آفتابنیوز : آفتاب: نماینده مرند با تاکید بر اینکه استیضاح وزیر کشاورزی مشخص نشده است گفت: «اگر امروز طرح وزیر جهاد کشاورزی در مجلس مطرح شود نمایندگان بیشتری آن را امضاء خواهند کرد».
سازدار در گفتگو با خبرنگار اقتصادی آفتاب تصریح کرد: «در حالی که بر اساس آئیننامه استیضاح یک وزیر تنها 10 امضاء نیاز دارد طرح استیضاح محمدرضا اسکندری، وزیر کشاورزی به امضاء 46 نماینده رسیده است».
وی با بیان اینکه حتی اگر تعدادی از نمایندگان از استیضاح انصراف داده باشند این استیضاح از حدنصاب خارج نشده است گفت: «اکنون بسیاری از نمایندگان موافق استیضاح وزیر کشاورزی هستند و به دلیل عملکرد ضعیف وزیر کشاورزی روزبهروز بر تعداد مخالفان او در مجلس افزوده میشود».
عضو کمیسیون انرژی با تاکید بر اینکه اسکندری در میان نمایندگان مجلس هشتم هیچ پایگاهی ندارد افزود: «نماینده قزوین به نمایندگی از طراحان و امضاءکنندگان استیضاح وزیر کشاورزی روز یکشنبه در تذکری آئیننامهای از هیات رئیسه خواست تا ویضعیت استیضاح اسکندری را مشخص و آن را اعلام وصول کند. باهنر نایب رئیس مجلس نیز که در غیاب لاریجانی ریاست جلسه را برعهده داشت قول داد تا هرچه سریعتر این کار انجام شود».
قاسم محمدی از اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس هشتم اخیرا از انصراف برخی نمایندگان از استیضاح محمدرضا اسکندری خبر داده و گفته بود: «تعداد استیضاحکنندگان محمدرضا اسکندری از حدنصاب کمتر شده و نمایندگان از توضیحات وزیر کشاورزی در جلسات مشترک قانع شدند و امضای خود را پس گرفتند».
سازدار در این خصوص گفت: «محمدرضا اسکندری در جلساتی که با نمایندگان داشت نتوانست توضیحات قانعکنندهای ارائه کند و نمایندگان طراح استیضاح و امضاءکنندگان آن همچنان بر استیضاح او مصمم هستند».
وی با بیان اینکه طرح استیضاح وزیر کشاورزی در تاریخ 18 آبان ماه جاری به ابوترابیفرد که ریاست جلسه را برعهده داشت تحویل داده شد افزود: «در همان جلسه ابوترابیفرد اعلام کرد که استیضاح در جلسه بعدی اعلام وصول میشود که به دلایلی این کار انجام نشد و همه چیز به بعد از استیضاح علی کردان موکول شد».
نماینده مرند در مورد نیاز مجدد هیات دولت به رای اعتماد مجلس در صورت استیضاح یک وزیر توضیح داد: «بر اساس اظهارات ریاست مجلس استیضاح و یا برکناری یک وزیر، کابینه را در معرض رای اعتماد مجدد قرار نمیدهد. اما حتی اگر این طور باشد در حالی که از 10 وزیر تغییر یافته تنها علی کردان از سوی مجلس برکنار شده به جز مرحوم میرکریمی، وزیر سابق دادگستری و مابقی با تصمیم شخص رئیسجمهوری تغییر کردند آیا در حدود 8 ماه باقیمانده تا پایان فعالیت دولت،مجلس باید وظیفه نظارتی خود را تعطیل کند؟!».
امضاءکننده طرح استیضاح وزیر کشاورزی ادامه داد: «به اعتقاد ما توانایی و عملکرد بسیاری از وزرایی که از سوی رئیسجمهور برکنار شدند بیشتر و بهتر از برخی از وزرایی است که اکنون عضو دولت هستند. در واقع رئیسجمهور قویترین وزرای کابینه خود را برکنار کرده است».
سازدار تصریح کرد: «در هر حال در این ماجرا مجلس مقصر نیست چرا که دولت میتوانست چنین شرایطی را پیشبینی کند و دست به تغییراست مکرر نزند. اما همانگونه که تغییر وزرای کابینه از حقوق رئیسجمهور است، استیضاح نیز از اساسیترین حقوق نظارتی مجلس به شمار میآید و نمایندگان نمیتوانند و نباید به هر بهانهای از این حق و وظیفه خود چشمپوشی کنند».
نماینده مرند اظهار داشت: «در مقابل اشخاصی که به بهانه از رسمیت افتادن دولت، توقع تعطیلی وظیفه نظارتی مجلس را دارند باید گفت که 50 درصد از وظایف مجلس به قانونگذاری مربوط میشود و 50 درصد دیگر در فعالیتهای نظارتی نمایندگان نهفته است. آیا آنان بر تعطیلی 50 درصد از وظایف مجلس تا پایان کار دولت اصرار دارند و این موضوع را منطقی میدانند؟».
وی افزود: «آیا به نظر میرسد که برکناری قویترین وزرا از سوی دولت برنامهای از پیش طراحی شده در جهت ایجاد محدودیت و تحت فشار قرار دادن مجلس پیش از انتخابات ریاست جمهوری برای انجام هر اقدام دلبخواهی باشد؟».
وی خطاب به مخالفان استیضاح وزرا تا پایان کار دولت نهم گفت: «توضیح دهید هدف دولت از تغییرات زیاد در کابینه به اندازهای که دست مجلس برای انجام وظایف نظارتی و استیضاح وزیران بسته شود چه بوده است؟».
سازدار تاکید کرد: «حتی اگر با یک استیضاح، دولت نیاز مجدد به رای اعتماد پیدا کند چه ایرادی دارد که وزرایی که از این مجلس رای اعتماد نگرفتهاند در معرض رای اعتماد نمایندگان مردم قرار گیرند؟».
عضو کمیسیون انرژی با بیان اینکه نزدیک به 60 درصد درآمد مردم مربوط به فعالیتهای بخش کشاورزی است تصریح کرد: «این در حالی است که وزیر کشاورزی با عملکرد بسیار ضعیف خود موجب تنزل کشاورزی کشور شده است به طوری که در بخش تولیدات کشاورزی خودکفایی را از دست دادیم و به واردکننده تبدیل شدیم».
نماینده مرند ادامه داد: «در 3 سال گذشته در تولید محصولات کشاورزی هیچگونه خودکفایی نداشتیم و حتی در برخی محصولات آن میزان خودکفایی را که طی سالها به دست آورده بودیم از دست دادیم».
سازدار با تاکید بر اینکه وزیر کشاورزی توجهی به مشکلات کشاورزی و کشاورزان ندارد گفت: «آمار صعودی واردات محصولات کشاورزی گویای عقبگرد کشور در بخش کشاورزی است. از سوی دیگر با وجود مصوبات لازم هنوز هیچ کمکی به کشاورزان خسارت دیده از خشکسالی و سرمازدگی نشده است».
وی در پایان تصریح کرد: «مجلس نمیتواند وظیفه نظارتی خود را نادیده بگیرد و در صورت نیاز در جهت تقویت کابینه به استیضاح وزرا رای خواهد داد».