کد خبر: ۸۲۵۷۷
تاریخ انتشار : ۰۳ دی ۱۳۸۷ - ۲۳:۳۲
وزیر بازرگانی:

وضع خوب است،اما جهش بیشتر لازم بود

90 درصد سوالات درباره آرد و نان است
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: وزیر بازرگانی از اینکه وزارتخانه‌اش بر حسب ضرورت وارد بحث آرد و نان شده و در حال حاضر 90 درصد از سوالاتی که از این وزارت خانه پرسیده می‌شود مربوط به حوزه‌ آرد و نان است، اظهار تاسف کرده است.

به گزارش سرویس اقتصاد و صنعت آفتاب به نقل از ایسنا،مسعود میرکاظمی در پایان اولین دوره‌ آموزش آشنایی با مبانی و كلیات بازرگانی ویژه خبرنگاران و نمایندگان رسانه‌ها در جمع خبرنگاران گفت: «آیا اهداف بازرگانی کشور با وزارت بازرگانی که دائما در حوزه آرد و نان و یا صیفی جات مورد سوال قرار می‌گیرد محقق خواهد شد یا اینکه 90 درصد فعالیت آن در حوزه بین‌الملل باشد؟ متاسفانه بخش بازرگانی فعالیت کمتری در ترتیبات بین‌المللی داشته و در تعداد کمتری از آنها عضو است که علت اصلی آن هم توجه کمتر به مسائل حوزه‌ تجارت باز می‌گردد». 

میرکاظمی همچنین تاکید کرد که حوزه تجارت خارجی نباید درگیر مسائل داخلی شود.

وزیر بازرگانی خاطرنشان کرد: «با توجه به اینکه حضور سیاسی ایران در بازارهای بین‌المللی زبان‌زد است این امید وجود دارد که تبلور سیاست‌ها در حوزه‌های تجاری هم مشاهده شود که لازمه‌ آن حرکت همه‌ دستگاه‌ها به سمت حضور در تجارت بین‌الملل است».

او با بیان اینکه نباید حوزه تجارت خارجی را درگیر مسائل داخلی کنیم بر لزوم برون گرایی و توجه رسانه‌ها به این بعد از فعالیت‌های بازرگانی تاکید کرد.

میرکاظمی افزود: «در حال حاضر دغدغه‌های واردات به مراتب بیش از صادرات است و برخی مسائل اقتصادی داخل آنچنان پر اهمیت می‌شود که بسیاری از مسائل بیرونی نیز با این اخبار پوشش داده می‌شود لذا معتقدم که باید حضور بخش‌های مختلف اقتصادی از جمله بخش خصوصی و دولتی در حوزه‌ کسب و کار داخل کشور و حوزه تجارت بین‌الملل تبیین شود».

وزیر بازرگانی با بیان اینکه بسیاری از مسائل بین‌المللی در کشور طرح می‌شود و نتایجی از آن بدست می‌آید که مطابق با منطق سند چشم‌انداز نیست اظهار کرد: «کسب چنین نتایجی درباره تحقق اهداف سند ایجاد نگرانی می‌کند».

میرکاظمی در بخش دیگری از سخنانش به ظهور مکاتب مختلف اقتصادی که هر یک بحث‌های اقتصاد دولتی و اقتصاد آزاد را در سطح جهان مطرح کردند اشاره داشت و با طرح این سوال که الگوی توسعه ما چیست و از نظر رسانه دولت تا چه میزان در کسب و کار نقش دارد؟ گفت: «در شرایط فعلی باید مشخص کنیم که کدام مکتب اقتصادی باید در کشور توسعه یابد؟ آیا با وجود سیاست‌های اصل 44 کاهش تصدی گری‌ها صرفا به مفهوم واگذاری است؟ و آیا دولت در تنظیم بازار کالاهایی که در تولید و توزیع آن نقش ندارد باید مورد سوال قرار گیرد؟ این سوالات مهمی است که باید پاسخ داده شود و حضور دولت در اقتصاد از نکات مهمی است که باید با مشخص شدن نوع اقتصادی که پیگیری می‌کنیم تعیین شود».

وزیر بازرگانی وضعیت کشور را با وجود تحریم‌های اخیر مطلوب ارزیابی کرد و گفت: «قطعا اگر برنامه ریزی مطلوبی در حوزه صادرات شکل نمی‌گرفت امکان تحقق این وضعیت که 43 درصد از اهداف برنامه جلوتر باشیم وجود نداشت البته علی‌رغم همه‌ این محدودیت‌ها باز هم معتقدم که برای جبران گذشته باید جهش بیشتری انجام می‌گرفت».

میرکاظمی با تاکید بر لزوم ورود بخش خصوصی به ویژه اصناف به حوزه‌ تجارت خارجی عنوان کرد: «تا به امروز وزیر بازرگانی به عنوان رییس هیات عالی نظارت بر اصناف همواره از سوی اصناف مورد سوال قرار می‌گرفته در حالی که وضعیت باید کاملا بالعکس باشد».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین