بررسی دقیقی صورت نگرفته که بتوان مشخصاً عنوان کرد که دولت بیش از قوانین موجود از حساب ذخیره ارزی برداشت کرده است، گفت: «اهل فن باید حسابرسی کرده و موجودی حساب ذخیره ارزی را دقیقا مشخص کنند و پس از آن بگویند که آیا مازاد بر قانون برنامه برداشت شده است یا خیر»؟
یوسفیان با بیان این نکته که باید با سند و مدرک چنین ادعاهایی را مطرح کرد،ادامه داد: «مطلب اینجاست که دولت باید نفت را میفروخت و پول آن به حساب ذخیره ارزی میرفت و از آن پول بنزین میخرید اما نفت را نفروخته بلکه نفت را داده و به جای آن بنزین گرفته است. یعنی به جای پول نفت بنزین گرفته و به قولی معامله پایاپای انجام داده است».
وی در عین حال این کار را با قانون منطبق ندانست و گفت: «البته ممکن است به این شکل تعبیر شود که از حساب ذخیره ارزی کم شده است چرا که پول نفت باید به حساب ذخیره ارزی میآمد و با مجوز مجلس برداشت میشد و بنزین خریدای میکردند اما این در حالی است که پول اصلا به حساب ذخیره ارزی نیامده است».
یوسفیان گفت: «اگر این موارد را مطرح کنند بحث دیگری است اما دولت طبق لیستی که به کمیسیون برنامه و بودجه ارائه داده عنوان کرده است که بالای 20 میلیارد حساب ذخیره ارزی هم اکنون موجودی دارد».
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: «انتظار داریم این کمیسیون طی یک بررسی دقیق یک زمانی را مبنا قرار دهد تا در آن تاریخ موجودی حساب ذخیره ارزی و میزان کاهش از آن مشخص شود و اعلام گردد که آیا کسریها به موجب قانون بوده است یا خیر»؟
یوسفیان همچنین عنوان کرد: «اگر این اتفاق حقیقتاً از سوی دولت افتاده باشد خلاف مالی است و دیوان محاسبات و سایر دستگاههای مرتبط باید تخلف از قوانین مالی کشور را رسیدگی کنند».
نماینده آمل در خانه ملت طرح مباحثی مبنی بر برداشت فراتر از برنامه چهارم از حساب ذخیره ارزی توسط دولت را تاکنون تنها در حد شایعات و صحبت دانست و گفت: «اگر کسانی که این مباحث را مطرح میکنند آن را به کمیسیون برنامه و بودجه ارائه کنند در کمیسیون حتماً پیگیری خواهد شد».
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس همچنین درباره تاثیر بحرانهای اقتصادی دنیا برروی اقتصاد کشور ادامه داد: «توجیهات کسانی که عنوان میکنند این مساله تاثیر سویی بر اقتصاد کشور ما ندارد درست نیست و ما معتقدیم سونامی اقتصادی دنیا پیش از آنکه کشورهای مقدم جبهه اقتصادی مثل اروپا و آمریکا را متضرر کند اقتصاد ما را متضرر میکند. به تعبیری صدای انفجار را آنها میشنوند اما ترکشهای انفجار دقیقا به سمت اقتصاد کشور ما است».
وی با اشاره به تک محصولی بودن اقتصاد کشور ما ادامه داد: «همچنین این کشور وابسته به نفت است و تمام مبادلات جهانی ما با نفت ارزیابی میشود و متاسفانه تاکنون هم نتوانستهایم جایگزینی برای نفت داشته باشیم و لذا امروز که در جهان به طور ناگهانی قیمت نفت بیش از 50 درصد کاهش پیدا کرده است ما نیز بسیار ضرر خواهیم کرد».
نماینده آمل در مجلس کاهش قیمت نفت را معلول سونامی اقتصادی دنیا دانست و افزود: «شاخصهایی که قیمت نفت را متوقف میکرد و یا جزئی پایین میآورد هیچکدام امروز موجود نیست و تنها اتفاق همین بحران اقتصادی دنیا است طبیعتا زمانی که اقتصاد جهان متوقف میشود واردات و صادارت کشور ما تحت تاثیر قرار میدهد».
یوسفیان اولین قربانی سونامیهای اقتصادی جهان را کشورهای دارای تک محصولی و صادرکنندگان و وابسته به نفت از جمله ایران دانست و در پایان این گفتوگو تاکید کرد که ما نباید از این بحرانها در دنیا خوشحال باشیم چرا که خود ما یکی از قربانیهای اقتصادی در این بخش هستیم.