کد خبر: ۸۲۹۲۷
تاریخ انتشار : ۱۹ دی ۱۳۸۷ - ۲۰:۵۶

تکرار اتهامات هند به پاکستان درباره حملات بمبئی

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: اتهامات هند به پاکستان بر سر حملات بمبئی ادامه دارد.

به‌گزارش سرویس بین‌الملل آفتاب، هند روز پنج‌شنبه از پاکستان به علت طفره رفتن در مشخص کردن تابعیت تنها مهاجم بازمانده حملات بمبئی و همچنین کوتاهی اسلام آباد در محاکمه کردن عوامل دخیل در این حملات انتقاد کرد. 

«پاراناب موخرجی» وزیر امور خارجه هند گفت: «اجمل امیر قصاب با قاطعیت به ما گفته است که از کجا آمده، از کجا تجهیزات نظامی و سلاح دریافت کرده، در کجا آموزش دیده است و تربیت‌کنندگان او کجا هستند». وی افزود: «متاسفانه با تمام این حرف‌ها، دولت پاکستان همچنان در این زمینه طفره می‌رود». 

هند تاکید دارد که این مرد مسلح بازداشت شده پاکستانی است و لشکر طیبه مستقر در پاکستان حملات ماه نوامبر بمبئی را انجام داده است.
 
پاکستان که پیوسته تاکید کرده است مهاجمان حملات بمبئی از این کشور نبوده‌اند، روز چهارشنبه اذعان کرد که «قصاب» یک پاکستانی تبار است. این در حالی است که محمود علی دورانی مشاور امنیت ملی پاکستان پس از تایید پاکستانی بودن قصاب از سمت خود برکنار شد. 

نواز شریف نخست وزیر اسبق پاکستان نیز از اظهارات قبلی خود مبنی بر اینکه قصاب یک پاکستانی‌تبار است، عقب نشینی کرد. 

«مانموهان سینگ» نخست وزیر هند نیز این هفته از پاکستان خواست مظنونان حملات تروریستی ماه گذشته در بمبئی را به دهلی نو تحویل دهد. وی درعین حال بار دیگر تاکید کرد: «هند خواستار جنگ با پاکستان نیست اما اسلام آباد باید عاملانی را که در حملات بمبئی دست داشته‌اند به دهلی نو تحویل دهد». 

«پاراناب موخرجی» ماه گذشته نیز از پاکستان درخواست کرده بود که چهل شبه نظامی بازداشت شده را که مظنون به دست داشتن در حملات بمبئی هستند به دهلی نو تحویل دهد. 

در عین حال نخست وزیر هند تاکید کرد: «دولت قصد دارد برای متقاعد کردن گروه‌های شورشی به زمین گذاشتن سلاح‌هایشان با آنها مذاکره کند». 

وی افزود: «ما هرگز نمی‌توانیم با آنهایی که معتقد به استفاده از سلاح هستند مصالحه و به درخواستهای آنها عمل کنیم. همه گروه‌های شورشی باید بدانند تنها راه پیش روی آنها این است که سلاح هایشان را زمین بگذارند. 

علی‌رغم تنش‌های موجود در روابط هند و پاکستان، مقامات بلند پایه دو کشور بارها تاکید کرده‌اند که به دنبال جنگ نیستند و خواستار حل و فصل مسالمت آمیز این مسئله هستند. اما ازسوی دیگر هند همچنان پاکستان را به دست داشتن در حملات بمبئی متهم می‌کند و اسلام آباد تاکید دارد که دهلی نو باید برای اثبات ادعاهای خود در این زمینه مدارکی قاطع ارائه کند. 

وزیر دفاع هند روز جمعه گفت: «پاکستان همچنان در سرکوب شبه نظامیانی که حملات بمبئی را انجام داده اند کوتاهی می‌کند». وی تاکید کرد: «هند به‌رغم تنش با این کشور همسایه برسر حملات بمبئی نیروهایش را در مرز خود با پاکستان مستقر نکرده است».
 
هند درحال جلب حمایت جهانی به منظور تحت فشار قرار دادن پاکستان و مجبور کردن این کشور به سرکوب شبکه‌های شبه نظامی مستقر در پاکستان بوده است.

وزیر دفاع هند در مصاحبه با خبرنگاران در دهلی نو تصریح کرد: «هند بارها مدارکی را در اختیار پاکستان قرار داده است که نشان می‌دهد شبه نظامیان از خاک پاکستان برای حمله به هند استفاده می‌کنند».

اما مقامات پاکستانی چنین ادعاهایی را رد می‌کنند و تاکید دارند که این مدارک ارائه شده معتبر نیست.
 
یک مقام بلند پایه آمریکا روز دوشنبه از هند و پاکستان خواست که در تحقیقات درباره حملات ماه گذشته بمبئی با یکدیگر همکاری کنند. «ریچارد بوچر» معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور جنوب و مرکز آسیا افزود: «تنها درصورت همکاری پاکستان و هند است که می‌توان عاملان حملات بمبئی را بازداشت و محاکمه کرد». 

وی که برای دیدار با سران پاکستان و تلاش برای کاهش تنشهای موجود بین دهلی نو و اسلام آباد به پاکستان سفر کرده بود، تصریح کرد: «هرکدام از طرفین تکه‌هایی از این پازل (معما) را در اختیار دارند و باید با یکدیگر در این زمینه تبادل اطلاعات کنند». 

اکثر تحلیلگران معتقدند که بعید است تنش کنونی بین پاکستان و هند منجر به جنگ بین دو کشور شود زیرا آمریکا نیز که دهلی نو و اسلام آباد هردو از متحدان آن به شمار می‌روند، درصورت جنگ بین این دو رقیب هسته‌ای دچار آسیب خواهد شد و منافع واشنگتن به خطر می‌افتد». 

حسن عسکری تحلیلگر مسائل سیاسی و رئیس سابق گروه علوم سیاسی در دانشگاه پنجاب پاکستان گفت: «خطر جنگ بین دهلی نو و اسلام آباد افزایش یافته است. بااین حال این بدین معنی است نیست که این دو کشور الزاماً وارد جنگ با یکدیگر خواهند شد. ملاحظاتی وجود دارد که دو طرف را مجبور می‌کند از این خط قرمز عبور نکنند». 

عسکری افزود: «اگر پاکستان شمار چشمگیری از نیروهای خود را از مناطق قبایلی هم مرز با افغانستان خارج و آنها را به نقطه‌ای دیگر منتقل کند، منافع آمریکا و غرب در افغانستان به خطر خواهد افتاد زیرا باعث می‌شود تا نیروهای خارجی مستقر در افغانستان با حملات فرا مرزی بیشتری از مرز پاکستان روبرو شوند». 

وی معتقد است که خروج نیروهای پاکستان از این مناطق همچنین ارسال تجهیزات و دیگر کمک‌ها برای نیروهای آمریکایی و نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ناتو را در افغانستان با خطر روبرو خواهد کرد، زیرا در این‌صورت جاده‌های شمال غرب پاکستان دیگر امن نخواهد بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین