کد خبر: ۸۱۸۱۷
تاریخ انتشار : ۰۴ آذر ۱۳۸۷ - ۱۰:۲۶

«اپک»: بحران مالی ظرف 18 ماه قابل‌مهار است

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: سران شرکت‌کننده در نشست سالانه «مجمع همکاری اقتصادی آسیا-اقیانوس آرام» موسوم به «اپک» (Apec) اعلام کردند بحران مالی را که کشورهای این منطقه را در آستانه رکود قرار داده است می توان تا اواسط 2010 میلادی تحت‌کنترل درآورد.

به گزارش سرویس بین‌الملل آفتاب، 21 تن از رهبران شرکت‌کننده در نشست «لیما» اعلام کردند که می توان این بحران مالی را ظرف 18 ماه آینده تحت‌کنترل درآورد.

در این بیانیه اعلام شده است تدابیر فوری و فوق‌العاده پیش از این برای برقراری ثبات در بخش مالی و تقویت رشد اقتصادی برقرار شده است.

این بند صبح روز یکشنبه به بیانیه مشترک سران «اپک» که روز شنبه به طور رسمی منتشر شده بود، اضافه شده است.

یکی از شرکت‌کنندگان در این نشست -که خواست نامش فاش نشود- گفت این تغییرات به درخواست «الن گارسیا»، رئیس‌جمهور «پرو»، میزبان این نشست اضافه شده است.

سران شرکت‌کننده در نشست برگزار‌شده در شهر «لیما» -پایتخت کشور «پرو»- همچنین بندی را اضافه کردند که وزرای دارایی این کشورها ماه آینده میلادی برای از سرگیری مذاکرات تجارت جهانی نشست برگزار خواهند کرد.

نگرانی درباره بحران مالی غرب عامل فوریت‌بخشیدن به این مذاکرات شده است.

21 عضو «اپک» که نیمی از اقتصاد جهان را در دست دارند با اعلام مخالفت با موانع تجاری جدید تلاش کردند اعتماد را به نظام مالی بیمار غرب بازگردانند.

سران شرکت‌کننده در نشست «اپک» همچنین طرح ارائه‌شده در نشست «گروه 20» (G-20) در واشنگتن را تأیید کردند؛ با این حال پیشنهاد عمده جدیدی برای پیشگیری از رکود اقتصادی در این نشست ارائه نشد.

این بیانیه 12بندی روز یکشنبه در پایان نشست سران «اپک» منتشر شد. در پیش‌نویس اولیه که دو هیأت شرکت‌کننده تهیه آن را به عهده داشتند، درباره بی‌ثباتی بهای محصولات‌غذایی ابراز نگرانی شده، بر مبارزه با سرقت مالکیت معنوی تأکید شده و از همکاری‌های مؤثر و دراز‌مدت در مبارزه با تغییرات جوی حمایت شده بود.

نشست امسال در «لیما» تحت‌تأثیر بحران مالی غرب قرار داشت. بحران مالی در امریکا موجب ضعف بازارهای غربی و رکود در شماری از کشورهای جهان شده است.

کشورهای «اپک» که شماری از کشورهای شرکت‌کننده در آن درنشست واشنگتن شرکت نداشتند، بیانیه نشست «گروه 20» در واشنگتن را تایید کردند. در این بیانیه بر مبارزه با حمایت‌گرایی و نیز حمایت از نهادهای کوچک و متوسط تأکید شده است.

سران «اپک» همچنین خواستار مشارکت بیشتر این مجمع در «صندوق بین‌المللی پول» و دیگر نهادهای بین‌المللی شدند.

ژاپن هفته گذشته اعلام کرد آماده است تا 100 میلیارد دلار به «صندوق بین‌المللی پول» وام بدهد، با این حال چین تاکنون در برابر درخواست‌ها برای دست‌زدن به ذخیره 1.9 تریلیون دلاری خود مقاومت کرده است.

این نشست احتمالاً آخرین سفر خارجی «جرج بوش»، رئیس‌جمهور امریکا، خواهد بود چرا که «باراک اوباما»، رئیس‌جمهور جدیداً منتخب امریکا، 20 ژانویه رسماً فعالیت خود را به عنوان رئیس‌جمهور امریکا آغاز می‌کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین