غلامرضا نوری قزلجه، با اشاره به بیانات اخیر مقام معظم رهبری درباره انتخابات گفت: رهبر انقلاب به موضوع برگزاری انتخابات رقابتی و با مشارکت بالا اشاره کردند. در چنین شرایطی شاهدیم که طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس کاملا در جهت خلاف منویات رهبری برای انتخابات رقابتی و مشارکتی است و عملا شرایط داوطلبان سختتر و فضا را بستهتر و در جهت غیر مشارکتی و غیر رقابتی بودن انتخابات حرکت میکند.
وی افزود: باید در قدم اول طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس را کنار گذاشت تا گامی مثبت برای برگزاری انتخابات مشارکتی برداشته شود. بعد از آن باید شرایط را آسانتر کرد تا کاندیداهای تمام جریانهای سیاسی کشور فعال در ذیل قانون اساسی بتوانند کاندیدا برای کرسیهای جلس داشته باشند، در این شرایط میتوان انتظار رقابتی بودن انتخابات با مشارکت بالا را داشته باشند. البته طرح اصلاح قانون انتخابات به گونهای است که گویی مسیر برعکس گفته شده از سوی رهبری را طی میکند.
وی درباره نقش احزاب در انتخابات گفت: احزاب باید کاندیداهای خود را برای انتخابات ثبت نام کنند و کاندیداها هم با نگاه باز و وسیع و در چهارچوب قوانین موجود تعیین شود تا آنها بتوانند وارد میدان رقابت شده و مردم را تشویق برای حضور در پای صندوقها کنند.
رئیس فراکسیون مستقلین ولایی درباره نقش صدا و سیما در انتخابات گفت: صدا و سیما باید از جناحی بودن و داشتن انحصار برای یک جناح بیرون آید و به عنوان رسانه ملی همه جریانها را پوشش دهد.
وی با اشاره به تاکید رهبری برای پرهیز از رفتارهای بی قاعده گفت: اگر کاندیداها با سلایق مختلف در انتخابات حضور نداشته باشند هیچگاه نمیتوان انتظار مشارکت بالا را داشت. لذا باید برای حضور نامزدها با سلایق متنوع فکری و سیاسی در جامعه قانون را ملاک قرار داد و رفتارهای سلیقهای، جناحی و تعصبات گروهی کنار گذاشته شود و در نهایت قانون اساسی ملاک باشد. همه باید در جهت باز شدن فضا کمک کنند. چون اگر دنبال تقویت نظام و اقتدار و امنیت ملی هستیم راه آن از برگزاری انتخابات رقابتی و با مشارکت بالای مردم میگذرد.