کد خبر: ۸۲۹
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۳۸۳ - ۱۲:۱۲
واكنش جهان به تهديدات واشنگتن عليه ايران

تهديدي براي هيچكس!

آفتاب‌‌نیوز : روزنامه «درنويه تاگ» چاپ آلمان در اين‌باره ادعا كرد:
رهبران ايران از اختلاف‌نظر آمريكا و اروپا درباره تهديد آمريكا اطلاع دارند و سعي مي‌كنند با دفع‌الوقت از آن به نفع خود استفاده كنند و در اين فرصت به سلاح هسته‌اي نزديك‌تر شوند. به همين جهت بوش حرفي را كه در سال 2003 زده بود، تكرار كرد. او نمي‌خواهد از آغاز كار صريحاً حمله نظامي به ايران را نفي و رد كند زيرا در اين صورت هرگونه وسيله تهديد را از دست خواهد داد.
روزنامه «برلينر تسايتونگ» چاپ برلين نيز در اين‌باره نوشت: رهبران ايران مي‌دانند كه بوش تا زماني كه به اوضاع عراق سروسامان نداده، نخواهد توانست اقدامي نظامي عليه آنها به‌عمل آورد. بلكه برعكس بوش، به كمك ايران احتياج دارد تا بتواند همكاري شيعيان عراق را به‌دست آورد. آمريكايي‌ها بايد از جنگ عراق اين درس را آموخته باشند كه انسان با مشت و شمشير دوست پيدا نمي‌كند و تا زماني كه هرج و مرج و بدبختي در خاورميانه روزبه‌روز شديدتر مي‌شود هيچ برنامه اصلاحي ضروري قابل تحقق نخواهد بود.
در همين راستا «بتينا فرور والدنر» كميسر عالي اتحاديه اروپا در امورخارجي در مصاحبه‌اي با روزنامه‌«بيلد ام سانتگ» گفت: اتحاديه اروپا به آمريكا هشدار داد تا به جاي راه‌حل نظامي، تلاش خود را براي راه‌حل ديپلماتيك معضل برنامه هسته‌اي ايران به‌كار بندد.
وي افزود: ما بايد در حال حاضر هرچه در توان داريم به‌كار گيريم تا با استفاده از راه‌حل هاي سياسي با ايران به توافق برسيم. هيچكس نبايد پيامدهاي حمله به ايران را چه در منطقه و چه در مناسبات غرب و جهان اسلام ناچيز تصور كند.
والدنر افزود: اتحاديه اروپا و ايالات متحده آمريكا هر دو هدفي مشترك در اين مسأله دارند.
هدف مشترك ما اين است كه نگذاريم ايران به سلاح اتمي دست يابد. اختلاف‌هاي ما تنها بر سر چگونگي رسيدن به اين هدف است. اروپايي‌ها ترجيح مي‌دهند با ارائه پيشنهادهاي مثبت، دولت ايران را به انتخاب قطع برنامه اتمي‌اش ترغيب كنند.
اما آمريكايي‌ها در اين مسير روش ارعاب و تهديد را در پيش گرفتند.
همچنين «كارستن فويگت»مأمور مناسبات آلمان با آمريكا گفت: احتمال حمله نظامي آمريكا به ايران در حال حاضر وجود ندارد و اظهارات اخير بوش مبني‌بر رد نكردن احتمال حمله نظامي به ايران به اين معنا نيست كه او اين حمله را هم‌اكنون در دستور كار خود قرارداده است. بايد گفت كه حتي توان نظامي كشور قدرتمندي مانند ايالات متحده آمريكا نيز حدومرزي دارد.
اين در حالي است كه «گرهارد شرودر» صدراعظم آلمان نيز بر تلاش براي حل مسالمت‌آميز مناقشه اتمي ايران تأكيد كرد و در نشست كابينه خود گفت كه گزارشات روزنامه‌هاي آمريكايي از سوي واشنگتن و وزارت دفاع اين كشور سريعاً رد شده است. رژيم صهيونيستي اما، از اظهارات معاون رئيس جمهوري آمريكا كه گفته بود «ايران در صدر فهرست مناطق ناآرام جهان قرار دارد» و بايد براي حل و فصل اين موضوعات به شيوه‌هاي ديپلماتيك وارد عمل شد، استقبال كرد.
به نوشته روزنامه الوطن، يك مسؤول بلندپايه اسرائيل گفت: اين اظهارات خطاب به اروپايي‌هاست تا به آنان بگويد اگر نقش بزرگتري را در سياست اعمال مجازات صورت نداده و تحركي قوي براي جلوگيري از برنامه هسته‌اي ايران از خود نشان ندهند ما مسؤول آنچه اسرائيل انجام خواهد داد، نخواهيم بود.
اين مسؤول كه به نامش اشاره‌اي نشده، افزود: اسرائيل معمولاً درخصوص مسائل مربوط به ايران از آمريكا تبعيت مي‌كند و به‌طور كامل، اعمال مجازات بين‌المللي عليه ايران و فشار بر تهران براي توقف فعاليت‌هاي هسته‌اي‌اش را تأييد مي‌كند.
در اين بين، جك استراو، وزير خارجه انگليس گفت: آنچه من از واشنگتن، از آمريكا و از دهان «جرج بوش» درباره ايران شنيدم حمايت از روش ديپلماتيكي است كه سه كشور اروپايي آلمان، فرانسه و انگليس براي حل مسأله ايران در پيش گرفته‌اند.
استراو ادامه داد: به‌رغم اينكه آمريكا احتمال اقدام نظامي بر ضدايران را نفي نكرده ولي من اين اقدام را بعيد مي‌دانم.
همچنين روزنامه ساندي‌تايمز نيز گزارش داد كه به‌دنبال بروز نگراني‌ها نسبت به تهديدهاي آمريكا عليه ايران، وزير خارجه انگليس پرونده‌اي 200 صفحه‌اي تدوين كرده كه ضمن مخالفت با اقدام نظامي، راه‌حل مذاكره را براي متقاعد كردن ايران به كنار گذاشتن توان هسته‌اي خود پيشنهاد مي‌كند.
جك استراو در اين پرونده با تأكيد بر حق مسلم ايران در استفاده صلح آميز از فناوري هسته‌اي، راه‌حل مسالمت‌آميزي را كه از سوي انگليس، فرانسه و آلمان در پيش گرفته شده، بهترين گزينه در راستاي منافع ايران و جامعه بين‌الملل دانست.
اين پرونده باعنوان «برنامه هسته‌اي ايران» همزمان با شب تحليف جرج بوش رئيس جمهوري آمريكا در مجلس عوام انگليس توزيع شد.
در همين شرايط، «گري سامور» كارشناس مسائل ايران در مؤسسه بين‌المللي مطالعات استراتژيك گفت: دولت بوش تشخيص داده كه حمله نظامي برضد تأسيسات نظامي ايران گزينه خيلي جالبي نيست و نواقص و ايرادات بسياري چه از لحاظ سياسي و چه از لحاظ عملي وجود دارد.
وي افزود: بدون شك پنتاگون گزينه حمله پيشگيرانه نظامي برضد تأسيسات نظامي و هسته‌اي ايران را مورد بررسي قرار مي‌دهد، اما با استفاده از اين بلوف ديپلماتيك اميدوار است كه از طريق تهديد به حمله نظامي، انگليس و اتحاديه اروپا را تحت فشار قرار دهد تا اين كشورها براي جلوگيري از جنگ با تهران مذاكره كنند.
وي در بخش ديگري از اظهاراتش گفت: حتي اگر مقامات انگليسي تشخيص دهند كه تهديد به حمله نظامي مي‌تواند به تلاش‌هاي ديپلماتيك با ايران كمك كند من نمي‌توانم هيچ مقام انگليسي، فرانسوي و آلماني را نام ببرم كه براين عقيده باشند كه حمله نظامي اقدامي معقول است.
تحليلگران آمريكايي نيز در مورد اظهارات آمريكا عليه ايران اظهارنظرهاي مختلفي داشتند كه در اين بين «ژوزف كربنكوين» كارشناس تسليحاتي آمريكا، اشتياق بوش و شوراي جنگ محافظه‌كار وي را براي مقابله با ايران بعيد ندانست و گفت: آنها معتقدند كه حكم و فرمان اين كار را دارند و زمان كمي براي انجام اين حكم دراختيار دارند. آنها معتقدند كه با يك اقدام شجاعانه! مي‌توانند جهان را تغيير دهند و قصد اين كار را نيز دارند.
«جان پك» مسؤول سازمان امنيت جهاني آمريكا نيز با متهم كردن ايران به برخورداري از تأسيسات موشكي، شيميايي، ميكروبي و هسته‌اي اظهارداشت: جنگ برضد اين تأسيسات مي‌تواند در عرض چند ماه صورت گيرد نه چند سال.
به‌طور كلي تحليلگران براين عقيده هستند كه حركت آمريكا براي براندازي حكومت جمهوري اسلامي ايران، براي آمريكا كه در حال حاضر درگير عراق و افغانستان است بيش از حد خطرناك است.
روزنامه سعودي الوطن نيز به نقل از يك منبع ديپلماتيك غربي در مورد عدم حمله نظامي آمريكا و اسرائيل به ايران نوشت: اسرائيل در تهديدهاي خود عليه ايران به تصاوير و نقشه‌هايي استناد مي‌كند كه علي‌رغم تلاش‌هاي موساد، هيچگونه فعاليت مشكوكي در آن ثابت نشده و با توجه به اطميناني كه آمريكا و اسرائيل نسبت به صلح‌آميز بودن اين مراكز دارند هرگز به ايران حمله نخواهند كرد.
اين منبع همچنين با بيان اينكه سه كشور اروپايي انگليس، فرانسه و آلمان به زودي هيأتي جديد را به منظور خنثي كردن بحران و تهديدات آمريكا عليه ايران به تهران خواهند فرستاد، تأكيد كرد: اين هيأت مأموريت دارد براي مرحله آينده مذاكرات با ايران برنامه‌ريزي كند.
اين منبع با تأكيد بر اينكه به مصلحت آمريكا نيست با وجود گرفتاري در عراق درگير جنگي جديد در منطقه شود، يادآور شد: تماس‌ها و مذاكرات اتحاديه اروپا با ايران موازي با تهديدهاي آمريكا و با هدف پايين كشيدن فتيله آتش بحران و تهديدات واشنگتن صورت مي‌گيرد و اتحاديه اروپا تلاش مي‌كند ظرف چند روز آينده درباره برنامه هاي هسته‌اي و تجاري، با تهران به توافقي روشن برسد.
وي با اشاره به اينكه به مصلحت اروپا نيست كه به تماشاي حمله اسرائيل يا آمريكا به ايران بنشيند تأكيد كرد: اتحاديه اروپا با اعتقاد بر اينكه مذاكراتش با ايران به نتيجه مي‌رسد، به دنبال توافق با ايران است و از هيچگونه طرح نظامي عليه ايران حمايت نمي‌كند.
در همين راستا «محمدعلي رستم» وزير اعظم ايالت «مالاكا» مالزي نيز موضع آمريكا درباره ايران را محكوم كرد و اعمال آمريكا را به‌خاطر اينكه خود را در داشتن سلاح‌هاي هسته‌اي محق مي‌داند «نژادپرستانه و دوگانه» خواند.
همچنين روزنامه «نيوويژن» چاپ اوگاندا نيز خواستار حمايت جهاني از تهران در مقابل تهديد آمريكا براي حمله به ايران شد و در مقاله‌اي هشدار داد كه آمريكا با بيان اينكه عراق داراي تسليحات كشتار جمعي است جهان را فريب داد اما بايد بداند كه جهان براي بار دوم فريب اين اتهامات را نمي‌خورد.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین