کد خبر: ۸۱۲۶۲
تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۱۳۸۷ - ۱۵:۱۶
افتخاری دیگر برای ایرانیان

یک ایرانی با هوشترين پژوهشگر سال 2008

آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب:  دکتر علی یزدانی به عنوان یکی از ده نفر محققان و نخبگان سال 2008 انتخاب شد.

به گزارش سرویس علم و فناوری آفتاب،به نقل از ایسنا ، 10 استاد برگزيده معرفی شده در اين فهرست موسوم به «بريالنت 10»، با هوشترين پژوهشگران سال 2008 خوانده شده‌اند كه به پيشرفت‌های قابل توجهی برای آينده دست يافته‌اند.

اين فهرست 10 نفره شامل محققان و نخبگان جوانی است كه در حوزه‌های ابتكاری مشغول به فعاليت هستند و با اين حال معمولا از چشم عموم پنهان مانده‌اند.


نوابغ فهرست «بريالنت 10» بر اساس پيشنهاد‌های ارايه شده از سوی سازمان‌های گوناگون، روسای دانشگاه‌ها و ناشران انتشارات علمی معرفی می‌شود.


مارك جانوت ــ سردبير پاپيولار ساينس ــ در اين زمينه گفت: «مجله ما از اين دانشمندان جوان كه جهان را با يك نگاه ابتدايي و پيوسته كشف كرده‌اند، قدرداني مي‌كند».

كارهای استاد يزدانی كه در اين مجله با عنوان «روياي اتمی» از آن ياد شده مربوط به استفاده از يك ميكروسكوپ تونلی به اندازه يك ميز تحرير براي مطالعه روی ابررساناهای پر حرارت است.

اين وسيله مي‌تواند يك نمونه را درست در دمای بالای صفر مطلق سرد كند، آن داخل يك خلاء نزديك به خلاء كامل سفت كرده و ضعيف‌ترين صدا را مسدود كند.

اين مجله مي‌افزايد: «استاد يزداني با اين سيستم مي‌تواند به طور مداوم اتم‌هاي منفرد را در يك لحظه به مدت چندين ماه رديابي كند».

به نوشته مجله پاپيولار ساينس، ذكاوت و خلاقيت يزدانی در زمينه علم از زمان نوجوانی و وقتی وی در ايران بود، آغاز شد.

او در اين زمان توانست به همشاگرديهای خود در كلاس نشان دهد كه چطور يك دستگاه تلويزيون را می‌توان تعمير كرد.

وی پس از سفر به آمريكا، در رشته مكانيك كوانتوم در دانشگاه كاليفرنيا در بركلی مشغول به تحصيل شد و در سال 1995 دكترای خود را از دانشگاه استانفورد گرفت.

او تحقيقات پس از دكتری را در مركز تحقيقات آلمان در شركت IBM پی گرفت.


يزدانی از سال 1997 تا 2005 در دانشگاه ايلينيويز در رشته فيزيک تدريس كرد و از سال 2005 به عنوان استاد فيزيک در دانشگاه پرينستون فعاليت دارد.

گزارش دستاوردهای دكتر يزدانی در زمينه ساخت ابر رساناهای پر حرارت كه اخيرا صورت گرفته در مجله‌های ساينس و نيچر منتشر شده است.

وی دو سال با يك گروه تحقيقاتی از پرينستون روی اين پروژه كار كرده است. 

دو سال پيش نيز دكتر مريم ميرزاخانی، استاد جوان ايرانی دانشگاه پرينستون كه از دانش‌آموختگان دانشگاه صنعتی شريف و دانش‌پژوهان افتخارآفرين تيم المپياد فيزيك ايران بود، از سوی اين مجله به عنوان يكی از 10 چهره علمی برتر سال معرفی شده بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین