کد خبر: ۸۲۳۹۹
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۳۸۷ - ۱۲:۵۱
روحانی با اشاره به محدودیت منابع انرژی در دنیا؛

باید به فکر منابع دیگر انرژی باشیم

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: دکتر حسن روحانی ضمن حضور در سمینار توسعه انرژی های تجدیدپذیر- ضرورت نیل به توسعه پایدار، که توسط گروه مطالعات توسعه پایدار و محیط زیست مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد به ضرورت اهمیت این مساله اشاره کرد.

به گزارش خبرنگار سیاسی آفتاب، نماینده مقام معظم رهبری در شورایعالی امنیت با بیان اینکه نباید منابع را به گونه ای مصرف کنیم که برای نسل های آینده مشکل ساز شود، اظهار داشت: «نفت و گاز به عنوان منابع بسیار ارزشمند فسیلی در دنیا محدودیت دارند و غیر از منطقه ای که ما در آن قرار گرفته ایم یعنی چند کشور ابرنفتی، سایر کشورها امکان صادرات نفت و گاز را به مدت طولانی نخواهند داشت». 

وی با بیان اینکه به دلیل محدودیت منابع فسیلی، نباید نفت و گاز را صرفا برای احتراق استفاده کرد، افزود: «این ماده فسیلی کاربردهای ارزشمندتری دارد و اگر بتوانیم منابع دیگری را پیدا کنیم، به نفع توسعه دنیا خواهد بود».

دکتر روحانی تاکید کرد: «مساله ای که برای ما و سایر کشورهای صادر کننده نفت مهم است این است که نفت و گاز تنها یک قدرت اقتصادی نیست بلکه یک قدرت سیاسی هم محسوب می شود. یعنی هر کشوری که توان وحضور بیشتری برای صادرات در دنیا داشته باشد از جایگاه بالاتری برخوردار خواهد بود».

وی با بیان اینکه نمی شود در این منطقه همه کشورها صادارت نفت داشته باشند و ما فقط مصرف کننده باشیم، ادامه داد: «باید از مصرف داخلی بکاهیم و دوره طولانی تری را برای صادرات داشته باشیم تا بتوانیم جایگاه خوبی از لحاظ اقتصادی و سیاسی را به دست آوریم».

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «مساله مهم دیگر محیط زیست است، چون منابع فسیلی علیرغم آن که حائز اهمیت اند اما محیط زیست را آلوده می کند خصوصا کشورهایی که دارای تکنولوژی پایین تری هستند».

وی ادامه داد: «به عنوان مثال بخشی از آلودگی ها مربوط به اتومبیل ها می شود. مهم این است که چه نوع ماشین و با چه کیفیتی تولید می شود. چرا در کشورهای اروپایی ماشینی را پیدا نمی کنید و در تهران آروز می کنید ماشین بی دود را مشاهد کنید».

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: «نفت و گاز کشور هم استاندارد بالایی ندارند و لذا دیگر پالایشگاه ها باید اصلاح شوند. چرا که بخشی از این آلودگی ها به صنعت و بخش دیگر به نوع محصولات پالایشگاه های داخلی برمی گردد».

دکتر روحانی ادامه داد: «طبق قانون برنامه چهارم می بایست یک میلیون ماشین فرسوده از دور خارج می شد و این در حالی است که چهار سال از برنامه گذشته است اما ظاهرا تاکنون 300 هزار ماشین فرسوده خارج شده است».

وی با بیان اینکه پیش بینی این است که در سال 2009 خسارت آلودگی هوا در ایران ده میلیارد دلار خواهد بود، تاکید کرد: «به همین دلیل باید تلاش های فراوانی را انجام دهیم برای آنکه محیط زیست سالم داشته باشیم و یکی از راه حل های آن رفتن به سمت انرژی های تجدیدپذیر باشد».

دکتر روحانی با بیان اینکه کشور در مورد انرژی های تجدیدپذیر از امکانات خوبی برخوردار است، ادامه داد: «در دنیا در این زمینه تلاش فراوانی شده است در ایران هم قرار بود یکصدم انرژی ما از انرژی های تجدید پذیر باشد در حالی که فعلا از بیست درصد این یکصدم هم پایین تر هستیم. تنها راه حل فعال کردن بخش خصوصی است و دولت باید سیاست های حمایتی خود را اعمال کند».

وی با اشاره به سیاستهای کلی مجمع تشخیص مصلحت نظام در زمینه انرژی اظهار داشت: «چندین سال پیش در مجمع مقرراتی را درباره سیاست های کلی نظام در خصوص انرژی تصویب شد که به تایید مقام معظم رهبری رسید و ابلاغ شد که از جمله بندهای آن، بهینه سازی مصرف و کاهش شدت انرژی است که در این مورد وضع خوبی نداریم».

وی افزود: «تجربه چین به ما می گوید این کار شدنی است. نکته بعدی جایگزینی صادرات فراورده های نفت و گاز و پتروشیمی به جای صدور نفت خام است که امروز برعکس آن، عمل می شود».

وی در ادامه گفت: «این سیاست ها همچنین می گوید که ایجاد تنوع در منابع انرژی باید با رعایت مسائل زیست محیطی و تلاش برای افزایش سهم انرژی های تجدید پذیر با اولویت انرژی های آبی باشد که در این زمینه خوشبختانه قدم های برداشته شده است».

روحانی با تاکید بر تقویت نیروهای متخصص و ایجاد نیروگاه های بادی، خورشیدی و زمین گرمایی در کشور، خاطرنشان کرد: «در سیاستهای کلی مجمع تشخیص مصلحت نظام بر این مهم تاکید شده است و امیدواریم دستگاه اجرایی بتواند در این راستا عمل کند».

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین