کد خبر: ۸۲۷۰۹
تاریخ انتشار : ۰۹ دی ۱۳۸۷ - ۱۳:۵۴
قشقاوی در خصوص جنایات غزه گفت:

هدیه کریسمس رژیم صهیونیستی به دنیا

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: حسن قشقاوی اقدامات رژیم صهیونیستی در آستانه سال نو میلادی را به عنوان هدیه كریسمس این رژیم به همه ابنای بشر در سراسر جهان عنوان كرد و گفت: «این اقدامات و جنایات مغایر با تمام قوانین و مقررات شناخته شده در حقوق بین‌الملل است».

به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، حسن قشقاوی، سخنگوی وزارت امور خارجه كشورمان صبح دوشنبه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران رسانه‌های گروهی با تسلیت فرا رسیدن ایام محرم و نیز تبریک میلاد مسعود پیامبر صلح و دوستی، حضرت عیسی (ع)، با اشاره به حوادث چند روز اخیر غزه و جنایات رژیم صهیونیستی در این منطقه، اظهار كرد: «در آستانه سال نو میلادی، رژیم صهیونیستی هدیه كریسمس خود را به همه ابنای بشر در سراسر جهان و به ویژه فرزندان سرزمین مولود عیسی با بمباران، تخریب و حمله وحشیانه به مردم بیگناه فلسطین و غزه داد كه این مساله یک برگ خونین دیگر بر دفتر حیات جنایتكارانه رژیم صهیونیستی است كه با خون فلسطینیان آغشته شده و می‌شود».

وی با تسلیت این اقدامات و جنایات به همه فلسطینیان و آزادگان جهان و مسلمانان، گفت: «این اقدامات در تضاد آشكار با كنوانسیون حقوق بشر ژنو و مغایر با اصل شش و هشت كنوانسیون دیوان بین‌المللی كیفری راجع به نسل‌كشی و جنایات جنگی است».

به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه كشورمان، همان گونه كه در گزارش حقوق بشر نیز تصریح شده این اقدامات كاملا مصداق جنایات جنگی و نسل‌كشی و مقابله با كنوانسیون دفاع از حقوق افراد غیرنظامی، حقوق كودک و حقوق زنان است.

قشقاوی ادامه داد: «با هر نوع تفسیر از قواعد بین‌المللی اقدامات این رژیم با این قوانین مغایرت آشكار دارد كه امیدواریم اقدامات ایران با همكاری تمام فعالان حقوق بشر علیه سران رژیم صهیونیستی نتیجه دهد و زمینه محاكمه آنان فراهم و وجدان بشریت با دیدن صحنه محاكمه‌شان آرام شود».

او در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در مورد اظهارات نسنجیده اخیر وزیر امور خارجه مصر در مورد اتهام زدن به ایران برای دخالت در امور غزه، خاطرنشان كرد: «وقایعی كه امروز در صحنه غزه شاهد هستیم دو دلیل دارد كه یكی از آن‌ها توطئه گسترده بین‌المللی همه‌جانبه است كه از آناپولیس آغاز و در نیویورك ادامه یافته است و دیگری بحث انتخابات آینده رژیم صهیونیستی است و این كه اساس پایه دموكراسی آنان بر انتخابات خونین شكل گرفته و استوار است».

سخنگوی وزارت امور خارجه كشورمان، با اشاره به شكست رژیم صهیونیستی در جنگ 33 روزه، خاطر نشان كرد: «این رژیم با محاصره غزه در مدت شش ماه و 157 مورد نقض آتش‌بس در این مدت و كشته شدن 46 فلسطینی و دستگیری 37 نفر از آنان به جنایات خود ادامه می‌دهد كه تمامی این مسائل در كنار اقدامات این رژیم در كرانه باختری رود اردن است».

قشقاوی اضافه كرد: «تسامح بسیاری از كشورهای عربی منطقه و رویكرد سازش و تسلیم آنان در تشجیع این رژیم موثر بوده است و امروز دو رودخانه خونین شیعی در لبنان و سنی در غزه در هم آمیخته است؛ بنابراین زمان مناسبی است كه همبستگی بین ملت‌ها فراهم آید».

وی از ورود نخستین هواپیمای حامل كمک‌های انسان‌دوستانه ایران به فرودگاه قاهره خبر داد كه دومین هواپیما نیز به زودی این كمک‌ها را ارسال می‌كند.

به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه كشورمان، امروز كمک‌های دارویی و بهداشتی ایران نیز از طریق كشتی از بندرعباس به منطقه اعزام می‌شود.

قشقاوی با اشاره به تجهیز هواپیمای ایران به تخت‌های بیمارستانی از اعلام آمادگی ایران برای درمان مجروحان خبر داد و گفت: «از مقامات مصر انتظار می‌رود زمینه ورود كادر درمانی و نیز انتقال مجروحان را فراهم كند».

او بار دیگر حوادث غزه را فرصتی عنوان كرد كه در یک هم‌گرایی اسلامی بین ملت‌ها اقداماتی صورت گیرد چرا كه رویكرد تسلیم و سازش شكست خورده و رویكرد مقاومت پیروز است.

سخنگوی وزارت امور خارجه كشورمان، ادامه داد: «باید در جهت بازسازی این منطقه نیز اقداماتی اساسی صورت گیرد؛ چرا كه دو مسجد معروف این منطقه، كتابخانه و آزمایشگاه دانشگاه آن بمباران شده است. امروز كل غزه مدرسه آگاهی و مقاومت است».

قشقاوی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایسنا در مورد تلاش‌های صورت گرفته از طریق مجمع مجالس آسیایی، اظهار كرد: «تلاش‌هایی در چارچوب اقدامات پارلمانی صورت می‌گیرد و قرار است تروئیكای مجمع (سه‌ عضو این مجمع) و سازمان كنفرانس اسلامی به طور مشترک تلاش‌هایی در این‌باره صورت دهند».

سخنگوی دستگاه دیپلماسی كشورمان، در پاسخ به سوال دیگری درباره حوادث غزه و تلاش برخی كشورهای عربی در جهت قرار دادن ایران مقابل رژیم صهیونیستی، گفت: «پیام مقام معظم رهبری سرفصل‌های ارزشمندی برای تداوم مقاومت و مبارزه جهان اسلام علیه رژیم صهیونیستی داشته و ما به عنوان دستگاه دیپلماسی وظیفه می‌دانیم این سر فصل‌ها را استخراج و عملیاتی كنیم و همه توان و ظرفیت‌مان را در این‌باره به كار گیریم».

وی افزود: «در این مورد رهنمودهای مشخصی از سوی وزارت امور خارجه بعد از انتشار پیام مقام معظم رهبری به كلیه نمایندگی‌های ایران در خارج از كشور ارسال شده و رییسان نمایندگی‌ها ملزم شده‌اند رهنمودهای ایشان را عملیاتی كنند».

سخنگوی وزارت امور خارجه كشورمان، سپس بحث‌های صورت گرفته در جلسه گذشته هیات دولت در مورد واقعه غزه را نیز مورد بحث قرار داد و خاطرنشان كرد: «در جلسه گذشته هیات دولت تصمیم‌های متعددی در جهت حمایت از مظلومان فلسطین اتخاذ شده كه یكی از آن‌ها گسیل هیات‌هایی از سوی رییس‌جمهور به كشورهای مختلف و نیز دعوت از حقوقدانان برای پیگیری جنایات جنگی با مكانیزم‌های حقوقی شناخته شده حقوق بین‌الملل است».

وی دیگر اقدام اعضای هیات دولت در این‌باره را اعطای بخشی از حقوق اعضای كابینه برای كمك به مردم غزه و نیز مشاركت اعضای هیات دولت در راهپیمایی امروز سراسری علیه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه عنوان كرد.

قشقاوی یادآور شد: «محوریت وزارت امور خارجه برای تداوم رایزنی‌های فشرده برای اقدامات بین‌المللی و ارسال كمك‌های انسان‌دوستانه به این منطقه است كه مجموعه اقداماتی صورت گرفته و نمایندگان ایران در خارج از كشور این مسائل را پیگیری می‌كنند».

سخنگوی وزارت امور خارجه كشورمان، با یادآوری این نكته كه جوانه‌هایی از بیداری مسلمانان درباره حوادث غزه شكوفا شده است، تصریح كرد: «وجدان بیدار مسلمانان كه جوان‌هایی از آن را در دیدگاه علمای اسلامی می‌بینیم شكل گرفته و این باعث خواهد شد كه رژیم صهیونیستی به اهداف خود دست نیابد».

او ادامه داد: «5/1 میلیارد پراندن كفش به كاخ شیشه‌ای رژیم صهیونیستی در مخالفت این اقدامات صورت می‌گیرد».

خبرنگاری از قشقاوی درباره نشست اخیر اعراب و 1 + 5 در مورد موضوع هستهی ایران پرسید كه وی با اشاره به اجلاس اخیر نیویورك در این مورد، گفت: «خیلی از اعراب در این اجلاس شركت نكردند و بسیاری نیز با آن مخالفت و صراحتا اعلام كردند كه ما هیچ تهدیدی از ناحیه ایران احساس نمی‌كنیم و این در حالی است كه برخی از آن‌هایی كه شركت كردند نیز در سطح بسیار پایینی در این اجلاس حضور یافته بودند».

وی این اجلاس را شكست خورده توصیف كرد كه برای غزل خداحافظی وزیر امور خارجه آمریكا صورت گرفته بود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی كشورمان، با رد هرگونه تعلیق یا تاخیر سفر نوری المالكی، نخست‌وزیر عراق به تهران، با تاكید بر انجام این سفر در اوایل هفته آینده، خاطرنشان كرد: «هیچ دلیل سیاسی برای تاخیر یا تعلیق سفر مطرح نبوده و تنها باید به لحاظ زمانی بین طرفین برای انجام ملاقات توافق شود».

قشقاوی ادامه داد: «بر اساس قرار هفته آینده قرار است این دیدار انجام شود و دفترهای رییس‌جمهور و نوری المالكی به دنبال تنظیم وقت دیدارها هستند. اراده دو طرف بر انجام این دیدار است».

سخنگوی وزارت امور خارجه كشورمان، در پاسخ به سوال دیگری در مورد اجلاس شورای همكاری خلیج فارس در مسقط، پایتخت عمان و حضور رییس‌جمهور در این اجلاس، اظهار كرد: «رییس‌جمهور در این اجلاس شركت نمی‌كند ولی امیدواریم در ادامه برخورد سازنده با پیشنهادهای رییس‌جمهور در مورد تجارت فرصتی فراهم شود كه پیشنهادات سازنده ایشان كه در اجلاس دوحه مطرح شده بود مورد بررسی قرار گیرد و با رویكرد تداوم همكاری، همكاری‌های همه‌جانبه میان كشورهای همسایه به عمل آید».

سوال دیگر مطرح شده از قشقاوی در مورد فروش سامانه موشكی S – 300 از طرف مسكو به تهران بود كه وی در پاسخ گفت: «راهبرد دفاعی ایران اتكاء به توانمندی‌های ملی و تولیدات داخلی است كه در عین حال همكاری گسترده دفاعی با روس‌ها از قبل وجود داشته و این همكاری‌ها ادامه دارد؛ اما من در مقامی نیستم كه تحویل این سامانه موشكی را تایید یا تكذیب كنم».

او سپس در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره بحث خط لوله صلح و مشاركت هند در این پروژه با توجه به مشكلات موجود سیاسی میان هند و پاكستان، خاطرنشان كرد: «همان طور كه از اسم این خط لوله نیز برمی‌آید، این پروژه علاوه بر مزیت‌های روشن اقتصادی، مزیت‌های سیاسی صلح و تفاهم در منطقه شبه‌قاره هند را تعقیب می‌كند. كشورهای شبه‌قاره هند در بستر رشد و توسعه اقتصادی قرار دارند كه تروریست‌ها آن را مورد هدف قرار داده‌اند و این همكاری‌ها می‌تواند تروریست‌ها را از وصول به اهداف‌شان ناكام گذارد».

به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه كشورمان، از طرف جمهوری اسلامی ایران مشكلی برای همكاری‌های سه‌جانبه وجود ندارد و این مسئله در دست اقدام است.

قشقاوی افزود: «بر اساس گفتگوهایی كه رییس‌جمهور كشورمان با آصف‌علی زرداری، رییس‌جمهور پاكستان داشته مانعی برای ورود هند وجود ندارد و همه موانع برطرف شده و همه چیز برای پاگیری این خط لوله موجود است».

وی در پاسخ به سوالی در مورد برخوردهای نامناسب با برخی بازرگانان ایرانی در آذربایجان با تاكید بر این كه در مجموع این گونه برخوردها را نفی نمی‌كنیم، خاطرنشان كرد: «حجم گسترده مرادوات ایران با كشورهای مختلف وجود دارد و ممكن است برخی اقدامات موضعی صورت گیرد؛ ولی مجموع روابط ما رو به پیش است».

سخنگوی دستگاه دیپلماسی كشورمان، یادآور شد: «بعد از بحران اقتصاد جهان سیر عظیمی از سرمایه‌گذاران از كشورهای منطقه وارد ایران شدند و ایران به عنوان بازار قابل اعتماد و با پشتوانه عظیم مالی برای آنان شناخته شده و در این میان باید تلاش كنیم با برنامه‌ریزی‌هایی این سرمایه‌ها را جذب كنیم».

خبرنگاری از قشقاوی در مورد پیگیری برخی كشورهای غربی در جهت صدور قطعنامه جدید علیه ایران در شرایط فعلی حمله رژیم صهیونیستی غزه و نیز تحریم واردات بنزین به ایران پرسید كه وی در پاسخ با تاكید بر این كه خبری از منابع رسمی در مورد دور جدید تحریم‌ها در دست نیست، گفت: «بیش‌تر اخبار حكایت از این دارد كه این تحریم‌ها ناكارآمد بوده‌اند. كشور ما هشت سال جنگ و نفت هفت دلاری را تجربه كرده است و بنابراین برای استیفای حقوقش مقاومت می‌كند».

او این گونه تحریم‌ها را موثر بر راهبرد ایران در دستیابی به حقوق مسلمش ندانست و آن را تجربه‌ای شكست خورده عنوان كرد و گفت: «اعمال فشار بر ملت ایران هیچ تاثیری در ایستادگی ملت ما و استیفای حقوق حقه‌مان و دستیابی به منافع ملی ندارد و با این گونه مسائل منافع ملی ما مخدوش نمی‌شود».

سخنگوی وزارت امور خارجه كشورمان، در پاسخ به سوال دیگری در مورد اظهارات فرمانده ارشد نظامی دایر بر این كه بسیج دانشجویی كشور آماده اقداماتی شبیه 13 آبان است، پرسید كه وی در پاسخ، اظهار كرد: «جنبش دانشجویی ایران استكبارستیز و ضد استبدادی و همگام با اهداف و آرمان‌های ملت مسلمان ایران است. دانشجویان آگاه به مسائل هستند و در این میان هیچ مسئله‌ای فراتر از همبستگی ملی نیست و چون دانشجویان آرمان‌گرا هستند، مدافع آرمان‌های ملی و اسلامی هستند و تجربه نشان داده كه دانشجویان در خط مقدم مبارزه با استكبار جهانی هستند و مسئله فلسطین نیز خارج از آرمان‌های ملی و اسلامی نیست».

در پایان خبرنگار دیگری در مورد حق‌آبه ایران از رودخانه‌های مرزی پرسید كه وی تصریح كرد: «بر اساس كنوانسیون حقوقی و بهره‌برداری از رودخانه‌های غیرقابل كشتیرانی ایران با بسیاری از كشورها این مشكل را حل كرده و توافقات دو جانبه‌ای حاصل شده و مواردی جزیی وجود دارد كه در حال مذاكره هستیم».

سخنگوی دستگاه دیپلماسی كشورمان، ادامه داد: «هیچ محدودیت زمانی در این گفت‌وگوها وجود ندارد و سقف زمانی مطرح شده درست نیست؛ و ما در حال مذاكره هستیم تا بر اساس رضایت همه اطراف این مسائل حل و فصل شود».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین