آفتابنیوز : آفتاب: رییس جمهور سابق کشورمان طرح مباحث مربوط به انتخابات، نگرانی ها، دغدغهها و خواست های طبیعی مردم را نشانه زنده بودن جامعه دانست وافزود: «پیش از شروع مبارزات انتخاباتی باید این حضور و شور را قدر دانست و درک درست آن را مقدمه انتخابات پرشور به حساب آورد».
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، حجتالاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی در دیدار با نخبگان و فعالان اجتماعی بوشهر گفت: «استان بوشهر یکی از بخشهای فوق العاده دوست داشتنی و خوب کشور است».
خاتمی افزود: «برای همه ما مرور تاریخ 150 سال گذشته ایران لازم و ضروری است که کجا بودیم؟ کجا آمدیم و چه هزینههایی پرداختیم و چه کامرواییها و نا کامیهایی داشتهایم»؟
رییس بنیاد باران تاکید کرد: «استان بوشهر نقطه درخشان و بسیار با امتیازی است با مردمی متدین، وطن خواه، مردمی که حاضرند برای سربلندی ایران هرگونه مشکلی را تحمل کنند. ایران مستقل،آزاد و آباد هدف آنهاست. برای سربلندی ایران و حفظ آرمانها تلاش بسیاری کرده و میکنند».
سید محمد خاتمی در ادامه گفت: «استان بوشهر روز و روزگاری وضعیت بهتر از امروز داشت ولی باتحولات پیش آمده و از دست دادن موقعیت استراتژیک به عنوان مهمترین دروازه ورودی آبها به سوی ایران دچار نقص شد و امروز هم مشکلاتی هست و الحق که باید تلاش بسیاری برای اعتلاء استان کرد».
وی تصریح کرد: «ایجاد منطقه عسلویه که از افتخارات ایران بود توانست این استان را به عنوان یکی از کانونهای حیات اقتصادی و تامین امنیت نسبت به آینده کشور مطرح کند؛ هر چند معتقدیم بهره این پیشرفت و دستاوردها باید بیش از دیگران به مردم بوشهر برسد و در دوران گذشته سعی شد در این زمینه گامهایی برداشته شود».
خاتمی با ابراز تاسف از اینکه ما امروز درمنطقه ای مثل عسلویه شاهد رونق و اعتباری که برایش سرمایه گذاری شد نیستیم افزود: «اگر مزیت مهم کشور ما نفت و گاز است باید در این زمینه دو کار انجام شود. یکی سرمایهگذاری در این سرمایه زمینی و تبدیل آن به سرمایه تجدید پذیر و روی زمین و دیگر بهرهگیری از سرمایه نفت برای پیشرفت همه جانبه و به خصوص برای کم کردن اتکاء دولت به این منبع باید تلاش شود».
وی در ادامه تاکید کرد: «تنها صادرات نفت و گاز به خارج از کشور راه اساسی نیست که به آن تکیه کنیم بلکه تبدیل این ماده به ارزشهای افزوده و چند برابر کردن این سرمایه امر مهمی است».
سید محمد خاتمی افزود: «در این چند سال اخیر که قیمت نفت افزایش فوق العادهای داشت و در آمد آن بیش از همه در آمد نفتی ما در دولت اصلاحات بود، انتظار میرفت وضعیت تولید بهتر شود و رونق اقتصادی بیشتری را شاهد باشیم و هم مردم با مشکلات کمتر مواجه باشند».
رییس جمهوری سابق کشورمان خاطر نشان کرد: «بسیاری از کارهای بزرگ و افتتاح پروژهها که امروز شاهد آن هستیم نتیجه ایجاد زمینه برای سرمایهگذاری ،تلاشها و جذب امکانات از دنیا و بهرهگیری از امکانات و نیروی داخلی در دولتهای قبلی است. گرچه نباید تلاشهای بعدی را نیز نادیده گرفت».
وی در ادامه با اشاره به هزینههای زیاد کشور تا مرحله انقلاب اسلامی وسپس ایجاد جمهوری اسلامی گفت: «در بعضی از گرایشهای مدعی اسلامخواهی دو مشکل پیش میآید یکی اینکه خود را تنها راه و روش اسلامی جا بزند و در نتیجه تفکر اصلی انقلاب را منحرف بخواند و دیگر اینکه جا را برای کسانی که این تفکر را دارند و در انقلاب نقش داشتند و حاصل کارشان جمهوری اسلامی بوده از صحنه خارج کند که امر خطرناکی است».
سید محمد خاتمی با اشاره به اینکه امکانات نباید در انحصار دسته خاصی قرار گیرد گفت: «افتخار میکنیم نماینده اسلام در دوران ما امام خمینی (ره) بود و مردم هم به آن رای دادند و نتیجه، جمهوری اسلامی و تکیه بر رای مردم بود».
وی افزود: «پاسداری از اسلام، انقلاب،خون شهیدان و همه هزینههایی که داده شد این است که رای مردم آزادانه ابراز شود و مورد حرمت قرار بگیرد و این از بزرگترین وظایف انقلابی ماست».
رییس جمهور سابق ایران با اشاره به دو بار رای قاطعانه مردم به اصلاحات گفت: «دو بار این امر مهم مورد تایید مردم قرار گرفت که ایران سربلند، پرافتخار، ایرانی است که مبتکر معیارهای اسلامی است. اسلامی که به اعتلا و حرمت جامعه ایرانی، حقوق انسان و حق حاکمیت انسان بر سرنوشت خود و پیشرفت علمی و اقتصادی ایران احترام میگذارد».
وی در ادامه تاکید کرد: «اصلاحات از وظایف دینی خود میداند برآنچه که ملت در این سالها میخواسته و آن حاکمیت مردم بر سرنوشت خودشان و دفع استبداد، تاکید کند. وی افزود: «اصلاحات، مقابله با اندیشههای انحرافی را که هیچ نسبتی با انقلاب،اسلام ندارد یکی از وظایف دینی خود میداند».
سید محمد خاتمی گفت: «اصلاحات نمیگوید افکار آزاد نباشد ولی این بسیار جفاست که افکار انحرافی که فقط از مردم اطاعت میخواهند خود را محور انقلاب بدانند و افکار سازگار با معیارهای انقلاب این مردم را دفع کنند».
رییسجمهوری سابق کشورمان خاطر نشان کرد: «سند چشم انداز که از افتخارات جمهوری اسلامی است و برای ایران پیشبینی کرده است که در سال 1404 برترین کشور منطقه از نظر علمی ،اجتماعی واقتصادی باشد، آیا واقعا در مسیر آن حرکت میکنیم»؟
رییس موسسه باران با تاکید بر رشد اقتصادی کشور درعین توجه به عدالت و مبارزه با فقر گفت: «عدالت، شاه بیت دعوت پیامبران خداست و مورد خواست جامعه ماست و از شعارهای انقلاب است؛ ولی عدالت زمانی تحقق پیدا میکند که با مدیریت صحیح ،جامعه ثروتمند شود وآن وقت ثروت عادلانه توزیع شود وگرنه توزیع فقر که هنر نیست. باید سعی کنیم در این زمینه حرکت کنیم».
وی افزود: «معتقدم اصلاحات باید بیشتر تبیین شود تا نیروهای اصیل اصلاح طلب منسجمتر در کنار هم جمع شوند و فعالیت داشته باشند».
سیدمحمد خاتمی طرح مباحث مربوط به انتخابات و نگرانیها و دغدغهها و خواستهای طبیعی مردم را نشانه زنده بودن جامعه دانست و گفت: «پیش از شروع مبارزات انتخاباتی باید این حضور و شور را قدر دانست و درک درست آن را مقدمه انتخابات پرشور به حساب آورد».
وی خاطر نشان کرد: «اعلام نامزدی از سوی بعضی افراد و عزیزان حق آنان است. فعالیت گروهی و حزبی نیز محترم است؛ اما التهابات موجود در جامعه به معنی مبارزات انتخاباتی نیست بلکه این التهابات نشانه حیات جامعه است و همه باید متوجه التهابات، نگرانیها و دغدغههای جامعه باشند».
رییس بنیاد باران با اشاره به اینکه اگر امنیت و انسجام و وحدت جامعه و بالا رفتن امید مردم اهمیت دارد گفت: «مسوولان باید زمینهای فراهم کنند که مردم احساس کنند میتوانند انتخابی کنند که دفع دغدغه آنها میشود».
وی افزود: «طرح اینکه چه کسی باید بیاید یا نیاید هنوز زود است؛ گرچه افراد حق دارند که آن را اعلام کنند و باید مشخص کنیم چه میخواهیم؟چه کاری میتوانیم انجام دهیم و چه راهی را میتوانیم طی کنیم و بر اساس خواست و دغدغه ملی، برنامه ارائه شود و براساس برنامه و نه شخص رای بگیرند».
خاتمی همچنین گفت: «ابراز محبتی که احیانا این روزها در مورد من میشود ؛باید بگویم که بنده کوچکتراز آن هستم که خودم را کسی بدانم که میتواند نقش فوق العادهای داشته باشد. من هم فردی عادی هستم که حالا به هر دلیل مورد توجه و عنایت بخشهایی از جامعه هستم. معتقدم افراد فراوانی در جامعه ما هستند که میتوانند مسوولیتهای بزرگ را عهدهدار باشند و ترجیح ما بر این است راه باز شود و کسانی بیایند که در این موقعیت بهتر بتوانند کار کنند».
وی بار دیگر درباره حضور خود در انتخابات آتی گفت : «شخصا هیچ اشتیاقی برای ریاست جمهوری ندارم؛ هر جا که باشم با هویت خودم خواهم بود. اگر کسی برای رسیدن به قدرت از هویت خود بگذرد یا به مردم دروغ بگوید یا مسائلی گفته شود که نباید بگوید راه و روش درستی نیست. منطقی این است که هر کسی کاری را بکند که مفیدتر است و بهتر میتواند خدمت کند؛ ولی باز هم باید جلوتر برویم و ببینیم وضع جامعه چگونه میشود».
سید محمد خاتمی هشدار داد: «در عرصه جهانی، اسلام و ایران در معرض حملات ناجوانمردانه است. بعضی از مسائل در دنیای اسلام بهانه به دست دیگران میدهد که اسلام و ایران را مورد حمله قرار دهند و اعتبار ملت را کاهش دهند. دفاع از این مساله، مساله کوچکی نیست. وقتی بنده به کشورهای خارجی سفر میکنم و به عنوان کسی که میتواند به عنوان نماینده بخش قابل توجهی از ایران سخن بگوید و لا اقل به حرفش گوش میدهند نباید این مساله را از دست داد».
رییس جمهوری سابق کشورمان با اشاره به سفر هفته گذشته خود به آلمان گفت: «هفته گذشته به فرایبورگ آلمان، که شهری دانشگاهی و فرهنگی است سفر داشتم البته از چند سال پیش اصرار داشتند ولی موقعیت آن پیش نیامده بود. در دیداری با دانشگاهیان، رسانههای گروهی آلمان و دیدار عمومی که عده زیادی آمده بودند و صدها نفر نیز نتوانستند بیایند و انعکاس خوبی داشت؛ درباره امتناع یا امکان گفت و گوی اسلام و غرب بحث شد و اینکه اسلام چیست و چه نفعی از این گفتگو نصیب غرب میشود و در مقابل عالم اسلام هم از این گفتگو چه بهرهای میگیرد».
رییس موسسه بین المللی گفتگوی فرهنگها وتمدنها گفت: «معتقدم اصل اسلام مورد تهاجم قرار گرفته است ودشمنان ، ایران را تهدیدی برای منافع خود میدانند در حالیکه ایران تهدیدی برای منافع مشروع دنیا نیست؛ هر چند که منافع نامشروع دیگران را بر نمیتابد. هنر این است که با حفظ منافع خود بتوانیم با منافع مشترک به توافق از برسیم و لااقل تندی و تیزی حملات دشمنان بکاهیم. نباید کاری کنیم که دشمن حملات خود را به اسلام و ایران بیشتر کند و متوجه نقطه ضعف ها و قوتهایی که سبب میشود آنها حمله کنند باشیم».
رییس بنیاد باران در ادامه گفت: «بنده قطره کوچکی از اقیانوس موج خیز ایمان، عظمت، افتخار و بزرگی ملت ایران هستم و مطمئن باشید سعی خواهم کرد در حد توانم در خدمت مردم و در اختیار مردم و در جهت اعتلای نام ایران و بالا بردن حیثیت و دفاع از منافع ایران و زمینهسازی برای پیشرفت همه جانبه آن در عرصه های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی باشم».
وی در پایان خاطر نشان کرد: «همه باید بکوشیم در جریان انتخابات سرنوشت ساز آینده مشارکت داشته باشیم و سعی کنیم شرایط را طوری پیش ببریم که به نفع اسلام و سربلندی ایران و خواست اکثریت ملت ایران است».