آفتابنیوز : آفتاب: رایزنی هیات رئیسه و مخالفان استیضاح وزیر کشاورزی بینتیجه ماند و بالاخره این استیضاح با تاخیر زیاد از سوی هیات رئیسه اعلام وصول شد. اکنون وزیر کشاورزی 10 روز(از زمان اعلام وصول)فرصت دارد تا برای سوالات نمایندگان منتقد پاسخهایی بیابد.
پس از آنکه محمدرضا اسکندری وزیر کشاورزی روز یکشنبه برخلاف هماهنگیهای انجام شده، در جلسه علنی مجلس حضور نیافت و در یادداشتی این جلسه را به «بعد» موکول کرد هیات رئیسه طرح استیضاح او را با 18 امضاء جدید اعلام وصول کرد.
قدرتالله علیخانی از امضاکنندگان طرح استیضاح وزیر کشاورزی در این ارتباط به خبرنگار اقتصادی آفتاب گفت: «طرح استیضاح وزیر کشاورزی باید مدتی پیش اعلام وصول میشد اما هیات رئیسه در مواقع استیضاح وزرا همواره تلاش میکند که با مذاکره و رایزنی با نمایندگان به گونهای اقدام کند که کار به استیضاح کشیده نشود».
وی افزود: «در مورد استیضاح وزیر کشاورزی نیز هیات رئیسه تلاش خود را برای اینکه استیضاح انجام نشود انجام داد، اما در نهایت به این نتیجه رسید که راه دیگری جز استیضاح وجود ندارد».
نماینده قزوین درباره جلسه روز یکشنبه توضیح داد: «در این روز قرار بود که وزیر کشاورزی درباره عملکرد خود به مجلس گزارش دهد اما صبح از طرف او اطلاع دادند که گزارش را به هفته بعد موکول کرده است».
به گفته این طراح استیضاح اسکندری، پاسخ روز یکشنبه وزیر کشاورزی به مجلس در اعلام وصول استیضاح از سوی هیات رئیسه تاثیر گذار بود.
علیخانی تاکید کرد: «البته درخواست نمایندگان طراح استیضاح وزیر کشاورزی به قوت خود باقی بود و همان متن استیضاح قبلی در صحن علنی قرائت شد».
وی خاطر نشان کرد:«استیضاح وزیر کشاورزی از حد نصاب خارج نشده بود و اکثر نمایندگان امضاء خود را پس نگرفته بودند اما عدهای قصد به تاخیر انداختن این استیضاح را داشتند تا با رایزنیها مشکلات مورد بحث را حل کنند».
عضو فراکسیون مجمع روحانیون مبارز مجلس با بیان اینکه مذاکره نمایندگان و برگزاری نشست با وزیر کشاورزی نتیجه مثبتی در برنداشت تصریح کرد: «با وجود رایزنیهای انجام شده روز یکشنبه 18 نماینده دیگر طرح استیضاح اسکندری را امضاء کردند».
وی در همین حال افزود: «استیضاح به معنی آن نیست که حتماً وزرا رای مجدد نیاورده بلکه در جریان استیضاح وزیر کشاورزی از عملکرد خود دفاع میکند و نمایندگان نیز مشکلات موجود را بیان خواهند کرد».
نماینده قزوین درباره مهمترین مسئلهای که انتقاد و اعتراض نمایندگان و کارشناسان کشاورزی از عملکرد وزیر کشاورزی برانگیخته است گفت: «آقای اسکندری در هنگام دریافت رای اعتماد از مجلس وعده داده بود که طی یک تا سه سال کشور را در بسیاری از محصولات کشاورزی از جمله جو، گندم، ذرت، شکر، دانههای روغنی، و برنج به خودکفایی برساند که در این موارد موفق نبوده است. از سوی دیگر در بخش کشاورزی مشکلاتی از جمله واردات بیرویه و کاهش تولید و سطح زیرکشت محصولات کشاورزی نیز ایجاد شده است».
علیخانی در پاسخ به این سوال که وزارت کشاورزی در وارداتی که متولی آن وزارت بازرگانی است چه نقشی دارد تصریح کرد: «وزارت کشاورزی با کاهش تولید و ضعف در تامین نیازها در داخل باعث شد تا در برخی محصولات چارهای جز واردات باقی نماند».
اسکندری یک روز بعد در کمیسیون در همین حال ایسنا روز دوشنبه گزارش داد که نمایندگان سقز و بانه، تبریز، اسكو، آذرشهر، بستانآباد، اهر، سراب و ارومیه از وزیر جهاد كشاورزی درباره مسائل حوزههای انتخابیهشان سوال كردند، ولی پاسخهای اسكندری نتوانست برخی از آنان را قانع كند.
جلال محمودزاده با اشاره به جلسه امروز كمیسیون كشاورزی، گفت: «سیدشریف حسینی نماینده سقز و بانه در سوالاتی از وزیر جهاد كشاورزی پرسید چرا براساس مصوبه سفر مقام معظم رهبری به استان خوزستان مهار آب و استفاده بهینه از زمینهای استان خوزستان با 50 درجه گرما انجام نشده است؟ گلخانههای استان به همین دلیل متروكه شده و بدهی گلخانهداران به بانك كشاورزی افزایش یافته. در 130 بازارچه استان خوزستان چه محصولاتی عرضه میشود؟ پرتقال مصری و موز سومالی؟ چرا در بحث خشكسالی استان خوزستان پایینتر از سایر استان ها به ویژه استان قم قرار گرفته است؟».
عضو هیات رییسه كمیسیون كشاورزی با اشاره به پاسخ اسكندری، گفت: «اسكندری گفت براساس مصوبه سفر مقام معظم رهبری به استان خوزستان در دو و هشت سال پیش باید برای 550 هزار هكتار اراضی مستعد استان خوزستان آب فراهم میشد كه كلیات این طرح آماده و نیازمند تخصیص بودجه است، البته در سال 87 برای اولین بار اعتبار پروژههای آب و خاك استان 100 درصد افزایش پیدا كرد، ولی این اعتبارات مجددا باید افزایش یابد».
نماینده مردم افزود: «وزیر جهاد كشاورزی در ادامه اظهار داشت كه بازارچهها در وزارتخانه هیچ طرح مصوبی ندارند و جزو پروژههای ما محسوب نمیشوند. وی در خصوص 130 بازارچه استان خوزستان نیز گفت وزارت جهاد كشاورزی تنها در برخی مناطق فضای لازم را به تشكلها اختصاص داده و به مدیریت آنها كاری ندارد. این اقدام ما نیز در راستای كمك به مصرف كننده و تولیدكننده انجام شده است و قیمت گذاری نیز از سوی وزارت جهاد كشاورزی انجام نمیشود».
محمودزاده با اشاره به پاسخ اسكندری در خصوص اعتبارات خشكسالی استان خوزستان، گفت: «اسكندری معتقد است در بحث اعتبارات خشكسالی استان خوزستان دومین استان كشور است و براساس قانون، اعتبار تخصیص یافته است».
وی با بیان اینكه نماینده مردم خوزستان از پاسخهای وزیر قانع نشد، اظهارداشت: «مقرر شد اعضای كمیسیون كشاورزی و نماینده وزارت جهاد كشاورزی از نزدیك در منطقه مورد نظر حسینی حاضر شوند».
نماینده مردم مهاباد با اشاره به سوال نادر قاضیپور نماینده مردم ارومیه در خصوص تامین نشدن بودجه تحقیقاتی مركز تحقیقات كشاورزی، گفت: «اسكندری در واكنش به سخن نماینده ارومیه گفت امسال سعی كردیم كه در اعتبارات پیشنهادی بودجه مراكز تحقیقاتی را افزایش دهیم، ولی این پاسخ وزیر موجب قانع شدن قاضیپور نشد».