ارکستر سمفونیک اپرای مارینسکی سنپترزبورگ روسیه روزهای بیست و نهم اردیبهشت و پنجم خرداد سال ۱۴۰۲ مجموعه کنسرتهایی را به رهبری ارکستر علی رهبری آهنگساز و رهبر ارکستر شناخته شده کشورمان پیش روی مخاطبان قرار خواهد داد.
علی رهبری اردیبهشت ۱۴۰۱ بود که توسط والری گرگیف رهبر مشهور روس و مدیر مجموعه اپرای مارینسکی برای یک کنسرت به سنپترزبورگ دعوت شد تا ۲ اثر مشهور روسی با نامهای سمفونی شماره ۵ از شوستاکوویچ و «شهرزاد» اثر کورساکوف را رهبری کند.
به گفته رهبری بعد از این کنسرت، والری گرگیف و ارکستر سمفونیک مارینسکی تصمیم گرفتند تا جایگاه رهبری دایم میهمان ارکستر سمفونیک اپرای مارینسکی را به علی رهبری واگذار کنند. برهمین اساس به پیشنهاد والری گرگیف مقرر شد در هر فصل هنری ۱۲ کنسرت مختلف برگزار و در آنها علاوه بر اجرای آثار آهنگسازان غربی از بعضی آثار آهنگسازان شرقی نیز استفاده شود.
بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته، در جریان برگزاری این کنسرتهای پیشبینی شده، سمفونیهای شماره ۵ و ۱۰ اثر شوستاکوویچ، «شهرزاد» اثر کورساکف، سرناد برای ارکستر زهی، سمفونیهای شماره ۴ و ۵ و سمفونی مانفرد و اورتور رومئو و ژولیت اثر چایکوفسکی، «چنین گفت زرتشت» اثر ریشارد اشتراوس، «بعدازظهر یک دیو» اثر دبوسی، «چنین گفت زرتشت به زبان فارسی» به آهنگسازی علی رهبری و خوانندگی تنور رضا فکری، «سمفونیها شماره ۷، ۸ و ۹» اثر دورژاک، «بالاد برای پیانو و ارکستر» اثر باباجانیان، «سمفونی فانتاستیک» اثر برلیوز، «هزار و یک شب» اثر فازیل سای، «تخت جمشید» اثر طالب خان شهیدی، «پرنده آتشین و پتروشکا – سوئیت شماره ۱و ۲» اثر استراوینسکی، «سوئیت باله گایانه» اثر خاچاطوریان، «کنسرتو برای ترومپت» اثر اراتونیان، «سوئیت فلامنکو» اثر مارتین خایمه، «سوئیت دافنیس و کلوعه» اثر راول و «لیلی و مجنون» اثر کاتایف برای علاقهمندان اجرا میشود.
علی رهبری، رهبر و آهنگساز بینالمللی ایرانی، پیشتر نیز در ارکسترهای فیلهارمونیک رادیو تلویزیون بلژیک، فیلهارمونیک چک، و فیلهارمونیک بلگراد سمت رهبر دایم مهمان را به عهده داشته است وی همچنین مدیریت هنری ارکسترهای سمفونیک شهرهای بروکسل، مالاگا، زاگرب، و مالاگا را نیز عهده دار بوده است.