کد خبر: ۸۲۰۱۵۹
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۴۰۱ - ۱۸:۱۳

افزایش بی‌سابقه قیمت دلار و سوخت در لبنان

هر دلار امریکا روز گذشته در بازار سیاه لبنان به بیش از ۵۰ هزار لیره رسید که از زمان آغاز فروپاشی مالی در اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی بی‌سابقه بوده است، این در حالی است که هر دلار امریکا در اواخر ماه دسامبر ۴۲ هزار لیره بوده است.
افزایش بی‌سابقه قیمت دلار و سوخت در لبنان
آفتاب‌‌نیوز :

این افزایش بی‌سابقه نرخ دلار به شکل خودکار بر قیمت کالا‌ها و اجناس مورد نیاز مردم که اغلب با دلار قیمت‌گذاری می‌شود، تاثیر گذاشته است.

به گزارش العربی الجدید، قیمت حامل‌های انرژی اعم از بنزین، مازوت و گاز به طور بی‌سابقه‌ای افزایش یافته و بر درد و رنج مردم لبنان که ناتوان از تامین ساده‌ترین نیاز‌های معیشتی و اساسی خود هستند، افزوده است.

در همین رابطه، از روز گذشته با جهش قیمت دلار، هر باک بنزین (۲۰ لیتری) با اکتان ۹۵ با افزایش ۲۶ هزار لیره‌ای به ۸۶۲ هزار لیره، و بنزین با اکتان ۹۸ با افزایش ۲۶ هزار لیره‌ای به ۸۸۴ هزار لیره، مازوت با افزایش ۲۷ هزار لیره‌ای به ۹۱۷ هزار لیره و قیمت هر کسپول گاز با افزایش ۱۷ هزار لیره‌ای به ۵۴۸ هزار لیره رسید.

در همین رابطه، «فرید زیتون»، رئیس اتحادیه کارگران و توزیع‌کنندگان بخش گاز لبنان به العربی الجدید گفت: دیگر هیچ اعتمادی به مسئولان بانکی و بخشنامه‌های صادره از بانک مرکزی وجود ندارد، همه به نظاره این بحران و جهش نرخ دلار ایستاده‌اند در حالی فقر بیش از ۸۰ درصد از مردم لبنان را در کام خود فرو برده است و حقوق‌های ماهانه به ۳۰ دلار در ماه رسیده و برای پر کردن یک باک بنزین هم کفاف نمی‌دهد.

زیتون افزود: همه این‌ها در حالی است که ما شاهد بی‌تحرکی محض مسئولان دولت هستیم و در همچنان بر همان سهم‌خواهی‌های سیاسی می‌چرخد و پارلمان پس از ۱۱ جلسه هنوز موفق به انتخاب رئیس جمهوری جدید نشده است.

بحران سیاسی و اقتصادی لبنان که از اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی آغاز شد شدیدترین دوران بی‌ثباتی کشور از زمان پایان جنگ داخلی پانزده ساله این کشور در سال ۱۹۹۰ میلادی است.

بهای کالا‌های اساسی و نرخ تورم به شکل سرسام آوری افزایش یافته و نهاد‌های مدنی و کارشناسان اقتصادی نسبت به افزایش روزافزون میزان فقر در لبنان هشدار می‌دهند.

دولت لبنان سال گذشته اعلام کرد که قادر نیست بدهی‌های خارجی خود را بپردازد و ذخایر ارز خارجی بانک مرکزی لبنان که اقتصادش به شدت به واردات وابسته است به شدت کاهش یافته است.

جامعه بین‌المللی و نهاد‌های مالی مانند بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول کمک مالی به لبنان را به انجام اصلاحات سیاسی و اقتصادی عمیق و تشکیل دولت مستقل از نفوذ احزاب و گروه‌های سیاسی مشروط کرده‌اند.

منبع: شفقنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین