در کم کاری تیروئید، سطح ترشح هورمونهای تنظیم کننده سوخت و ساز بدن و یا به عبارت دیگر میزان مصرف چربی، پروتئین و کربوهیدراتها کاهش مییابد.
نکات تغذیهای در کم کاری تیروئید:
۱. سویا میتواند مانع جذب کافی داروهای تیروئیدی شود، بنابراین باید در مصرف آن احتیاط شود.
۲. از نمکهای یددار تصفیه شده استفاده شود.
۳. تنظیم کالری دریافتی برای جلوگیری از افزایش وزن ضروری است. برای این منظور مشاوره با کارشناس تغذیه، همراه با استفاده از درمان دارویی توصیه میشود.
۴. نوشیدن آب به مقدار کافی (دست کم ۷ لیوان) بسیار ضروری است.
۵. استفاده از منابع غنی از آهن مانند جگر، گوشت قرمز و غلات غنی شده با آهن، به ویژه در افرادی که دارای کم خونی ناشی از فقر آهن نیز هستند، ضرورت دارد؛ زیرا ممکن است عملکرد پایین تیرویید به طور ثانویه در اثر کمبود آهن یا آنمی ایجاد شود.
۶. اطمینان نسبت به تأمین مقادیر کافی ویتامینهای C، A، E و ویتامینهای گروه B که برای تولید هورمون تیروئید ضرورت دارد، لازم است.
۷. استفاده از منابع غنی از روی: غذاهای دریایی، گوشت قرمز، گوشت ماکیان، غلات سبوس دار
۸. مصرف منظم منابع غنی از فیبر نظیر سبزی ها، میوههایی مانند انجیر، آلو، سیب، مرکبات و همچنین حبوبات و غلات سبوس دار برای برطرف شدن یبوست
۹. استفاده از اسیدهای چرب ضروری به ویژه امگا ۳ که منبع غنی آن ماهیهای روغنی آبهای سرد است.
۱۰. پرهیز از مصرف زیاد مواد غذایی گواتروژن (شامل انواع کلم، شلغم، روغن کانولا، بادام زمینی، ارزن و سویا) و مصرف سبزیها به صورت پخته
منابع غذایی ویتامینهای موردنیاز برای رفع کم کاری تیروئید
ویتامین C: توت فرنگی، آناناس، هندوانه، موز، سیب زمینی، هلو
ویتامین A: جگر، تخم مرغ، ماهیهای روغنی، سبزیهای سبز رنگ (به جز گیاهان خانواده کلم)، سبزیها و میوههای زرد و نارنجی رنگ
ویتامین E: روغنهای گیاهی، غلات و مغز دانهها به جز بادام زمینی
ویتامین B: غلات سبوس دار، گوشت گاو، گوشت ماکیان و ماهی و حبوبات