کد خبر: ۸۱۷۲۷۳
تاریخ انتشار : ۱۴ دی ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۷
تبلیغات

یک تمرین برای اصلاح گودی کمر

بررسی ناهنجاری‌های بدن و حرکات اصلاحی ارتباط این دو را به خوبی روشن می‌کند. حرکات اصلاحی می‌توانند ناهنجاری‌های بدن را برطرف کنند. از آنجایی که اغلب این ناهنجاری‌ها به دلیل سبک زندگی و عادات غلط حرکتی به وجود می‌آیند، انجام حرکات اصلاحی بر رفع آن‌ها موثر است.
یک تمرین برای اصلاح گودی کمر
آفتاب‌‌نیوز :

وضعیت بدنی مناسب به وضعیتی گفته میشه که مفاصل و اسکلت بدنی ما در وضعیت صحیح و درستی باشه که کمترین فشار به مفاصل بیاد و همچنین سیستم عضلانیمون بتونه با مصرف کمترین انرژی حرکت در بدن رو تولید کنه و از آسیب و فشار زیاد هم جلوگیری بشه. همچنین اگر وضعیت بدنی ما مناسب باشه فشار بر روی رباط‌های مفاصلمون هم به کمترین حد ممکن میرسه و در نتیجه خیلی راحت میشه پیشگیری کرد از آسیب‌های جدی مثل پارگی رباط صلیبی زانو! حالا این بدن و وضعیتی که ازش صحبت کردیم میتونه به بهترین شکل حرکت کنه و خیلی دیر خسته بشه و در نتیجه کمترین انرژی رو مصرف کنه و حداکثر توان رو داشته باشه یعنی بازدهی بالا.

منبع این مطلب حرکات اصلاحی دکتر گلشنی است. نقش حرکات اصلاحی در رساندن شما به این وضعیت مناسب چیه؟ متخصص حرکات اصلاحی با برنامه تخصصی حرکت اصلاحی که با توجه به مشکلات و وضعیت شما تدوین میکنه میتونه به شما کمک کنه تا به این وضعیت برسید و کمترین انرژی رو صرف کنید و بهترین عملکرد رو داشته باشید! یعنی چی؟ یعنی دیگه راحت با کمترین مصرف انرژی و زور زدن میتونی ساعت‌ها پشت میز بشینی و قوز نکنی! مگه میشه مگه داریم! بله که داریم کافیه به این روش خفن اعتماد کنی و نتیجشو سریع ببینی.

ارتباط ناهنجاری‌های بدن و حرکات اصلاحی نشان می‌دهد که این تمرینات بر روی رفع بسیاری از مشکلات قامتی، اسکلتی و عضلانی موثر هستند. برای برطرف شدن هر یک از ناهنجاری‌های بدن حرکات و تمرینات اصلاحی مخصوصی وجود دارد. این حرکات متنوع و پرشمار هستند.

برخی از انواع حرکات اصلاحی عبارتند از:

حرکات اصلاحی گودی کمر
• حرکات اصلاحی کیفوز
• حرکات اصلاحی اسکولیوز
• حرکات اصلاحی برای کف پای صاف
• حرکات اصلاحی سیاتیک
• حرکات اصلاحی زانوی پرانتزی و ضربدری
• حرکات اصلاحی برای گردن رو به جلو
• حرکات اصلاحی شانه‌های نامتقارن یا افتاده
• حرکات اصلاحی برای دیسک کمر

همونطور که اشاره کردیم مهم‌ترین دلایلی که باعث به مشکل خوردن وضعیت بدنی ما میشن عادات غلط مثل نشستن‌ها غلط در پشت میز و محیط کار، استفاده ناصحیح از موبایل و لپ تاپ، تمرین نادرست (عضلاتی که نباید تقویت بشن رو مجدد تقویت کنیم!)، فقر حرکتی و نداشتن تحرک کافی و اضافه وزن میتونن باشن. در برخی موارد هم مشکلات زمینه‌ای و وراثتی است که حتما باید در سنین پایین‌تر اقدام کرد تا نتیجه بهتری بگیرید.

بررسی ناهنجاری‌های بدن و حرکات اصلاحی ارتباط این دو را به خوبی روشن می‌کند. حرکات اصلاحی می‌توانند ناهنجاری‌های بدن را برطرف کنند. از آنجایی که اغلب این ناهنجاری‌ها به دلیل سبک زندگی و عادات غلط حرکتی به وجود می‌آیند، انجام حرکات اصلاحی بر رفع آن‌ها موثر است.

با انجام انواع حرکات اصلاحی می‌توان بسیاری از مشکلات اسکلتی و قامتی را برطرف نمود. با رفع این مشکلات، دیگر اختلالات جسمی درمان شده و از بروز برخی دیگر پیشگیری می‌شود. باید در نظر داشت که تناسب ناهنجاری‌های بدن و حرکات اصلاحی اهمیت زیادی دارد. یعنی برای رفع هر یک از این ناهنجاری‌ها باید حرکات اصلاحی مختص به خود آن‌ها انجام شود.

چه کسانی به حرکات اصلاحی نیاز دارند؟

ما معمولاً نام ناهنجاری‌های بدن و حرکات اصلاحی را در کنار یکدیگر می‌شنویم. پس طبیعی است که تصور ما از کاربرد تمرینات اصلاحی تنها به رفع مشکلات و ناهنجاری‌های قامتی و اسکلتی محدود شود. واقعیت این است که انجام حرکات اصلاحی علاوه بر رفع ناهنجاری‌های بدن به پیشگیری از این مشکلات نیز کمک می‌کند. با انجام این تمرینات عضلات تقویت شده و ساختار اسکلت از ناهنجاری محفوظ می‌ماند. یعنی افرادی که فاقد ناهنجاری‌های اسکلتی و عضلانی هستند نیز می‌توانند از این تمرینات استفاده کنند. البته تعداد این افراد بسیار اندک است و بیشتر مردم با ناهنجاری‌های بدنی خفیف یا شدید مواجه هستند.

اما گذشته از پیشگیری، حرکات اصلاحی در درمان و اصلاح بسیاری از اختلالات قامتی کاربرد دارند. برخی از افراد به طور مادرزادی دچار اختلالات حرکتی و اسکلتی هستند. انجام انواع حرکات اصلاحی به رفع و کاهش مشکلات این دسته از افراد و توانمندسازی آن‌ها کمک می‌کند. همچنین ورزشکارانی که در هنگام ورزش دچار ناهنجاری یا آسیب شده‌اند و نیز افرادی که به دلیل سوانح مختلف صدمه دیده‌اند، می‌توانند با حرکات اصلاحی به روند بازیابی سلامتی خود سرعت ببخشند.

اما مفهوم ناهنجاری‌های بدن و حرکات اصلاحی بیش از هر چیز درباره عموم مردم که دچار ناهنجاری‌های خفیف هستند معنا می‌یابد. بسیاری از افراد به دلیل اشتباه در نحوه ایستادن، راه رفتن، نشستن، خوابیدن و یا انجام حرکات تکراری دچار انواع ناهنجاری‌های بدنی هستند. انجام منظم تمرینات اصلاحی به این افراد کمک می‌کند تا بسیاری از این مشکلات را برطرف کنند.

شما می‌توانید آزمایشی به نام تست توماس را انجام دهید تا ببینید آیا شما گودی کمر دارید یا خیر.

لبه یک میز سفت بنشینید.

روی میز دراز بکشید تا ران‌ها روی میز و ساق‌ها آویزان شوند.

یکی از پاهایتان را به سمت خود بکشید، زیر زانوی خود را بگیرید و پای خود را خم کنید تا جایی که روی سینه قرار گیرد.

با پای دیگر تکرار کنید.

اگر لگن به درستی تراز شده باشد، با قرار گرفتن در این وضعیت پشت پای صاف میز را لمس می‌کند. اگر برای لمس میز نیاز به کشیدن پا در حالت استراحت یا چرخاندن پا یا ران دارید، عضلات جلوی ران شما منقبض است. این احتمالاً کج شدن لگن و گودی کمر را نشان می‌دهد.

تمرین کشش عضلات خم کننده زانو برای اصلاح گودی کمر

این ورزش به تقویت و افزایش انعطاف‌پذیری مفصل ران کمک می‌کند.

پای چپ خود را از جلوی خود خارج کنید و زانوی خود را تا جایی صاف کنید که بر روی زمین قرار گیرد.

در صورت ناراحتی حوله‌ای را زیر زانوی خود قرار دهید.

پای چپ شما باید در زانوی خود زاویه ۹۰ درجه ایجاد کند.

با سفت شدن عضلات باسن و شکم، لگن را به جلو بیاورید.

از پای راست خود به سمت جلو متمایل شوید تا زمانی که احساس کشش در عضلات ران پای صاف خود کنید.
۳۰ ثانیه در این حالت بمانید، رها کنید و تا ۵ بار تکرار کنید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین