آفتابنیوز : آفتاب: سالن سینما فلسطین برای جشنواره فیلم فجر به رسانهها اختصاص مییابد.
به گزارش سرویس هنر آفتاب، حبیب ایلبیگی مدیر روابط عمومی جشنواره فیلم فجر، گفت: «باتوجه به لزوم برنامهریزی مناسب برای حضور موثر نمایندگان رسانههای جمعی در جشنواره بیستوهفتم، روزهای گذشته جلساتی با نمایندگان خبرگزاریها، روزنامهها، نشریات تخصصی سینما و شورای مركزی انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران برگزار كردیم تا ضمن آسیبشناسی دورههای گذشته، زمینه تدوین برنامههای مربوط به سینمای رسانهها را دراین دوره از جشنواره را فراهم كنیم».
ایلبیگی، افزود: «دراین جلسات ما بررسیها و تحلیلهای خود را درخصوص میزان حضور و فعالیت رسانههای مختلف در جشنواره بیست و ششم فیلم فجر ارائه دادیم تا با كمک خود رسانهها و براساس فعالیتهای سال گذشته و فعالیتهایی كه تاكنون صورت گرفته، درخصوص سینمای رسانهها برنامهریزی كنیم، البته رسیدن به برنامه مطلوب بدون مشاركت خود اهالی رسانهها محقق نخواهد شد. در این جلسات همچنین درخصوص نحوه برگزاری نشستهای پرسش و پاسخ فیلمها و نمایش فیلمهای خارجی برای اهالی رسانهها بحث و تبادلنظر شد».
وی ادامه داد: «سینمای رسانههای جمعی، در جشنواره فیلم فجر به نوعی ویترین این رویداد محسوب میشود و نقش تعیینكنندهای در معرفی مناسب این رویداد دارد بههمین دلیل ما سعی داریم تا شرایط مطلوبتری برای حضور نمایندگان رسانهها كه بهنوعی نمایندگان افكار عمومی محسوب میشوند، فراهم كنیم».
ایلبیگی به مشكلات سال گذشته سینمای رسانهها اشاره كرد و ادامه داد: «از اوایل سال جاری پیگیریهای لازم درخصوص بهبود شرایط سینما صحرا صورت گرفت، اما مسوولین این سینما علیرغم اعلام موسسه سینماشهر درتامین 50 درصد هزینه بازسازی، آمادگی نداشتند و به همین منظور از سینماهای دیگری بازدید شد و به یكی دوگزینه نهایی رسیدیم كه سرانجام سینما فلسطین انتخاب شد».
وی اظهار داشت: «البته موانع و مشكلاتی درانتخاب سینمای رسانهها وجود داشت كه درواقع این سینما باید ضمن برخورداری از امكانات و تجهیزات مناسب صوتی و تصویری، دارای فضای لازم برای فعالیت رسانهها ازجمله برنامههای تلویزیونی و رادیویی باشد. گروههای مختلف تلویزیونی و رادیویی در طول سالهای گذشته نقش فعالی درانعكاس اخبار جشنواره برعهده داشتهاند و ما نیز موظفیم فضای لازم برای فعالیت رسانهها از جمله برنامههای تلویزیونی و رادیویی باشد. گروههای مختلف تلویزیونی و رادیویی در طول سالهای گذشته نقش فعالی درانعكاس اخبار جشنواره برعهده داشتهاند و ما نیز موظفیم فضای لازم برای فعالیت آنها فراهم كنیم. همچنین این فضا میتواند امكان تبادلنظر و گفتوگوی اهالی رسانهها را در خصوص فیلمها فراهم كند. نكته دیگر در انتخاب سالن رسانهها، قرارگرفتن این سالن در مركز شهر و دسترسی آسان اهالی رسانهها به این سینما است. به همین دلیل ما به گزینههای معدودی رسیدیم كه ظرفیت آنها نسبت به سالهای گذشته كمتر است».
ایلبیگی با اشاره به محدویت ظرفیت سالن سینمای رسانهها، ادامه داد: «باتوجه به تنوع و تكثر رسانهها در طول سالهای اخیر، ما با حجم انبوهی از تقاضا روبهرو هستیم و علیرغم تمایل خود برای حضور اكثر رسانهها و بهرهمند شدن آنها از اخبار و اطلاعات جشنواره، ناچار به انتخاب هستیم، چون با شرایط موجود سالن مناسبی در مركز شهر كه بتواند پاسخگوی نیازهای همه رسانههای كشور باشد، وجود ندارد».
وی با اشاره به اینكه سال گذشته از میان بیش از هزار و ششصد تقاضا، حدود هزار كارت برای خبرنگاران و اهالی رسانههای جمعی صادر شد، افزود: «متاسفانه این امكان در شرایط حاضر وجود ندارد و ما مجبوریم كه براساس اولویتها، ظرفیت این سینما را دراختیار نمایندگان رسانههای گروهی قرار دهیم، كه این ظرفیت نیز شامل طیفهای مختلفی از رسانهها خواهد شد».
ایلبیگی درخصوص اطلاعیه انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی درباره پرداخت حق عضویت این انجمن بهعنوان شرط صدور كارت سینمایی رسانهها، ادامه داد: «ما درجلسهای با حضور رییس و نایب رییس انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی درخصوص اعضای این انجمن و نحوه حضور آنها در سینمای رسانهها بحث و گفتوگو كردیم. درواقع اولویت اصلی در صدور كارت سینما رسانهها برای اعضای، انجمن پروندهكاری این افراد است. یعنی میزان فعالیت هر فرد و رسانه مرتبط با وی درخصوص اخبار و اطلاعات جشنواره فیلم فجر، بدیهی است فارغ از پیشكسوتان حوزه نقد، اعضایی از انجمن كارت میگیرند كه فعال باشند و برای فعالیتهای خود خروجی داشته باشند. در واقع جشنواره میخواهد از همه ظرفیتهای فعال دراین انجمن برای ارتباطی متقابل بهره گیرد».
وی خاطرنشان كرد: «فرمی از سوی روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی طراحی شده كه دراختیار انجمن منتقدان قرار میگیرد و پس از دریافت میزان فعالیت هر فرد دراین فرم، این فرم ملاک ما در صدور كارت سینمای رسانهها خواهد بود».
ّ